بهترین طرز پختن اسفناج + ترفندهای نگهداری

بسته به طعم دلخواه، بافت و استفاده موردنظر 3 روش اصلی برای پخت اسفناج شامل موارد زیر وجود دارد:
بخارپز کردن اسفناج در فضای گرم و مرطوب باعث میشود اسفناجهایی که برگهای بزرگی دارند، در کمتر از 2 دقیقه پخته شوند. در مقایسه با روش بلانچ، به آب کمتری برای بخارپز کردن اسفناج نیاز است. با بخار پز شدن، رنگ سبز اسفناجها حفظ میشوند و در عین حال، این سبزی خوشمزه نرم میماند.
بعد از اینکه اسفناج را بخارپز کردید، میتوانید با نمک و فلفل مزهدار کنید. در مقاله دیگری در پاسخ به سوال «برای نرم شدن سیرابی چه کنیم» گفتیم که مرحله افزودن نمک در تهیه هر نوع ماده غذایی بسیار اهمیت دارد و در صورتی که در مراحل اولیه پخت به برخی غذاها نمک اضافه شود، خوب نمیپزند و بعضا سفت میمانند. اگر اسفناج بخارپزشدهتان تلخ است، با کمی آبلیمو یا سرکه بالزامیک آن را مزهدار کنید.
بلانچ کردن برگهای اسفناج در یک قابلمه بزرگ با آب داغ و نمک به سرعت سبزیها را در کمتر از یک دقیقه نرم و قابل مصرف میکند. این روش برای پخت سریع چند دسته برگ اسفناج، عالی است. نکته مهم اینکه باید به سرعت آن را از روی حرارت بردارید و زیر آب سرد خنک کنید تا فرآیند پخت متوقف شود. در غیر این صورت، برگهای اسفناج پژمرده میشوند. سپس خوب اسفناجها را بچلانید تا آب اضافی خارج شود. برای درمان سردرد با نمک ساده میتوانید از ترکیب نمک و اسفناج نیز استفاده کنید؛ چرا که این سبزی سرشار از مادهای به نام تیرامین است و از بروز سردرد میگرنی جلوگیری میکند.
سومین راه پختن اسفناج، تفت دادن آن است. به این منظور ابتدا مقداری روغن زیتون را در یک تابه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. روغن به سرخ شدن برگها و تغییر رنگشان به قهوهای روشن کمک میکند. همچنین باعث میشود که طعم اسفناج سریعتر باز شود. هنگام تفت دادن اسفناج میتوانید از سایر مواد معطر و ادویهجاتی مانند سیر خرد شده، پیاز، فلفل دلمهای یا فلفل چیلی نیز استفاده کنید.
نکته مهم اینکه به هیچ عنوان نباید دستههای بزرگ اسفناج را همزمان در تابه بریزید. همان طور که در مقاله راه حل زود پختن سیرابی در قابلمه توضیح دادیم، برای اینکه اسفناج خوب تفت داده شده و در عین حال پژمرده نشود، برگها را به قطعات کوچکی خرد کنید و کم کم به تابه بیافزایید. این مدل اسفناج برای تهیه پاستای شکم پر عالی است.
اسفناج تازه به دلیل رطوبت بالایی که دارد فقط تا یک هفته در یخچال قابل استفاده است. در واقع اسفناجی که شسته شود، ماندگاری کمی دارد؛ بنابراین سعی کنید فورا پس از شستن اسفناج از آن استفاده کنید. خوشبختانه، اسفناج را میتوانید منجمد و به این شکل تا 6 ماه در فریزر نگهداری کنید. با نگهداری اسفناج در فریزر، میتوانید هر موقع که هوس کردید، سری به طرز تهیه آش رشته بزنید و آش خوشمزهای درست کنید.
برای اینکه اسفناج را فریز و مدت زمان طولانیتری از آن استفاده کنید، طبق مراحل زیر پیش روید:
بسیاری از کسانی که سبک زندگی سالمی دارند و برای مثال نمک آبی 125 گرمی کریستالی را جایگزین نمک سفید آشپزخانه میکنند، بر این باورند که غذاهای فریز شده خاصیت چندانی ندارند. درباره اسفناج نیز گفته میشود با فریز کردن اسفناج احتمال تولید ترکیب سرطانزایی به نام نیتروزآمین افزایش مییابد. آزمایشات اتحادیه اروپا نشان داده مقدار این ماده ایجاد شده در اسفناج فریزشده نگرانکننده نیست، اما با این حال توصیه میشود حتی الامکان این سبزی را تازه خریداری و مصرف کنید.
در این مقاله 3 طرز پختن اسفناج را توضیح دادیم و گفتیم چگونه برای مدت زمان طولانی اسفناج را نگهداری کنید. شما میتوانید هنگام پختن این سبزی مقوی، نمکهای آبی و صورتی بلو سالت را نیز بیافزایید و به این ترتیب، از خواص دوچندان آن بهرهمند شوید. در پایان اگر سوالی درباره پختن اسفناج و طرز نگهداری آن دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی بلوسالت 24 باشیم.
نظرات کاربران