آموزش طرز تهیه کیک یزدی با پف عالی در خانه

دسته بندی ها : مقالات
طعم آشنای کیک یزدی برای اکثر ما ایرانی‌ها یادآور خاطرات نوستالژیکی از کودکی است و کمتر ایرانی وجود دارد که تاکنون کیک یزدی نخورده باشد. همان طور که از نام آن پیداست، منشا این کاپ کیک لذیذ و خوشمزه شهر یزد است؛ اما خبر خوب اینکه لازم نیست برای تهیه آن تا یزد سفر کنید! شما می‌توانید خودتان کیک یزدی خانگی درست کنید و به این ترتیب، تجربه لذت‌بخش‌تری را رقم بزنید. در این مقاله به آموزش کیک یزدی می‌پردازیم و راهنمایی‌تان می‌کنیم برای پف کیک چه کارهایی باید انجام دهید. مطالعه این مطلب خوش طعم و بو را از دست ندهید.
طرز تهیه کیک یزدی در توستر

طرز تهیه کیک یزدی با پف عالی

نکته مهم برای پف دار کردن کیک یزدی، افزودن نمک‌های باکیفیتی مانند نمک آبی و صورتی به آن است. در نگاه اول ممکن است قیمت نمک آبی بالا به نظر برسد، اما اگر بدانید چه تاثیر شگرفی در پف کیک یزدی‌های شما خواهد داشت، لحظه‌ای برای خرید این نوع نمک جادویی تعلل نمی‌کنید! در این بخش می‌آموزید که چگونه در عرض 45 دقیقه کیک یزدی اصیل درست کنید. با طرز تهیه کیک یزدی در مایکروفر در ادامه همراه ما باشید.

مواد لازم:

  • کره ذوب شده: ½ پیمانه
  • شکر سفید: ½ پیمانه
  • گلاب: 1 و ½ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • ماست: ½ پیمانه
  • جوش شیرین: ½ قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک: یک پنس
  • هل آسیاب شده: ½ قاشق غذاخوری
  • آرد برنج: ⅛ پیمانه
  • آرد سفید ساده: 1 پیمانه
  • پسته آسیاب شده: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کیک یزدی با ماست:

  1. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) روشن کنید. قالب‌های مافین را با لیوان‌های کاغذی بپوشانید. با این دستور پخت، 6 کیک بزرگ یزدی خواهید داشت.
  2. زرده‌های تخم مرغ را از سفیده جدا کنید. سفیده‌ها را در همزن برقی حدود 5 دقیقه بزنید تا پف کند.
  3. در کاسه دیگری کره ذوب شده، شکر و گلاب را با همزن مخلوط کنید. همزمان با روشن بودن همزن، زرده‌های تخم مرغ را یکی یکی اضافه کنید. ماست را بیافزایید و به هم زدن ادامه دهید تا کرم رنگ شود.
  4. جوش شیرین، بکینگ پودر، نمک (ترجیحا نمک صورتی یا آبی)، هل، آرد برنج و آرد ساده را با هم الک کنید و کم کم به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه کنید. سپس چند دقیقه هم بزنید.
  5. سفیده تخم مرغ را با استفاده از لیسک داخل مخلوط بریزید. در این مرحله از همزن استفاده نکنید و صرفا با لیسک هم بزنید.
  6. مایه کیک یزدی را در قالب‌های مافین بریزید و روی کاپ کیک‌ها را با پسته آسیاب شده تزئین کنید.
  7. قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت 20 تا 30 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان از وسط کاپ کیک‌ها تمیز بیرون بیاید، صبر کنید.

طرز تهیه کیک یزدی با شیر نیز به همین صورت است؛ با این تفاوت که به جای ماست باید شیر اضافه کنید.

طرز تهیه کیک یزدی با پف عالی

طرز تهیه کیک یزدی بدون قالب

اگر قالب مافین یا فر ندارید، جای نگرانی نیست. شما می‌توانید به جای قالب از لیوان یک بار مصرف یا فنجان استفاده کنید و کیک یزدی خانگی فوق العاده‌تان را بپزید. طرز تهیه کیک یزدی در توستر نیز تفاوت چندانی با دستور پخت قبلی ندارد و فقط باید دمای توستر را درست تنظیم کنید. برای تهیه کیک یزدی در توستر، المنت بالا را باید خاموش کنید و کاپ کیک‌ها را روی سینی توستر بگذارید. 10 دقیقه اول دمای توستر را روی 200 و سپس روی 160 تنظیم کنید. معمولا 35 دقیقه طول می‌کشد تا کیک یزدی‌ها در توستر بپزند.

مواد موردنیاز و روش تهیه مایه کیک در این دستور پخت نیز تفاوتی با قسمت قبل ندارد. برای حفظ پف کیک یزدی، افزودن نمک را فراموش نکنید. با وجود مزایای بسیار نمک در پخت کیک و خواص آن برای سلامتی، برخی کودکان بیش از اندازه به خوردن نمک تمایل دارند و همین، سلامتی‌شان را به خطر می‌اندازد. در مقاله دیگری توضیح داده‌ایم که تمایل به خوردن نمک در کودکان نشانه کمبود چیست.

طرز تهیه کیک یزدی بدون قالب

نکات مهم در پخت کیک یزدی

در بخش قبل مختصرا به این موضوع اشاره کردیم که شاید افزودن نمک به کیک به اندازه پایین آوردن تب کودک با نمک عجیب باشد، اما افزودن این طعم دهنده شورمزه در بافت نهایی نقش مهمی دارد. علاوه بر اضافه کردن نمک، هنگام پخت باید به نکات مهم دیگری نیز توجه داشته باشید. برخی از این نکات عبارتند از:

  • نباید از گلاب زیاد از حد استفاده کنید؛ زیرا می‌تواند بر طعم ترکیبات دیگر کیک غلبه کند.
  • علاوه بر همزن برقی می‌توانید از همزن دستی نیز استفاده کنید؛ اما در صورت استفاده از همزن دستی، کیک احتمالا پف کمتری داشته باشد.
  • دانه‌های کنجد برشته طعم فوق‌العاده‌ای به کیک یزدی می‌دهند. می‌توانید علاوه بر خلال پسته، از کنجد برای تزئین روی کاپ کیک‌ها استفاده کنید.
  • اگر هل آسیاب شده ندارید، پوست هل را جدا کنید و دانه‌ها را بیرون بیاورید. سپس با استفاده از هاون دانه‌های هل را خرد کنید. همچنین می توانید دانه‌های هل را در گلاب قرار دهید و چند ساعت کنار بگذارید تا گلاب دم بکشد.
  • حرارت فر در این دستور بسیار مهم است. ابتدا باید این مافین ها را با دمای 400 درجه فارنهایت بپزید و حرارت را به 350 درجه فارنهایت کاهش دهید.
  • اگر کیک یزدی‌های تیره رنگ را می‌پسندید، هنگام تهیه مایه کیک کمی عسل اضافه کنید و در عوض کمتر شکر بریزید.

برای نرم شدن کیک یزدی چه کنیم؟

در برخی موارد وقتی چند روز از پخت کیک یزدی می‌گذرد، کیک سفت شده و بعضا قابل خوردن نیست. با وجود خواص روغن زیتون و نمک برای صورت و خاصیت نرم کنندگی این دو ماده شگفت‌انگیز، نمی‌توان با روغن کیک یزدی را نرم کرد. به این منظور باید فنجان بسیار کوچکی حاوی آب در نقطه امنی در کف مایکروویو قرار دهید و کیک یزدی‌ها را در آن به مدت 10 ثانیه گرم کنید. در صورتی که کیک‌ها به اندازه کافی نرم نشدند، مجددا این کار را تکرار و بلافاصله کیک یزدی را سرو کنید.

برای نرم شدن کیک یزدی چه کنیم؟

یکی دیگر از روش‌های نرم کردن کیک یزدی این است که از شربت آب شکر استفاده کنید. در بسیاری از مواقع علت خشک شدن کیک، از دست رفتن رطوبت و قند آن است. بر این اساس، برای اینکه دوباره کیک یزدی‌های نرمی داشته باشید، کمی آب قند روی کاپ کیک‌ها اسپری کنید. اگر کیک بیش از حد خشک شده، سوراخ‌هایی در آن به وجود آورید و آب قند را روی آن بریزید. نکته آخر اینکه در صورتی که کیک‌ها میزان پف مناسبی داشته باشند، احتمال خشک شدن کیک به مراتب کاهش می‌یابد. برای پف دار شدن کیک، خرید نمک آبی 250 گرمی کریستالی و افزودن این ماده جادویی هنگام پخت توصیه می‌شود.

خرید نمک آبی و صورتی برای پخت کیک یزدی پف دار از فروشگاه بلو سالت

در این مقاله طرز تهیه کیک یزدی با پیمانه در فر و توستر را توضیح دادیم و نکات مهمی را یادآوری کردیم که در پخت کیک یزدی اهمیت بالایی دارند. شما می‌توانید با خرید نمک آبی یا صورتی از فروشگاه بلو سالت و استفاده اندکی از آن‌ها هنگام پخت، کیک‌های پف داری درست کنید و دیگر از خرید کیک و شیرینی بی‌نیاز شوید. اگر سوالی در این باره دارید، خوشحال می‌شویم پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی بلو سالت باشیم.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آموزش طرز تهیه کیک یزدی با پف عالی در خانه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2021 - BLUESALT24 | All rights reserved