مرحله اول: طرز پختن ماکارونی در آب جوش
از آنجایی که ماکارونی در حین پختن به فضای زیادی برای جابجایی نیاز دارد، از قابلمه بزرگی استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید یک بسته ماکارونی به وزن حدود 450 گرم بپزید، از قابلمهای استفاده کنید که حداقل به اندازه 4 لیتر آب جا داشته باشد در قابلمه آنقدر آب بریزید که ⅔ آن پر شود. اگر از قابلمه کوچکی استفاده کنید، احتمال اینکه ماکارونی در حین پختن به هم بچسبد، بیشتر میشود.
بعد از افزودن آب، قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید، درب آن را ببندید و صبر کنید تا به جوش بیاید. هنگامی که از زیر درب قابلمه بخار بلند شد، وقت آن رسیده که ماکارونی را اضافه کنید. نکته کلیدی مرحله بعد برای خوشمزهتر شدن ماکارونی، خرید نمک آبی است؛ اما به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان نباید نمک را قبل از به جوش آمدن آب به آن اضافه کنید.
طریقه پختن ماکارونی همراه با نمک
هنگامی که آب درون قابلمه به جوش آمد، درب آن را بردارید و 1 قاشق غذاخوری (17 گرم) نمک و 450 گرم ماکارونی اضافه کنید. اگر از ماکارونیهای رشتهای بلند استفاده میکنید که در قابلمه جا نمیشوند، حدود 30 ثانیه صبر کنید و سپس با قاشق یا چنگال ماکارونیهای کمی نرم شده را داخل آب فشار دهید. افزودن نمک در حین پخت ماکارونیها را مزه دار میکند و باعث میشود غذای خوش طعمتری داشته باشید. با توجه به طعم خاص نمک صورتی توصیه میکنیم از این نوع نمک برای پخت ماکارونی استفاده کنید. قیمت نمک صورتی کمی بیشتر از نمک سفید معمولی، اما مزایا و خواص آن بیشمار است.
بعد از افزودن ماکارونی و نمک به آب در حال جوش، مرتب رشتهها را با چنگال هم بزنید، 30 ثانیه بعد درب قابلمه را بگذارید و 7-9 دقیقه (بسته به ضخامت ماکارونی) صبر کنید تا بپزد. در طی پخت هر چند دقیقه، آن را هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند. در این مرحله شعله گاز باید روی حرارت متوسط رو به بالا تنظیم شود. بعد از مدت زمان مذکور، یک رشته را بیرون بیاورید و آن را گاز بزنید. اگر نرمی یا سفتی آن موردپسندتان بود، وقت آبکش کردن ماکارونی رسیده است.
مرحله دوم: روش پختن ماکارونی و آبکش کردن آن
در این مرحله از طرز پختن ماکارونی خوشمزه باید لیوانی را با احتیاط داخل قابلمه ببرید و مقداری از آب ماکارونی را داخل آن بریزید. همزمان با اینکه ماکارونی را آبکش میکنید، لیوان را کنار بگذارید. همچنین میتوانید با ملاقه 1 فنجان (240 میلیلیتر) از آب ماکارونی را بردارید. بعد از اینکه ماکارونی را با مایه دلخواه طعمدار کردید، میتوانید از این آب برای شل کردن رشتههای ماکارونی استفاده کنید. در مرحله تهیه مایه توضیح میدهیم چه نمکی برای فشار خون خوب است و باید از چه نوع نمکی برای تهیه این مایه استفاده کنید.
آبکش بزرگی را در سینک قرار دهید و دستکش فر بپوشید تا از دستانتان با بخار آب جوش نسوزد. به آرامی ماکارونی را در آبکش بریزید تا آب آن داخل سینک برود. دستههای آبکش را بگیرید و آن را به آرامی به جلو و عقب تکان دهید تا آب اضافی به داخل سینک بچکد. احتمالا شنیده باشید که برخی توصیه میکنند ریختن مقداری روغن زیتون یا آب سرد بر روی رشتهها در این مرحله، از چسبیدن ماکارونی به هم جلوگیری میکند. اما این کار مانع چسبیدن سس و مایه ماکارونی به رشتهها و در نتیجه یکنواخت شدن ماکارونیتان میشود.
مرحله سوم: درست کردن مایه ماکارونی
در آخرین مرحله باید مایه ماکارونی را درست کنید و بعد از آماده سازی، مایه و ماکارونی آبکش شده را لایه لایه در قابلمه بریزید تا با هم بپزند. برای پختن مایه ماکارونی دو روش پیش روی شماست که در این بخش به آن میپردازیم.
پختن ماکارونی با گوشت چرخ کرده
برای پختن ماکارونی با گوشت چرخ کرده ابتدا 1 پیاز بزرگ را بشویید، ریز خرد و کمی سرخ کنید. سپس 200 گرم گوشت چرخ کرده را به همراه 1 فلفل دلمهای کوچک خرد شده به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند، به سرخ کردن ادامه دهید. سپس نمک (ترجیحا نمک صورتی)، فلفل، پودر آویشن، پودر دارچین و رب گوجه را به مایه بیافزایید. در مقاله دیگری توضیح دادهایم که نمک صورتی هیمالیا برای چی خوبه. در پایان وقتی مایه کاملا پخت، مقداری آبلیمو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
طرز پختن ماکارونی با سویا
دومین روش تهیه مایه ماکارونی استفاده از سویا به جای گوشت است. به این منظور باید 15 دقیقه سویا را در آب بخیسانید تا نرم شود. سپس آن را آبکش کنید و آب سویا را با فشار دست بگیرید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید، سویا را اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. سپس سس گوجه فرنگی، فلفل، نمک، ادویه کاری و زردچوبه را به سویا بیافزایید و به دلخواه فلفل دلمهای نگینی را نیز اضافه کنید. زردچوبه رنگ زیبایی به مایه ماکارونی میدهد و خواص آنتی ویروسی و آنتی اکسیدانی قدرتمندی دارد. بر این اساس برخی افراد هنگام پایین آوردن تب بچه با پاشویه نیز از زردچوبه استفاده میکنند.
پختن ماکارونی خوشمزه با نمکهای آبی و صورتی بلو سالت
در این مقاله به آموزش پختن ماکارونی ساده پرداختیم و هر نکتهای را که باید در این زمینه بدانید، توضیح دادیم. شما میتوانید نمک موردنیازتان برای پختن ماکارونی یا غذاهای خوشمزه دیگر را از فروشگاه بلو سالت سفارش دهید و به این ترتیب، تغییر بینظیری در طعم غذاهای خود ایجاد کنید. در پایان از شما دعوت میکنیم هر سوالی درباره پخت ماکارونی دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران