عطر و طعم پن کیک خانگی همه آن چیزی است که برای شروع یک روز دلچسب نیاز دارید. طرز تهیه پن کیک بسیار ساده است و با استفاده از موادی درست می‌شود که احتمالا همین الان هم در آشپزخانه دارید. در این مقاله بهترین دستور پخت پن کیک با و بدون شیر را می‌آموزید و نکات مهمی را برای تهیه این صبحانه در خوشمزه‌ترین حالت ممکن، یاد می‌گیرید. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

 طرز تهیه پن کیک ساده تابه‌ای

یکی از مهم‌ترین نکات هنگام درست کردن پن کیک، این است که پن کیک خانگی‌تان باید به اندازه کافی پف کند. به این منظور، قنادان معروف دنیا توصیه می‌کنند از افزودن نمک، به ویژه نمک آبی، هنگام پخت پن کیک غافل نشوید. با این کار، طعم دیگر ترکیبات پن کیک باز می‌شود و مهم‌تر از این، پف پن کیک را تضمین می‌کند. در این بخش می‌آموزید چطور پن کیک ساده‌ای را در تابه درست کنید.

مواد موردنیاز:

  • آرد ساده: 2 پیمانه
  • شکر قهوه‌ای: ¼ پیمانه
  • بیکینگ پودر: 4 قاشق چای‌خوری
  • جوش شیرین: ¼ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ½ قاشق چای‌خوری
  • شیر: 1 و ¾ پیمانه
  • کره ذوب شده: ¼ پیمانه
  • عصاره وانیل خالص: 2 قاشق چای‌خوری
  • تخم مرغ بزرگ: 1 عدد

طرز تهیه پن کیک برای 4 نفر

با این دستورالعمل می‌توانید 12 عدد پن کیک درست کنید. آماده‌سازی مواد و پخت پن کیک به ترتیب 5 و 10 دقیقه طول می‌کشد. برای تهیه پن کیک طبق مراحل زیر عمل کنید.

  1. آرد، شکر (یا هر نوع شیرین‌کننده دیگری)، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. وسط آن را سوراخ کنید و شیر، کره ذوب شده و کمی خنک شده، وانیل و تخم مرغ را اضافه کنید.
  2. ابتدا با استفاده از همزن برقی، مواد مرطوب را با هم مخلوط کرده و سپس آن‌ها را به آرامی به مواد خشک اضافه کنید. با لیسک خوب هم بزنید تا یکدست شود (ممکن است چند توده وجود داشته باشد اما اشکالی ندارد).
  3. خمیر را کنار بگذارید و اجازه دهید استراحت کند. در همین حین، تابه را روی حرارت گاز گرم کنید.
  4. یک تابه نچسب را روی حرارت ملایم بگذارید و کف تابه کمی کره بریزید تا کمی چرب شود. ¼ پیمانه از خمیر را روی تابه بریزید و به آرامی با پشت ملاقه یا پیمانه گرد پخش کنید.
  5. وقتی سطح زیرین پن کیک طلایی شد و حباب‌ها روی سطح آن ظاهر شدند، با کفگیر آن را برگردانید و بپزید تا طلایی شود. با مابقی خمیر هم همین کار را انجام دهید.
  6. پن کیک‌های گرم را با عسل، شربت افرا، میوه، بستنی یا ماست یخ‌زده سرو و نوش جان کنید.

در مرحله دوم، خمیر غلیظ و حالت خامه‌ای خواهد داشت. اگر خمیر خیلی غلیظ است (از ملاقه بیرون نمی‌ریزد یا به سادگی از ظرف جدا نمی‌شود) چند قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید تا به قوام مطلوب برسد. همین ترفند را برای طرز تهیه کیک خیس هم می‌توانید به کار بگیرید.

 طرز تهیه پن کیک ساده تابه‌ای

طرز تهیه پن کیک بدون شیر

شاید طرز تهیه پن کیک بدون شیر به اندازه درمان سردرد با نمک عجیب به نظر برسد؛ اما ممکن است. در این بخش یاد می‌گیرید که چطور بدون شیر پن کیک درست کنید و خاطره‌ای از صبحانه به یاد ماندنی برای خود و عزیزانتان برجای بگذارید.

مواد موردنیاز:

  • آرد: 1 و ½ پیمانه
  • بیکینگ پودر: 3 و ½ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ½ قاشق چای‌خوری
  • شکر: 1 و ½ قاشق غذاخوری
  • آب: 1 و ¼ پیمانه
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • کره ذوب شده: 3 قاشق غذاخوری
  • وانیل: 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پن کیک بدون شیر با آب

آماده‌سازی و پخت پن کیک با این دستورالعمل به ترتیب 5 و 10 دقیقه طول می‌کشد و در نهایت با استفاده از مواد فوق، 10 عدد پن کیک خواهید داشت. برای اینکه پن کیک پف و بافت خوبی داشته باشد، دقیقا مطابق مراحل زیر عمل کرده و نکاتی را که در بخش آخر مقاله توضیح می‌دهیم، رعایت کنید. یادگیری فوت و فن‌های مهم هنگام پخت هر نوع غذایی کمک می‌کند که آشپزی بی‌نقصی داشته باشید و برای مثال بدانید اگر سیرابی نپخت چه کنیم.

  1. در کاسه بزرگی آرد، بیکینگ پودر، نمک و شکر را با هم الک کنید.
  2. وسط مواد خشک را سوراخ کنید و آب، تخم مرغ، کره و عصاره وانیل را بریزید. با لیسک یا چنگال هم بزنید تا یک‌دست شود.
  3. تابه نچسب و بزرگی را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کرده یا اگر می‌خواهید پن کیک‌ها را در فر درست کنید، فر را روی 300-350 درجه فارنهایت تنظیم کنید.
  4. برای هر پن کیک ¼ پیمانه از خمیر را در تابه بریزید و صبر کنید تا حباب‌ها تشکیل شوند. یک دقیقه دیگر صبر کنید تا بپزد. با کفگیر پن کیک را برعکس کنید تا سمت دیگر هم خوب طلایی شود. در نهایت از تابه یا فر خارج کرده و سرو کنید.
طرز تهیه پن کیک بدون شیر

نکات مهم در طرز تهیه پن کیک

هنگام پخت هر نوع غذایی، چه طرز تهیه سالاد ماکارونی چه پن کیک، باید ترفندهای خاص آن را بلد باشید؛ در غیر این صورت، عطر، طعم یا بافت غذا آن طور که می‌خواهید، نمی‌شود. نکات زیر را هنگام تهیه پن کیک به یاد داشته باشید:

تازه بودن بیکینگ پودر را قبل از پخت پن کیک بررسی کنید

اگر بیکینگ پودر شما قدیمی یا تاریخ مصرف گذشته باشد، در نهایت پن کیک‌ها به اندازه کافی پف نمی‌کنند. بهتر است تقریبا ماهی یک بار بیکینگ پودرتان را عوض کنید و ترجیحا از بیکینگ پودری استفاده کنید که تازه خریداری کرده‌اید.

برای جلوگیری از تشکیل توده‌های بزرگ مواد خشک را با همزن بزنید

در برخی مواقع، مواد پن کیک به صورت توده‌ای جمع می‌شوند و در نتیجه هنگام پخت، خمیر می‌مانند. برای جلوگیری از این اتفاق، قبل از افزودن مواد خیس، مواد خشک را حتما الک کنید و با همزن بزنید.

نکات مهم در طرز تهیه پن کیک

افزودن نمک در طرز تهیه پن کیک را جدی بگیرید

آخرین و البته یکی از مهم‌ترین نکات طرز تهیه پن کیک این است که نمک اضافه کنید. نمک خمیر را سفت‌تر و به پف پن کیک کمک می‌کند. برای اینکه صبحانه سالم‌تری نوش جان کنید، به جای نمک سفید معمولی از نمک آبی 125 گرمی دانه شکری استفاده کنید.

خرید نمک آبی و صورتی برای پخت خوشمزه‌ترین پن کیک‌ها از بلو سالت

در این مقاله طرز تهیه دو مدل پن کیک، با و بدون شیر را توضیح دادیم و گفتیم برای اینکه بافت پن کیک بهتر شود، چه نکاتی را باید رعایت کنید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما دیگر همراهان عزیز و همیشگی بلو سالت به اشتراک بگذارید.