خوردن نمک در بارداری نشانه چیست؟

دسته بندی ها : مقالات
یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که مادران در دوران بارداری باید به آن توجه کنند، میزان مصرف به نمک است. نمک در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین دلیل هم مادران باید توجه خود را روی این مسئله متمرکز کنند. در این مقاله هم توضیح دادیم، میزان تقریبی 6 گرم نمک در طول روز برای مادران باردار کافی به نظر می‌رسد که استفاده کمتر یا بیشتر از این میزان می‌تواند آسیب‌هایی به مادر و جنین وارد کند.
نمک در بارداری

دوران بارداری یکی از مهم‌ترین زمان‌ها در زندگی هر مادر است که باید اهمیت زیادی به رژیم غذایی خود دهد. یکی از مهم‌ترین کارهایی که مادران در دوران بارداری انجام دهند، این است که میزان نمک مصرفی خود را کنترل کنند. نمک در دوران بارداری می‌تواند تأثیر زیادی در سلامت جنین داشته باشد. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مقاله، اطلاعاتی درباره این موضوع در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید فرزند خود را از هرگونه بیماری مربوط به مصرف زیاد مصون بدارید.

مصرف نمک در دوران بارداری ممنوع است؟

هنگامی که درباره مدیریت مصرف نمک در دوران حاملگی صحبت می‌کنیم، ممکن است برخی از مادران مصرف آن را به طور کل قطع کنند و اصلاً نمک در این دوران استفاده نکنند. این در حالی است که این روش هم مشکلاتی برای سلامت آن‌ها ایجاد می‌کند.

اگرچه استفاده بیش از اندازه نمک برای سلامت مادر و جنین مشکل‌ساز است، اما مقدار مناسبی از نمک باید در بدن وجود داشته باشد. دلیل این موضوع هم این است که عملکرد اغلب آنزیم‌ها، حرکت پروتئین‌ها، تولید هورمون‌ها و بسیاری از علائم حیاتی بدن به وجود نمک بستگی دارند. به همین دلیل هم نباید مصرف نمک را از یاد برد و استفاده به اندازه آن می‌تواند به مادر و جنین کمک زیادی کند.

ویار نمک در دوران بارداری

درحالی‌که برخی از مادران مصرف نمک را به‌کلی قطع می‌کنند، برخی از آن‌ها به این ماده ویار پیدا می‌کنند و این موضوع باعث می‌شود که در طول بارداری مقدار زیادی نمک مصرف کنند. این افراد باید بدانند نمک در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد و و باید به‌درستی مدیریت و کنترل شود.

نمک در بارداری چقدر بخوریم

توجه داشته باشید که مصرف نمک تنها به معنی استفاده از نمک خام در نمک‌پاش نیست. اغلب چیزهایی که ما در طول روز می‌خوریم، با نمک همراه هستند و حتی نان مصرفی موجود در نانوایی هم با نمک پخته شده است. بااین‌حال، غذاهای فست فودی مقدار بیشتری نمک دارند که مادران باردار باید از مصرف بیش از اندازه آن‌ها خودداری کنند.

الزامات استفاده از نمک در دوران بارداری

همان طور که پیش‌ازاین نیز توضیح دادیم، مادران باردار اصلا نباید از مصرف نمک غافل شوند و آن را در حد تعادل نگه دارند. علاوه بر این‌که علائم حیاتی بدن به وجود نمک بستگی دارند، فواید دیگری نیز در دوران بارداری برای استفاده از نمک وجود دارد که باید از آن‌ها مطلع شوید. خرید نمک هیمالیا به شما کمک می‌کند که بهترین و باکیفیت‌ترین نمک را در دوران بارداری دریافت و به جنین خود انتقال دهید تا کلیه‌ها به خوبی رشد کنند.

مطالعات نشان می‌دهند که مقدار سدیم منتقل‌شده توسط مادر که به جنین وارد می‌شود، تأثیر بسیار زیادی در تشکیل ساختار کلیه‌های او دارد. به همین دلیل هم اگر مادر میزان مصرف نمک را تا حد زیادی کاهش داده یا قطع کند، باعث می‌شود که کلیه جنین به‌خوبی شکل نگرفته و مشکلات زیادی برای او پیش بیاید. این در حالی است که اگر مادران میزان زیادی نمک در دوران بارداری مصرف کنند، باعث بروز مشکلاتی مانند فشار خون در بزرگسالی کودک می‌شود.

برای این‌که مادران بتوانند به‌درستی نمک میزان مصرفی خود را کنترل کنند، باید از مواد مغذی استفاده نمایند. همچنین کنترل مایعات بدن تأثیر بسیار زیادی بر میزان سدیم دریافتی دارد. البته فراموش نکنید که استفاده بیش از اندازه نمک در دوران حاملگی می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی برای نوزاد شود.

مصرف مجاز نمک در دوران بارداری

مقدار مصرفی در دوران بارداری باید نهایتاً 6 گرم باشد که معادل یک قاشق چای‌خوری نمک در طول روز است. البته فراموش نکنید که این میزان نمک شامل نمک موجود در غذا هم می‌شود. به یاد داشته باشید که غذاهای فرآوری‌شده و آماده نمک بیشتری دارند. خرید نمک آبی اصل یکی از بهترین روش‌ها برای رساندن نمک کافی بدن در دوران حاملگی است.

مضرات استفاده بیش از اندازه نمک در دوران حاملگی

همان طور که پیش‌ازاین نیز گفتیم، استفاده بیش از اندازه نمک در دوران حاملگی می‌تواند آسیب‌های زیادی به مادر و جنین وارد کند که این آسیب‌ها می‌توانند تا دوران بزرگسالی هم برای کودک ادامه‌دار باشد. در ادامه برخی از مهم‌ترین آسیب‌هایی را که مصرف بیش از اندازه نمک به جنین وارد می‌کند را می‌خوانید.

در بارداری چقدر نمک بخوریم

نفخ شکم در اثر مصرف زیاد نمک

ابتدایی‌ترین مشکلی که با مصرف بیش از اندازه نمک در مادر ایجاد می‌شود، نفخ شکم است که می‌تواند به جنین نیز منتقل شود. به همین دلیل هم باید میزان نمک در دوران بارداری را به‌درستی کنترل کرد تا از بروز این‌گونه مشکلات ابتدایی و ساده پیشگیری کنیم.

تورم بدن مادر در اثر مصرف زیاد نمک

هنگامی که خانم باردار بیش از اندازه نمک مصرف می‌کند، سدیم زیادی وارد خون او می‌شود که می‌تواند باعث تجمع آب در بدن شود. هنگامی که آب زیادی در بدن مادر می‌ماند، باعث می‌شود تمام بدن وی تا حد زیادی ورم کند. البته این مسئله کاملاً شایع است که در اغلب مادران باردار با مصرف زیاد نمک به وجود می‌آید.

افزایش فشار خون در اثر مصرف زیاد نمک

علاوه بر تورم بدن، قطع شدن نمک در بدن مادر باعث افزایش فشارخون و می‌شود. هنگامی که آب و مایعات بدن حبس می‌شوند، فشار زیادی به رگ‌های خونی و شریان‌ها وارد می شوند. با انجام این کار، بدن مجبور است برای هر فعالیت خود، کارهای زیادی انجام دهد و در نتیجه، فشار خون افزایش خواهد یافت.

سکته و سرطان معده در اثر مصرف زیاد نمک

شاید برخی از مادران مدیریت نمک مصرفی در دوران بارداری را به‌درستی درک نمی‌کنند که استفاده زیاد از آن می‌تواند مشکلات جدی و مهمی برای آن‌ها به وجود بیاورد. درحالی‌که اصلاً این‌گونه نبوده و با مصرف بیش از اندازه نمک در این زمان، ممکن است با مشکلات خیلی جدی مانند سکته قلبی، مغزی، نارسایی های کلیوی، سرطان معده و سایر موارد این‌چنینی روبه‌رو شود.

باداری و نمک

پوکی استخوان در اثر مصرف زیاد نمک

هنگامی که مادر در دوران بارداری بیش از اندازه نمک مصرف می‌کند، سدیم نسبتاً زیادی وارد خون شده و در نتیجه، کلسیم از طریق ادرار دفع خواهد شد. افزایش نمک در دوران بارداری و این مسئله باعث ضعیف شدن استخوان‌ها به صورت تدریجی خواهد شد که در نتیجه، با پوکی استخوان روبرو می‌شوند.

کاهش رشد در اثر مصرف زیاد نمک

همان طور که پیش‌ازاین نیز گفتیم، مصرف به اندازه نمک می‌تواند باعث شکل گرفتن کلیه‌ها در جنین شود. این در حالی است که اگر استفاده از این ماده بیشتر از حد مجاز شود، عملیات رشد و نمو جنین کند می‌شود. همچنین این امکان وجود دارد که جنین در دوران بزرگسالی هم رشد زیادی نداشته باشد. برخی از افراد می‌گویند که کاهش استعداد یکی از مضرات استفاده بیش‌ازحد از نمک است.

بهترین منابع برای جایگزین نمک

برای این‌که بتوانید تا حد امکان خود و جنین را از بیماری‌های مربوط به مصرف نمک در این دوران حفظ کنید، بهتر است به دنبال روش‌های دیگری باشید. پیدا کردن جایگزین نمک برای فشار خون باعث می‌شود که شما علاوه بر کمک به نوزاد خود برای رشد و نمو، سلامت خود را نیز کنترل کنید.

شما می‌توانید از مواد زیادی به‌جای نمک استفاده کنید و آن‌ها را در غذای خود به کار ببرید. از بهترین جایگزین‌های موجود به‌جای نمک، می‌توان به مواردی مانند سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه، ارگانو، زیره، بادیان رومی، زنجبیل و زردچوبه اشاره کرد. این مواد به شما کمک می‌کنند که غذای کاملاً سالم و مفیدی داشته باشید و در عین حال، فشار خون خود را نیز کنترل کنید. همچنین نمک آبی و صورتی بهترین جایگزین برای نمک سفید در دوران بارداری است.

سوالات متداول

01هوس شوری در دوران بارداری نشانه چیست؟

پزشکان معتقدند که اگر میزان سدیم در رژیم غذایی کم بوده و بدن به آن نیاز داشته باشد یا به دلیل افزایش حجم خون بدن، این کمبود در دوران بارداری خود را به‌صورت میل به غذاهای شور و نمکی نشان می‌دهد.

02آیا خوردن نمک در بارداری و جنسیت جنین با هم ارتباط دارند؟

از نظر علمی هیچ شواهدی برای این موضوع وجود ندارد، ولی بسیاری از افراد بر این باورند که تمایل به خوردن نمک در دوران بارداری نشانه پسر بودن جنین است.

03بهترین جایگزین نمک در بارداری کدام است؟

به دلیل افزایش تمایل به خوردن نمک حاوی سدیم، می‌توان نمک آبی و صورتی که حاوی پتاسیم هستند را در رژیم غذایی جایگزین کرد. برای خرید نمک آبی و صورتی محصولات فروشگاه بلوسالت 24 را بررسی کنید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “خوردن نمک در بارداری نشانه چیست؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2020-2024 BLUESALT24 - All Rights Reserved©