برای پختن لپه ناپز چه باید کرد؟

دسته بندی ها : مقالات
گاهی اوقات دیر پختن حبوباتی مانند لپه و نخود می‌تواند همه برنامه‌ریزی ما را برای تدارک مهمانی به هم بریزد یا بدتر، پخت آن به قدری طول بکشد که دیگر اجزای غذا وا برود. لپه یکی از کاربردی‌ترین حبوباتی است که در بسیاری از غذاهای ایرانی مورداستفاده قرار می‌گیرد. اگر نمی‌دانید برای پختن لپه ناپز چه باید کرد، بهترین پاسخ به این سوال در مقاله پیش روی شماست. در این مطلب، به پاسخ مهم‌ترین پرسش‌هایی که ممکن است حین پختن لپه برای شما پیش بیاید، می‌پردازیم. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.
برای پخت لپه ناپز چه باید کرد؟

بهترین روش برای پختن لپه چیست؟

قبل از هر چیز و البته بعد از خرید نمک آبی سمنان به یاد داشته باشید که انواع نمک باید زمانی به غذا افزوده شوند که گوشت و حبوبات به خوبی پخته شده‌اند. بر این اساس دلیل دیرپز بودن لپه قیمه شما احتمالا افزودن زودهنگام نمک باشد. بهترین راهکار برای پخت سریع لپه این است که لپه‌ها را در زودپز بپزید تا در مدت زمان نسبتا کوتاهی پخته شوند. گزینه دیگر این است که لپه‌های ناپز را قبل از پختن (به مدت یک روز یا بیشتر) در آب و جوش شیرین خیس کنید.

اگر با وجود رعایت موارد فوق، باز هم لپه نپخته و سفت بود، مشکلی در آب یا لپه وجود دارد. اگر لپه‌ها خیلی کهنه و خشک شده باشند، به راحتی نرم نمی‌شوند. همچنین اگر آبی که برای درست کردن غذا استفاده می‌کنید، سخت است و به عبارتی املاح زیادی دارد لپه‌های غذا دیرتر از حالت معمول می‌پزند.

بهترین روش برای پختن لپه چیست؟

پخت لپه چقدر طول می‌کشد؟

قبل از پخت باید لپه‌های ناپز یا دیرپز را به مدت یک شب تا صبح بخیسانید. روز بعد 1 فنجان لپه را با 2 فنجان آب و ½ قاشق چای‌خوری نمک در یک قابلمه بزرگ بریزید. قابلمه را روی گاز بگذارید تا به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید تا بجوشد، درب آن را ببندید و حدود 25 دقیقه صبر کنید تا لپه‌ها بپزند. توصیه می‌کنیم به جای نمک‌های سفید از نمک آبی یا صورتی استفاده کنید. قیمت نمک آبی و صورتی نسبت به مزایای آن بسیار منطقی و مقرون به صرفه است.

اگر برای خیساندن یک روزه لپه‌ها فرصت ندارید، ابتدا این حبوبات را به مدت دو دقیقه در آب بجوشانید، سپس بگذارید یک ساعت (دور از شعله و نه روی اجاق) بماند. گزینه دیگر این است که مخلوط آب و لپه را به مدت 10 تا 15 دقیقه در مایکروویو قرار دهید. در نهایت اگر به هر دلیلی نمی‌خواهید یا نمی‌توانید لپه‌ها را بخیسانید، لپه‌های خشک را در قابلمه بریزید. در این صورت حدود 1 تا 2 ساعت پخت لپه‌ها طول می‌کشد.

آیا جوش شیرین برای پخت لپه تاثیری دارد؟

برخی از حبوبات مانند عدس حتی بدون آماده‌سازی قبلی و خیساندن طولانی مدت در آب، نسبتا سریع می‌پزند. اما برای پختن حبوباتی مانند لپه و لوبیا به زمان بیشتری نیاز است. این امر به ویژه درباره لپه‌هایی که کهنه‌تر هستند و سال‌ها پیش خریداری کرده‌اید، صدق می‌کند. برای پختن سریع چنین لپه‌هایی صرف خیساندن آن‌ها کافی نیست و در بسیاری از موارد باید از کمی جوش شیرین برای نرم شدن سریع‌شان استفاده کنید.

چیکار کنیم لپه زود بپزه

لپه را با آب سرد بخیسانیم یا گرم؟

در قابلمه بزرگی، روی نخودها 2 لیتر آب سرد بریزید و اجازه دهید یک شب بماند. اگر نیاز دارید که سریع‌تر از لپه‌ها استفاده کنید، این حبوبات را به مدت 2 دقیقه به آرامی بجوشانید و سپس 1 ساعت قبل از پخت صبر کنید. پس از خیساندن لپه، مواد و ترکیبات دیگر غذای موردنظرتان مانند گوشت، پیاز، فلفل و البته نمک را اضافه کنید. درب آن را بگذارید تا به مدت 1.5 ساعت بجوشد و هر از گاهی هم بزنید. اگر نمی‌دانید نمک صورتی از کجا بخریم، مقاله دیگر ما برای شماست.

آیا می‌توانیم زیادی لپه را خیس کنیم؟

اگر لپه‌ها برای مدت طولانی در آب بمانند، شروع به تخمیر می‌کنند. این اتفاق حدود 48 ساعت بعد در دمای اتاق شروع می‌شود. اگر حبوبات را در یخچال خیس کنید، سه یا چهار روز طول می‌کشد تا تخمیر شروع شود. نکته مهم دیگر این که توصیه می‌کنیم لپه‌ها را با نمک یددار بخیسانید. برای یافتن پاسخ این سوال مهم که فواید نمک ید دار چیست، به مقاله دیگر ما مراجعه کنید.

از کجا بفهمیم لپه پخته؟

برای اینکه مطمئن شوید غذای شما (برای مثال خورش قیمه) خوب جا افتاده و آماده سرو است، باید تک تک اجزای آن را بچشید. لپه‌ای که کاملا پخته شده، هیچ سفتی ندارد و در عین حال شکل خود را کاملا حفظ کرده است. در واقع نباید اجازه دهید لپه بیش از حد بپزد و له شود. در بخش‌های قبل توضیح دادیم که در صورت استفاده از لپه از قبل خیسانده شده یا لپه خشک چقدر باید برای پخت هر کدام زمان بگذارید.

 اگر لپه له شد چه کنیم؟

 اگر لپه له شد چه کنیم؟

در صورتی که لپه‌ها وا بروند، متاسفانه کاری نمی‌توان کرد و باید به همان شکل قیمه را سرو کنید. در دفعات بعد برای جلوگیری از این اتفاق، وقتی گوشت و پیاز را سرخ می‌کنید، لپه را با آن‌ها کمی روغن زیتون تفت دهید. با این کار، احتمال له شدن و وا رفتن لپه‌ها کمتر می‌شود. البته این کار را فقط برای لپه‌هایی که زود می‌پزند، انجام دهید؛ وگرنه نیازی به تفت دادن لپه‌های دیرپز و ناپز نیست.

تاکید بر استفاده از روغن زیتون و نمک‌های مرغوب در پخت غذا بی‌حکمت نیست. خواص روغن زیتون و نمک برای صورت تنها مشتی از خروار مزایا و فوایدی است که این دو معجزه طبیعت در کنار هم دارند و طبیعتا برای سلامتی اعضای داخلی بدن شما هم مفید هستند. پس از استفاده از این دو در کنار هم در پخت و طبخ انواع غذا غافل نشوید.

سخن پایانی: برای پختن لپه ناپز از نمک‌های مرغوب آبی و صورتی استفاده کنید

در این مقاله توضیح دادیم که برای پختن لپه ناپز چه باید کرد و چه راهکارهایی پیش روی شماست. استفاده از نمک‌های آبی و صورتی باعث می‌شوند که غذا طعم بهتری داشته باشد و دیگر نقایصی مانند له شدن لپه‌ها به چشم نمی‌آید. در پایان از شما تقاضا داریم هر سوالی درباره پخت لپه‌های ناپز و دیرپز دارید، در بخش نظرات با ما و همراهان عزیز دیگر بلو سالت به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “برای پختن لپه ناپز چه باید کرد؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2021 - BLUESALT24 | All rights reserved