افزودن نمک در مرحله آخر پخت غذا؛ بهترین ترفند پختن لپه ناپز
یکی از روشهایی که باعث پخت سریع لپه در قیمه میشود، افزودن نمک در مرحله آخر پخت غذا است. فرقی نمیکند برای پخت غذا از چه نوع نمکی استفاده میکنید. برخی افراد ممکن است از نمک آبی یا صورتی و برخی از نمکهای خوراکی ید دار استفاده کنند؛ در هر صورت بهتر است برای پختن لپه سفت نمک را دیرتر به غذا اضافه کنید. انواع نمک باید زمانی به غذا افزوده شوند که گوشت و حبوبات به خوبی پخته شدهاند. بر این اساس دلیل دیرپز بودن لپه قیمه شما احتمالا افزودن زودهنگام نمک باشد. با این کار ید موجود در نمک نیز حفظ شده و نمک خواص خود را از دست نخواهد داد.
جوش شیرین برای پخت لپه؛ راه حلی برای پختن لپه سفت
برخی از حبوبات مانند عدس حتی بدون آمادهسازی قبلی و خیس کردن طولانی مدت در آب، نسبتا سریع میپزند. اما طرز پخت لپه و لوبیا بهگونهای است که به زمان بیشتری نیاز دارد. این امر بهویژه درباره لپههایی که کهنهتر هستند و سالها پیش خریداری شدهاند، بیشتر صدق میکند؛ بنابراین اگر شما نیز میپرسید که «چیکار کنیم لپه زود بپزه» پیشنهاد ما استفاده از جوش شیرین است. برای پختن سریع لپه هایی که کهنه هستند، خیساندن آنها در آب خالی کافی نیست. در بسیاری از موارد باید برای پخت سریع لپه در قیمه و انواع غذاها، هنگام خیساندن لپه از جوش شیرین استفاده کنید. بهتر است این کار را یک یا دو روز قبل از پخت غذا انجام دهید تا در این بازه زمانی، لپهها بهخوبی خیس خورده و نرم شوند.
اگر قصد استفاده از نمک صورتی برای پخت انواع غذا را دارید، پیشنهاد میکنیم ابتدا قیمت نمک صورتی در بستهبندیهای مختلف را موردبررسی قرار داده تا بر اساس نیاز خود مناسبترین آن را از بلوسالت24 سفارش دهید.
پخت لپه در زودپز؛ راه حلی برای پختن حبوبات دیرپز
بهترین راهکار برای پخت سریع لپه این است که لپهها را در زودپز بپزید تا در مدت زمان نسبتا کوتاهی پخته شوند. این ترفند، هنگامی که شما زمان کمی برای تهیه غذا دارید، سریعترین راهحل خواهد بود. البته به زمان گذاشتن لپهها در زودپز توجه کنید؛ زیرا ممکن است ماندن طولانیمدت لپهها در زودپز، باعث له شدن آنها شود. معمولا زمان پخت لپه در زودپز یک ربع الی نیم ساعت است.
زودپز یکی از اجزای مهم و کاربردی در آشپزخانه محسوب میشود که از آن برای پخت انواع غذاها میتوان استفاده کرد. بهعنوان مثال اگر شما قصد مزه دار كردن مرغ در فر را داشته اما زمان کافی برای پختن مرغ در فر را نداشته باشید، بهتر است مرغ را زودپز بگذارید تا کامل پخته شود.
خیساندن لپه برای قیمه؛ آب سرد یا گرم؟
بیشتر افراد هنگام تهیه غذا میپرسند که «برای اینکه لپه زود بپزه چکار کنیم؟» بهترین راهحل برای این کار، خیساندن لپه است. در قابلمه بزرگی، روی لپهها 2 لیتر آب سرد بریزید و اجازه دهید یک شب بماند. این کار حداقل نیم ساعت از زمان پخت را کاهش میدهد. علاوهبر این، با خیساندن لپه، هضم آنها نیز آسانتر خواهد شد.
اگر نیاز دارید که سریعتر از لپهها استفاده کنید، این حبوبات را به مدت 2 دقیقه به آرامی بجوشانید و سپس 1 ساعت قبل از پخت آنها را در آب بگذارید. پس از خیساندن لپه، مواد و ترکیبات دیگر غذای موردنظرتان مانند گوشت، پیاز، فلفل و البته نمک را اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید تا به مدت 1.5 ساعت بجوشد و گاهی نیز محتویات ظرف را هم بزنید.
فراموش نکنید که نمک را در مراحل نهایی پخت به غذا اضافه کنید. نمک علاوهبر اینکه به غذا طعم میدهد، بوی بد گوشت غذا را نیز میگیرد. بههمین دلیل برای طعم دار كردن ماهي قزل آلا، مرغ و گوشت گوسفندی یا گوساله نیز از نمک استفاده میکنند تا بوی نامطبوع این مواد غذایی را از بین ببرد.
پخت لپه چقدر طول میکشد؟ بررسی مدت زمان پخت لپه
قبل از پخت باید لپههای ناپز یا دیرپز را به مدت یک شب تا صبح بخیسانید. روز بعد 1 فنجان لپه را با 2 فنجان آب و ½ قاشق چایخوری نمک در یک قابلمه بزرگ بریزید. قابلمه را روی گاز بگذارید تا به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید تا بجوشد، درب آن را ببندید و حدود 25 دقیقه صبر کنید تا لپهها بپزند. توصیه میکنیم به جای نمکهای سفید از نمک آبی یا صورتی استفاده کنید. قیمت نمک آبی و صورتی نسبت به مزایای آن بسیار منطقی و مقرون به صرفه است.
گزینه دیگر این است که مخلوط آب و لپه را به مدت 10 تا 15 دقیقه در مایکروویو قرار دهید. در نهایت اگر به هر دلیلی نمیخواهید یا نمیتوانید لپهها را بخیسانید، لپههای خشک را در قابلمه بریزید. در این صورت حدود 1 تا 2 ساعت پخت لپهها طول میکشد. بعد از پخت لپهها میتوانید بهراحتی از آنها در قیمه و دلمه و سایر غذاها استفاده کنید.
اگر برای شما سوال است که از کدام فلفل دلمه برای پخت استفاده کنیم. ما در این مقاله از بلوسالت24 در این باره اطلاعات مفیدی را ذکر کردهایم. مطالعه این مقاله به شما کمک میکند تا بهترین نوع فلفل دلمه را برای پخت انتخاب کنید.
اگر لپه له شد چه کنیم؟
درصورتیکه لپهها وا بروند، متاسفانه کاری نمیتوان کرد و باید به همان شکل قیمه را سرو کنید. در دفعات بعد برای جلوگیری از این اتفاق، وقتی گوشت و پیاز را سرخ میکنید، لپه را نیز همراه آنها و با کمی روغن زیتون تفت دهید. با این کار، احتمال له شدن و وا رفتن لپهها کمتر میشود. البته این کار را فقط برای لپههایی که زود میپزند، انجام دهید؛ درغیراینصورت نیازی به تفت دادن لپههای دیرپز و ناپز با روغن زیتون نیست.
تاکید بر استفاده از روغن زیتون و نمکهای مرغوب در پخت غذا بیدلیل نیست. استفاده بهاندازه از روغن زیتون و نمک مزایا و فوایدی بسیاری دارد. بهعنوان مثال نمک صورتی برای تیروئید بسیار مفید بوده و باعث بهبود این غده در بدن میشود.
پخت سریع لپه؛ خیساندن با آب سرد و نمکهای مرغوب آبی و صورتی
در این مقاله توضیح دادیم که برای پختن لپه ناپز چه باید کرد و چه راهکارهایی پیش روی شماست. استفاده از نمکهای آبی و صورتی باعث میشوند که غذا طعم بهتری داشته باشد و نقایصی دیگر مانند له شدن لپهها به چشم نمیآید. در پایان اگر هر سوالی درباره پخت لپههای ناپز و دیرپز دارید، در بخش نظرات با ما و همراهان عزیز بلوسالت24 به اشتراک بگذارید.
سلام دوستان خداقوت تشکر بابت توصیحات خوبی که دادید، واقعا بعضی اوقات هر کاری میکنیم باز لپه توی غذا نپخته بنظر میرسه، میخام بدونم خیس کردن لپه با جوش شیرین برای بدن مضر نیست؟و اینکه نمک صورتی و آبی بر اثر حرارت خواصشون رو از دست نمیدن؟؟
سلام محدثه عزیز
ممنون از اینکه همراه ما هستید.
بهتر است پس از خیس شدن لپه با جوش شیرین آن ها را به خوبی شستشو داده و برای پخت آماده کنید.
اگر نمک آبی و صورتی را به صورت خام و در کنار خوراکی و غذا میل کنید امکان جذب املاح معدنی موجود در نمک بیشتر خواهد بود.
اگر لپهها را با نمک یددار بخیسانیم ید موجود در نمک جذب لپه میشه؟
سلام فاطمه عزیز
ممنون از اینکه همراه ما هستید.
با حل شدن نمک در آب تمام املاح موجود در آن آزاد خواهد شد.
سلام به همه دوستان، من وقتی عجله دارم و میخوام لپه ها سریعتر پخته بشن با آب نسبتا گرم به مدت نیم ساعت خیس میکنم و بعد توی قابلمه بدون اضافه کردن نمک و جدا از خورش میزارم بپزه، خوب که پخت به محتویات خورش اضافه اش میکنم. روش خوبیه استفاده کنید.
سلام مهسا عزیز
ممنون از اینکه همراه ما هستید و خوشحالیم که تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
من همیشه لپه غذام وا میره و ظاهر غذا رو تغییر میده چیکار کنم؟ اگر موقع پخت بهش نمک بزنم مانع وا رفتنش میشه؟؟
سلام نرگس عزیز
خوشحالیم از اینکه همراه ما هستید.
علت وا رفتن لپه به نوع و کیفیت آن بستگی دارد و ممکن است با اضافه کردن نمک تغییر خاصی ایجاد نگردد.
سلام خواستم به این نکته هم اشاره کنم که به جز نمک یکی دیگه از دلایل دیرپز بودن لپه قیمه ترشی رب داخل خورش هست
سلام عفت عزیز
ممنون از اینکه همراه ما هستید و خوشحالیم که تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
دوستان موقع خرید لپه دقت کنید لپه هایی که داخلش خیلی خشک و سفید شده رو نخرید اون لپه خیلی کهنه شده و دیرپز هستن….
سلام مینا عزیز
ممنون از اینکه همراه ما هستید و خوشحالیم که تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
سلام به این چند نکته دقت کنید لپه ها خوب پخته میشن، اول اینکه قبل پختن لپه حتما داخل آب خیسانده بشن، دوم جدا از بقیه مواد غذایی پخته بشن، یعنی بدون روغن و ترشی، سوم در زمان پخت نمک اضافه نکنید و در آخر لپه تازه بخرید.موفق باشید
سلام عفت عزیز
ممنون از اینکه همراه ما هستید و خوشحالیم که تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
اما مشکل همیشه دیرپز بودن لپه نیست که بهش نمک نزنی و مشکل حل بشه لپه خورشهای من وا میره و له میشه و ظاهر غذا رو خراب میکنه
سلام مریم عزیز
ممنون از اینکه همراه ما هستی…
درسته بعضی لپه ها نامرغوب هستند باید قبل از خرید به کیفیت و تازه بودن لپه دقت داشته باشید.