طرز تهیه آش رشته خوشمزه و جا افتاده

دسته بندی ها : مقالات
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با انواع دستور پخت در شهرهای مختلف کشور تهیه می‌شود. این آش لذیذ به دلیل محبوبیت زیادی که در بین ایرانیان دارد، پای ثابت آشپز‌خانه بانوان ایرانی است و معمولا با دو دستور کلی تهیه می‌شود که شامل آش رشته با کشک و آش رشته با سرکه است. این سوپ خوشمزه را می‌توانید در روزهای سرد پاییز و زمستان برای خانواده تهیه کنید؛ البته خوردن آش رشته در تمام روزهای سال لذت‌بخش است و معمولا نمی‌توان کسی را پیدا کرد که این غذا را دوست نداشته باشد. در این مقاله طرز تهیه آش رشته خانگی را می‌آموزید. تا انتها همراه ما باشید.

طرز پختن آش رشته خانگی

در نگاه اول ممکن است موارد مورد نیاز یرای پختن آش زیاد به نظر برسد، اما اجازه ندهید این مورد، شما را از پختن این آش خوشمزه منصرف کند و از لذت صرف کردن این آش بی‌نظیر ایرانی محروم شوید.

مواد مورد نیاز برای طرز پختن آش رشته خانگی:

  • لوبیا سفید: ½ پیمانه
  • لوبیا چیتی: ½ پیمانه
  • نخود: 1 پیمانه
  • عدس: 1 پیمانه
  • سوپ سبزیجات مخصوص: 500 گرم (اسفناج یا برگ چغندر: 100 گرم، تره: 100 گرم، گشنیز: 100 گرم، جعفری: 100 گرم، شوید: 100 گرم)
  • سیر: 8 حبه
  • پیاز: 2 عدد بزرگ
  • نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • رشته فرنگی به میزان دلخواه
  • کشک به میزان دلخواه
  • نمک صورتی 1000 گرمی کریستالی
  • فلفل سیاه، زردچوبه به میزان دلخواه
  • روغن
  • رشته
طرز پختن آش رشته خانگی

طرز پختن آش رشته مجلسی در 13 مرحله ساده

راه‌های مختلفی برای پختن آش وجود دارد که یکی از این راه‌ها اضافه کردن رشته و پختن آش رشته است. در ادامه قدم به قدم با آموزش پختن آش رشته همراه ما باشید

مرحله اول طرز پختن آش رشته

مهم‌ترین نکته در پخت آش رشته، خیس کردن حبوبات است که به پخت سریع آن در زمان کوتاه کمک می‌کند. اجازه دهید همه حبوبات 5 تا 6 ساعت خیس بخورند و آب آن‌ها را دو بار عوض کنید تا نفخ ـن نیز از بین برود.

مرحله دوم تهیه آش رشته

برای تهیه آش رشته ایرانی ابتدا نخودها را در آبکش ریخته، بشویید و در قابلمه بریزید. 4 تا 5 لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید نخودها با حرارت ملایم بپزند. حبوبات را در قابلمه‌ای دیگر بریزید و 5 لیوان آب به آن‌ها اضافه کنید.

مرحله سوم پخت آش رشته

بهتر است قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوشد و سپس حرارت را ملایم کنید تا به مرور زمان حبوبات بپزند. توجه داشته باشید که نخود و لوبیا نباید کاملا نرم و له شوند. علت جدا کردن حبوبات و نخود این است که زمان لازم برای پختن این دو یکسان نیست.

مرحله چهارم؛ طرز تهیه آش رشته با حبوبات کنسروی

نخود و لوبیا را روی دندان‌ها تست کنید. وقتی ظاهر خود را حفظ کردند و در عین حال پخته شدند، باید آن‌ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. عدس‌ها را در ظرفی ریخته و روی آن آب بریزید و بگذارید 30 دقیقه خیس بخورد.

انواع کنسرو لوبیا با کیفیت خوب را می‌توان جایگزین لوبیای خشک کرد و زمان پخت این آش را به میزان قابل توجهی نزدیک به 1 ساعت کاهش داد. لوبیاها ابتدا صاف شده و با آب شسته می‌شوند و همراه با عدس به آش اضافه می‌شوند. در روش دیگر، لوبیاهای خشک را می‌توان زودتر در آرام پز یا قابلمه فوری پخت.

مرحله پنجم؛ طرز پخت آش رشته با سبزی خشک

سبزی‌ها را تمیز کرده و بشویید و در آبکش بریزید. یک پارچه تمیز پهن کنید و سبزیجات را روی پارچه قرار دهید. اجازه دهید خشک شوند و در خردکن یا روی تخته آشپزخانه قرار دهید. آن‌ها را در اندازه متوسط خرد کنید (سبزیجات نباید ریز خرد شوند) و کنار بگذارید.

در حالی که سبزیجات تازه برای این سوپ ترجیح داده می‌شود، استفاده از سبزی‌های خشک نیز در غذاهای ایرانی کاملا مرسوم است. یک قانون کلی برای جایگزینی گیاهان خشک با گیاهان تازه، استفاده از حدود یک سوم از مقدار گیاهان تازه است. بنابراین اگر دستور غذا 1 پیمانه تازه می‌خواهد، به 1⁄3 پیمانه سبزیجات خشک شده نیاز دارید. گیاهان خشک شده معمولا باید به مدت 15 دقیقه در آب خیس بخورند، سپس از طریق صافی مشبک صاف شده و به قابلمه اضافه شوند.

طرز تهیه آش رشته با حبوبات کنسروی

مرحله ششم: تهیه پیاز داغ

پیازها را پوست گرفته و بشویید. روی تخته آشپزخانه خرد کنید، داخل تابه روغن ریخته و با حرارت ملایم بپزید. پیازها را تا زمانی که طلایی شوند تفت دهید و سپس در ظرفی بچینید.

مرحله هفتم: سرخ کردن سیر برای آش

سیرها را پوست بگیرید، سپس رنده کرده و سرخ کنید. آن‌ها را بپزید تا طلایی شوند و در ظرفی بریزید. برای از بین نرفتن خواص سیر توصیه می‌شود آن را خیلی کم در روغن سرخ کنید.

مرحله هشتم: تهیه نعناع داغ

ماهیتابه را چک کنید. اگر روغن داخل ماهیتابه نبود دوباره روغن بیشتری داخل آن بریزید و حرارت را کم کنید. نعناع خشک را در تابه ریخته و تفت دهید. به محض اینکه رنگ نعناها کمی تغییر کرد، ظرف را از روی حرارت بردارید. آن را کنار بگذارید و حواس‌تان جمع باشد تا نعنا داغ نسوزد و سیاه نشود.

مرحله نهم: پختن عدس برای آش رشته

آب را داخل قابلمه‌ای که برای پخت آش ایرانی آماده کرده‌اید بریزید، درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا زودتر بجوشد. وقتی آب جوش آمد، عدس‌ها را آبکش کنید، سپس به آب در حال جوش اضافه کنید.

مرحله دهم: پختن نخود و لوبیای آش

به همین ترتیب نخود و لوبیاهای پخته شده را در آب جوش بریزید. حالا سبزی را اضافه کرده و بلافاصله نصف قاشق نمک آبی 185 گرمی کریستالی به آن اضافه کنید.

مرحله یازدهم: افزودن ادویه‌ها

حالا نیمی از سیر داغ، پیاز، نعنا داغ و کمی زردچوبه را به آش اضافه کنید. به یاد داشته باشید که درب قابلمه را نگذارید. اجازه دهید سبزیجات به مدت 30 تا 45 دقیقه روی حرارت متوسط بپزند. بعد از اضافه کردن سبزی باید به آن نمکی مانند نمک صورتی اضافه کرد که بهترین نمک برای پرکاری تیروئید هم است. اضافه کردن نمک باعث می‌شود رنگ سبز سبزی حفظ شود.

مرحله دوازدهم: اضافه کردن رشته به آش

بعد از پختن سبزی، رشته‌ها را از وسط نصف کرده و داخل سوپ بریزید. بعد از 15 تا 20 دقیقه سوپ را بچشید و در صورت نیاز دوباره نمک اضافه کنید. قیمت نمک صورتی چندان هم بالا نیست و با اضافه کردن آن به آش می‌توانید باعث افزایش خاصیت‌های آش شما شود. اگر می‌خواهید به کل آش کشک اضافه کنید، در این مرحله می‌توانید این کار را انجام دهید.

مرحله سیزدهم: افزودن کشک و سرکه به آش رشته

اگر می‌خواهید هم کشک و هم آش ترش بخورید، می‌توانید آش را به دو قسمت تقسیم کرده و به نیمی از آش سرکه و به نصف دیگر کشک اضافه کنید.

ابتدا کشک را اضافه کنید، آش را تست کنید و سپس کمی نمک با فلفل سیاه اضافه کنید. هنگام پختن آش که احساس می‌کنید آب آن کم است، از آب جوش استفاده کنید تا بر طعم سوپ تأثیر منفی نگذارد.

نکات آشپزی طرز پختن آش رشته

نکات آشپزی طرز پختن آش رشته

در این بخش به نکات مهمی اشاره می‌کنیم که هنگام پختن آش رشته باید مدنظر داشته باشید:

  • برای اینکه رشته‌ها به هم نچسبند و مواد زودتر در قابلمه پخته شوند، باید ظرفیت قابلمه بیشتر از حجم آش رشته باشد.
  • برای آش بهتر است از پیاز داغ فراوان استفاده کنید.
  • سعی کنید از بهترین نوع رشته فرنگی استفاده کنید.
  • نمک آش رشته را حتما تست کنید تا با اضافه کردن کشک، آش شور نشود. برای این کار می‌توانید از انواع نمک‌ها مانند نمک صورتی آبی و نمک معمولی استفاده کنید. نمک آبی موردنیاز خود را حتما از مراکز معتبرفروش نمک آبی تهیه کنید.
  • کشک را حتما 20 دقیقه بجوشانید.
  • تره فرنگی را جدا از سبزیجات دیگر خرد کنید.

فریز کردن آش رشته

مانند بسیاری از سوپ‌ها و خورش‌های دیگر، آش اگر در طول شب در یخچال قرار بگیرد، طعم و بافت آن بهتر می‌شود. آش باقی‌مانده را می‌توان در ظرف دربسته قرار داد و تا 3 روز در یخچال نگهداری کرد. هنگام گرم کردن مجدد، مقدار کمی آب اضافه کنید تا قوام سوپ تنظیم شود. آش رشته برای انجماد هم یک غذای عالی است و به راحتی می‌توانید آن را فریز کنید. پس از پختن آش رشته، آن را در ظرف دربسته در یخچال قرار دهید، روی آن را بپوشانید و یک شب در یخچال بگذارید. پس از خنک شدن کامل، ظرف را می‌توان به فریزر منتقل کرده و تا 2 ماه نگهداری کرد.

پختن آش رشته خوشمزه با نمک‌های آبی و صورتی بلوسالت

آش یک اصطلاح فارسی است که برای توصیف خانواده‌ای متشکل از 50 نوع سوپ غلیظ استفاده می‌شود که به طور کلی لوبیا، غلات، مقادیر زیادی سبزی، ادویه‌جات ترشی‌جات و گاهی رشته فرنگی و گوشت را ترکیب می‌کند. برای درک کامل اهمیت آش در آشپزی ایرانی، باید بدانید در زبان فارسی قدیمی کلمه آش به هر غذای آماده‌ای اطلاق می‌شد. امروزه در فارسی مدرن، تمام اصطلاحات آشپزی، آشپز و آشپزخانه مشتق شده از کلمه قدیمی آش هستند. در این مطلب سعی کردیم قدم به قدم آموزش پختن آش رشته را در اختیار شما قرار دهیم تا به راحتی این آش محبوب را برای خود یا برای اعیاد مختلف مذهبی سرو کنید. در پایان اگر سوالی دارید، خوشحال می‌شویم در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی بلوسالت باشیم.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه آش رشته خوشمزه و جا افتاده”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2020-2024 BLUESALT24 - All Rights Reserved©