نکات مهم درست کردن لازانیا
در نگاه اول درست کردن لازانیا کمی زمانبر به نظر میرسد، اما نتیجه، ارزشش را دارد که برای پخت این غذای خوشمزه زمان بگذارید و صبر کنید. در این مقاله توضیح میدهیم که برای پخت لازانیا به چه چیزهایی نیاز دارید و در هر مرحله از درست کردن این غذا، چه کارهایی باید انجام دهید. اما قبل از آن باید نکات مهم و اصول اولیه کار را بلد باشید.
اولین نکته نوع و اندازه نمک مصرفی در لازانیاست؛ برای اینکه غذای شما خوشمزهتر و در عین حال سالمتر باشد، به جای نمک سفید معمولی از نمک آبی یا صورتی استفاده کنید. قیمت نمک آبی نسبت به مزایای آن کاملا ارزشش را دارد که بابت خرید این افزودنی شورمزه کمی بیشتر هزینه کنید.
دلیل افزودن هر کدام از مواد موردنیاز برای درست کردن لازانیا
اینکه درست کردن لازانیا با گوشت بهتر است یا مرغ، کاملا به ذائقه شخص شما بستگی دارد و میتوانید به دلخواه، از هر نوع منبع پروتئینی برای لازانیای خود استفاده کنید یا ممکن است خرید نمک صورتی را نسبت به نمکهای سفید یا آبی برای پخت این غذا ترجیح دهید. اما اگر میخواهید دقیقا دستورالعمل اصلی بهترین لازانیا دنیا را دنبال کنید، مواد زیر چیزهایی هستند که نیاز خواهید داشت:
· گوشت: برای پخت این لازانیای گوشتی از سوسیس شیرین ایتالیایی و گوشت چرخ کرده بدون چربی استفاده میشود.
· پیاز و سیر: یک پیاز و دو حبه سیر همراه با گوشت پخته میشود تا طعم و مزه خامی گوشت از بین برود.
· محصولات گوجه فرنگی: به گوجه فرنگی خرد شده، سس گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی نیاز دارید.
· شکر: دو قاشق غذاخوری شکر سفید به غذا شیرینی ملایمی میبخشد و طعم سس را افزایش میدهد.
· ادویهها: این دستور لازانیا با جعفری تازه، برگهای ریحان خشک، نمک، چاشنی ایتالیایی، دانههای رازیانه و فلفل سیاه طعمدار میشود.
· ورقههای لازانیا: از ورقههای آماده لازانیا استفاده کنید.
· پنیرها: پارمزان، موزارلا و پنیر ریکوتا طعم این لازانیا را منحصر به فرد میسازد.
· تخم مرغ: تخم مرغ کمک میکند پنیر ریکوتا بهتر به مابقی مواد بچسبد تا وقتی لازانیا را برش میزنید، از آن خارج نشود.
برای راحتی کار شما مقادیر موردنیاز از هر کدام از مواد فوق در جدول زیر به طور خلاصه آورده شده است:
سوسیس شیرین ایتالیایی |
500 گرم |
گوشت چرخ کرده بدون چربی |
375 گرم |
پیاز چرخ شده |
½ پیمانه |
سیر له شده |
2 حبه |
گوجه فرنگی خرد شده |
790 گرم |
سس گوجه فرنگی |
185 گرم |
رب گوجه فرنگی |
170 گرم |
آب |
½ پیمانه |
شکر سفید |
2 قاشق غذاخوری |
جعفری تازه خرد شده |
4 قاشق غذاخوری |
برگ ریحان خشک |
1 و ½ قاشق چایخوری |
نمک آبی یا صورتی |
1 و ½ قاشق چایخوری |
ادویه ایتالیایی |
1 قاشق چایخوری |
دانه رازیانه |
½ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه آسیاب شده |
¼ قاشق چایخوری |
ورقه لازانیا |
12 عدد |
تخم مرغ |
1 عدد |
پنیر ریکوتا |
450 گرم |
پنیر موزارلا ورقه شده |
375 گرم |
پنیر پارمزان رنده شده |
¾ پیمانه |
درست کردن لازانیا در فر
همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، شما میتوانید به دلخواه نوع گوشت یا نمک مصرفی را در این دستور پخت تغییر دهید. برای مثال درست کردن لازانیا با مرغ نیز تفاوت چندانی با آنچه در این بخش میآموزید، ندارد. نکته مهم صرفا سلیقه و ذائقه خود شماست و البته آگاهی از ترکیبات و عناصر انواع نمکها کمک میکند که انتخاب درستی بگیرید. بر این اساس در مقاله دیگری توضیح دادهایم که آیا نمک صورتی ید دارد یا نه.
بعد از آماده سازی مواد موردنیاز، طبق دستور زیر عمل کنید:
1. سوسیس، گوشت چرخ کرده، پیاز و سیر را روی حرارت متوسط بپزید تا خوب قهوهای شوند. گوجه فرنگی خرد شده، سس گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و آب را با هم مخلوط کنید. سپس با شکر، 2 قاشق غذاخوری جعفری، ریحان، 1 قاشق چایخوری نمک، چاشنی ایتالیایی، دانه رازیانه و فلفل مزهدار کنید. حدود 1 ساعت و نیم با درب بجوشانید و گهگاهی هم بزنید.
2. قابلمه بزرگی از آب حاوی کمی نمک را به جوش بیاورید. ورقههای لازانیا را در آب جوش به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزید. سپس آنها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید. در یک کاسه، پنیر ریکوتا را با تخم مرغ، 2 قاشق غذاخوری جعفری باقیمانده و ½ قاشق چایخوری نمک ترکیب کنید.
3. قبل از قرار دادن لازانیا، فر را با دمای 375 درجه فارنهایت (190 درجه سانتیگراد) گرم کنید.
4. 1 و ½ پیمانه سس گوشت را در کف یک ظرف پخت 9×13 اینچی بریزید. 6 ورقه لازانیا را از طول روی سس گوشت بچینید. ½ مخلوط پنیر ریکوتا را روی ورقههای لازانیا پخش کنید. 3/1 از برشهای پنیر موزارلا را روی آن قرار دهید. 1 و ½ پیمانه سس گوشت را روی موزارلا بریزید و ¼ پیمانه پنیر پارمزان بپاشید. همین ترتیب را برای لایههای بعدی را تکرار کنید و باقیمانده پنیر موزارلا و پارمزان روی آن بریزید.
5. روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت 25 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید. فویل را بردارید و 25 دقیقه دیگر در فر بگذارید. قبل از سرو، 15 دقیقه صبر کنید تا لازانیا از حرارت بیفتد.
طرز درست كردن لازانيا بدون فر هم تفاوت چندانی با آنچه در این بخش توضیح دادیم، ندارد. برای درست کردن لازانیا در قابلمه ترجیحا ماهیتابه کشیدهای را انتخاب کنید تا ورقههای لازانیا بدون خم شدن در آن قرار گیرند. مواد را طبق ترتیبی که در مرحله 4 توضیح دادیم، بریزید، درب ماهیتابه را بگذارید و به مدت 30 دقیقه روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا خوب پخته شود.
برای سالمتر شدن لازانیا چه کارهایی انجام دهیم؟
لازانیا غذای راحت کلاسیکی است که تقریبا همه حداقل یک بار آن را امتحان کردهاند، اما این غذا به دلیل سس زیاد، گوشت چرخ کرده و پنیر میتواند سرشار از چربی اشباع و نمک باشد. یک برش لازانیا حاوی بیش از 1000 کیلوکالری است؛ یعنی نیمی از چیزی که بدن اکثر ما در روز به آن نیاز دارد. برای اینکه لازانیای سالمتری بپزید، پیشنهاد ما استفاده از نمکهای آبی یا صورتی با محتوای سدیم کمتر است. در مقاله دیگری توضیح دادیم که کاربرد سنگ نمک در فنگ شویی چیست و این دو نوع نمک چه کاربردهای دیگری علاوه بر حفظ سلامت رژیم غذایی روزانهتان دارند.
درست کردن لازانیا با نمکهای آبی و صورتی فروشگاه بلو سالت
در این مقاله طرز تهیه خوشمزهترین لازانیای دنیا را آموزش دادیم و گفتیم درست کردن لازانیا با سویا، مرغ و هر منبع پروتئینی دیگر تفاوتی با آنچه خواندید، ندارد. در پایان از شما دعوت میکنیم هر سوال یا تجربهای درباره پخت لازانیا دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی بلو سالت به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران