برای زود پختن سیرابی چه کنیم؟

دسته بندی ها : مقالات
یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی‌ها سیرابی است و اکثر ما خاطرات شیرینی از رفتن به سیرابی محل در کودکی داشته‌ایم. برخی افراد ترجیح می‌دهند به جای خرید سیرابی آماده، خودشان در خانه سیرابی شیردان بپزند تا بابت تمیز پاک شدن آن هم خیال‌شان راحت باشد. اما مشکل این است که معمولا 5 ساعت زمان برای پخت کامل سیرابی نیاز است. پس چه باید کرد و به عبارتی برای زودن پختن سیرابی چه کنیم؟ در این مقاله هر آنچه را که باید درباره پخت سریع سیرابی بدانید، در اختیار شما قرار می‌دهیم. از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مقاله کاربردی همراه ما باشید.
اگر سیرابی نپخت چه کنیم؟

پاک کردن سیرابی و آماده سازی برای پخت

قبل از اینکه به بهترین روش‌های پخت سیرابی و الزام خرید نمک آبی برای تهیه این غذای خوشمزه بپردازیم، ابتدا توضیح می‌دهیم چگونه باید سیرابی را پاک کنید. از آنجایی که سیرابی از معده گاو درست می‌شود، می‌تواند حاوی بقایایی از آخرین وعده غذایی حیوان باشد که قطعا تمایلی به خوردن آن ندارید. در برخی موارد، سیرابی خریداری شده رنگی مایل به سبز یا خاکستری دارد که باید قبل از پخت آن را کاملا تخلیه و تمیز کنید. اما سیرابی‌های پاک شده نیز در بازار وجود دارند که رنگ آن روشن‌تر بوده و از نظر تمیز کردن و آبکشی به آماده سازی کمتری نیاز است.

گزینه بهتر خرید سیرابی‌هایی است که کاملا در جوش شیرین غوطه‌ور شده‌اند تا میکروب‌ها از بین برود و بسیار کمرنگ‌تر و سفیدتر از دو حالت قبلی است. این نوع، تمیزترین نوع سیرابی است که می‌توانید بخرید، اما باید قبل از پخت چند بار آن را بشویید و آبکشی کنید تا طعم و بوی قوی جوش شیرین از بین برود.

برای زود پختن سیرابی چه کنیم؟

نحوه پاک کردن سیرابی با نمک

بسته به نوع سیرابی خریداری شده، فرایند تمیز کردن متفاوت خواهد بود. اکثر سیرابی‌های خریداری شده از قصابی‌ها باید از قبل تمیز شده باشند. با این حال، توصیه می‌کنیم خودتان هم در خانه سیرابی را با چند ماده در دسترس تمیز و پاک کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای پاک کردن سیرابی، خرید نمک صورتی و مالیدن سنگ نمک به سیرابی است. با این کار، همه ذرات کوچک روی دیواره‌های سیرابی که در بدن گاو هضم نشده‌اند، شسته می‌شوند. در صورت لزوم، می‌توانید از یک مسواک تمیز برای جاهای غیرقابل دسترس، استفاده کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید تا دیگر هیج ذره خارجی باقی نماند.

پاک کردن سیرابی با جوش شیرین

در قابلمه آب بریزید و زیر آن را روشن کنید تا به جوش آید. سپس یک تا دو قاشق غذاخوری پودر جوش شیرین اضافه کنید و هم بزنید تا کامل حل شود. سپس سیرابی را به آب جوش و در واقع محلول رقیق جوش شیرین اضافه کرده و بلافاصله پوسته‌های سیرابی را با چاقو جدا کنید. سپس سیرابی را چند بار آبکشی کنید تا بوی جوش شیرین از بین برود. البته با توجه به مزایای بی‌شماری که حتی نمک برای درخت انار و ضدعفونی گیاهان دارد، توصیه می‌کنیم سیرابی را هم با نمک و هم جوش شیرین تمیز کنید.

راه حل زود پختن سیرابی در کمترین زمان ممکن

اولین راهی که به ذهن هر کسی برای پخت سریع‌تر مواد غذایی می‌رسد، استفاده از زودپز است. برای پخت سریع سیرابی نیز می‌توانید از زودپز استفاده کنید؛ با این حال پخت این غذا در زودپز هم 2 ساعت طول می‌کشد که در مقایسه با پخت 4 تا 5 ساعته در قابلمه زمان کوتاهی است. به منظور پخت سیرابی در زودپز به روش زیر عمل کنید:

نحوه پخت سریع سیرابی

مواد و ترکیبات لازم برای پخت سریع سیرابی

برای اینکه سیرابی در سریع‌ترین زمان ممکن بپزد، مواد زیر را آماده کنید:

  • سیراب و شیردان: 1 دست
  • قلم گوسفندی یا گوشت گوسفندی: به مقدار لازم
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • دارچین: 1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

در صورت وجود شرایط خاص برای مثال در استفاده از نمک در دوران بارداری دقت کنید و بیش از مقدار لازم نمک نریزید.

روش تهیه و زمان پخت سیرابی در زودپز

همان طور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، سیرابی‌ها را قبل از پخت باید کاملا تمیز کنید و بشویید تا سفید مایل به صورتی شود. سپس سیرابی‌های شسته شده را به قطعات کوچک خرد کنید تا سریع‌تر بپزند و به زودپز منتقل کنید. روی سیرابی‌ها، پیازهای خلالی را بریزید و همه مواد فوق را به آن بیافزایید. قلم یا گوشت گوسفندی باعث می‌شود که غذا لعاب و قوام بیشتری داشته باشد.

معمولا بعد از دو ساعت سیرابی در زودپز می‌پزد و بعد از این مدت زمان می‌توانید نمک و دارچین را اضافه و غذا را سرو کنید؛ مگر اینکه در شرایط خاصی باشید و نمک برای شما ممنوع باشد. برای مثال در مقاله دیگری توضیح داده‌ایم که تا چند وقت بعد از عمل بینی نباید نمک خورد.

زمان پخت سیرابی در زودپز

اگر سیرابی نپخت چه کنیم؟

در صورتی که بعد از این مدت زمان 2 ساعته سیرابی‌ها نپخته بودند، آن را به قابلمه منتقل و کمی آب اضافه کنید. در مخلوط آب و سیرابی یک انجیر یا یک کیوی بیاندازید. این دو میوه تاثیر چندانی در طعم غذا ندارند، اما به پخت سریع‌تر سیرابی کمک می‌کنند و باعث می‌شوند انواع گوشت سریع‌تر پخته و آماده سرو شوند. نکته مهم دیگر برای زود پختن سیرابی این است که به هیچ عنوان نباید هیچ نوع نمکی را ابتدای آشپزی به آن اضافه کنید. به طور کلی افزودن زودهنگام نمک باعث دیرپز شدن مواد غذایی می‌شود.

آنچه درباره زود پختن سیرابی آموختیم

در این مقاله توضیح دادیم که برای زود پختن سیرابی چه کنیم و چه موادی در پخت سریع‌تر یا کندتر این غذا موثر هستند. به طور کلی به یاد داشته باشید که نمک نقش بسیار مهمی در تهیه سیرابی دارد؛ از مرحله پاک کردن سیرابی با سنگ نمک گرفته تا دقت در زمان افزودن این طعم دهنده شور مزه، همه در نتیجه کار شما موثر هستند. شما می‌توانید باکیفیت‌ترین سنگ نمک‌ها را از فروشگاه بلو سالت خریداری و به این ترتیب تمیزی صد در صدی سیرابی را تضمین کنید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر گونه سوال یا تجربه‌ای درباره پختن سیرابی دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان گرامی بلو سالت به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “برای زود پختن سیرابی چه کنیم؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2021 - BLUESALT24 | All rights reserved