مواد لازم برای پختن کله پاچه به روش خانگی به همراه نخود

برای پخت سریع و راحت یک کله پاچه خوشمزه ابتدا باید همه مواد مورد‌نیاز را تهیه و آماده کنید. معمولا در روش خانگی برای پخت کله پاچه از نخود نیز استفاده می‌شود. برای طرز تهیه کله پاچه بدون نخود کافیست نخود را از لیست مواد لازم حذف کنید. به‌طورکلی مواد مورد‌نیاز برای طرز تهیه کله پاچه ساده خانگی به همراه مقدار آن‌ها به شرح زیر است:

  • کله گوسفند: 1 عدد
  • پاچه گوسفند: 4 عدد
  • پیاز درشت: 1 عدد
  • نخود: 100 گرم
  • آبلیمو ترش (ترجیحا تازه): 5 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • زنجبیل: ½ قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به‌ میزان لازم

یکی از مهم‌ترین نکات برای خوشمزه‌تر و البته سالم‌تر شدن کله پاچه این است که از نمک آبی برای مزه‌دار کردن استفاده کنید؛ چرا که این نوع نمک سدیم کمتری دارد و به‌ویژه برای افرادی که فشار خون بالا دارند، گزینه ایده‌آلی محسوب می‌شود. با‌توجه‌به خواص معدنی و کمیاب بودن قیمت نمک آبی نسبت به نمک‌های معمولی کمی بالاتر است.

طرز تهیه کله پاچه گوسفندی

طرز تهیه کله پاچه گوسفندی؛ مراحل گام‌به‎‌گام درست کردن کله پاچه

طرز تهیه کله پاچه ساده خانگی باید به‌صورت گام‌به‌گام و با صبر و حوصله کافی انجام شود. قبل از هرچیز باید کله و پاچه‌ها باید به خوبی شسته و تمیز شوند. اگر برای انجام این کار مهارت کافی ندارید، پاک کردن کله و پاچه را می‌توانید به یک قصاب بسپارید. بعد از تمیز و آماده شدن کله و پاچه‌ها باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

  1. از شب قبل نخودها را در آب بخیسانید و در یخچال بگذارید. با این کار هم نفخ نخود گرفته می‌شود و هم زمان پخت کاهش می‌یابد. هر چند ساعت یک بار آب نخودها را عوض کنید.
  2. کله و پاچه‌های تمیز را در قابلمه نسبتا بزرگی بگذارید و آنقدر آب بریزید تا سطح آب چند بند انگشت بالاتر از کله پاچه باشد. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
  3. زمانی که آب به جوش بیاید، روی سطح آب کف‌های قهوه‌ای رنگی مشاهده خواهید کرد. در این مرحله باید آب قابلمه را عوض کنید و دوباره روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. این مرحله را تا جایی تکرار کنید که آب به جوش آمده صاف و زلال باشد. با انجام این کار کله پاچه تمیز و لذیذ‌تری خواهید داشت.
  4. پیاز را پوست بکنید و به‌صورت خلالی برش بزنید. پیاز خرد شده را به‌همراه دارچین، زردچوبه، سیر و نخود در قابلمه بریزید.
  5. شعله گاز را روی درجه ملایم تنظیم و صبر کنید تا مواد داخل قابلمه حداقل به مدت 5 ساعت بپزند. در طول این مدت، روی کله پاچه باید کاملا با آب پوشیده شده باشد.
  6. در 30 دقیقه پایانی پخت کله پاچه، نمک را اضافه کرده و در ظرف مناسبی همراه با آبلیمو و فلفل سیاه سرو کنید.

با خرید نمک صورتی و آبی، از ادویه‌های با‌کیفیت و سالم‌تری برای مزه‌دار کردن کله‌ پاچه استفاده کنید. این غذای چرب و پرکالری با رعایت این نکات سالم‌تر خواهد شد.

طرز پخت کله پاچه و سیرابی در زودپز

طرز تهیه کله پاچه و سیرابی در زودپز نیز تفاوت چندانی با پخت آن در قابلمه ندارد. در این روش نیز باید ابتدا کله و پاچه‌ها را به دقت تمیز کنید و از شب قبل نخودها را خیس دهید. بعد از انجام این مراحل، زودپز را با آب پر کنید و کله و پاچه را داخل آن قرار دهید. سپس فلفل سیاه، پیاز خلالی، زردچوبه و سیر را به محتویات قابلمه اضافه کنید. در زودپز را ببندید و به مدت 3 ساعت صبر کنید تا کله پاچه به‌طور کامل بپزد. بعد از پخت می‌توانید میزان ادویه‌ها را تنظیم کرده و غذا را در ظرف مناسبی سرو کنید.

اگر برای پخت کله پاچه عجله دارید و به دنبال پاسخ این سوال هستید که «چکار کنیم کله پاچه زود بپزه»، علاوه‌بر پخت کله پاچه در زودپز، از ترفندهای راه حل زود پختن سیرابی در قابلمه نیز می‌توانید برای پخت سریع کله پاچه استفاده کنید.

طرز تهیه کله پاچه و سیرابی

برای زود پختن کله پاچه چکار کنیم؛ 3 نکته تاثیرگذار برای پخت سریع‌تر کله پاچه

برای پخت سریع کله پاچه چه باید کرد؟ این سوالی است که معمولا همه افراد برای پخت این غذای زمان‌بر می‌پرسند و در بسیاری موارد به دلیل ندانستن پاسخ این سوال بیخیال پخت کله پاچه می‌شوند. برای حل این مشکل ما 3 نکته مهم برای زود پختن کله پاچه را به شما آموزش خواهیم داد.

  1. نمک را در مراحل پایانی پخت (نیم ساعت پایانی) به کله پاچه اضافه کنید.
  2. برای پخت سریع‌تر کله پاچه به آب آن مقداری جو یا بلغور اضافه کنید.
  3. استفاده از زودپز نقش مهمی در افزایش سرعت پخت کله پاچه خواهد داشت.

با رعایت این نکات ساده می‌توانید زمان پخت کله پاچه را به نحو قابل‌توجهی کاهش دهید. استفاده از نمک آبی و صورتی کمک می‌کند که بافت کله‌پاچه تردتر شود. همچنین این نمک‌های معدنی خواص‌های متعددی دارند که از میان آن‌ها می‌توان به پاشویه آب نمک برای تب اشاره کرد.

فوت کوزه گری کله پاچه؛ رازهای خوشمزه‌تر شدن کله پاچه خانگی

یکی از مهم‌ترین فوت و فن‌های کوزه‌گری پخت کله پاچه این است که بوی زهم آن را بگیرید. برای رفع این بوی بد حتما چند بار آب کله پاچه را عوض کرده و این کار را تا جایی تکرار کنید که دیگر کف تیره رنگ روی سطح آب مشاهده نشود. افزودن نخود به کله پاچه یکی دیگر از ترفندها برای از بین بردن بوی زهم است.

یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن کله پاچه خانگی استفاده از چاشنی‌های با‌کیفیت مانند نمک آبی 125 گرمی کریستالی، دانه‌های فلفل سیاه تازه و ادویه‌های معطر است. زردچوبه، دارچین و برگ بو از جمله ادویه‌های معطری هستند که برای پخت کله پاچه مورداستفاده قرار می‌گیرند. در 30 یا 15 دقیقه پایانی، برای مزه‌دارتر شدن کله پاچه، علاوه‌بر نمک، مقداری آبلیمو نیز اضافه کنید تا به خورد غذا برود.

بهترین چاشنی‌ها و مخلفات برای سرو به همراه کله پاچه

این غذای سنتی و محبوب با دورچین‌های مختلف و متنوعی سرو می‌شود. به کمک این مواد طعم و تجربه غذایی از کله پاچه متفاوت و بی‌نظیر خواهد شد. برخی از بهترین چاشنی‌ها و مخلفات برای سرو در کنار کله پاچه عبارتند از:

  • لیمو ترش یا نارنج تازه
  • دارچین
  • سبزی خوردن یا ریحان
  • پیاز خام
  • فلفل سبز تازه
  • ترشی

اضافه کردن آبلیمو و دارچین علاوه‌بر عمقی که به طعم کله‌پاچه می‌بخشند، رایحه این غذا را دلپذیرتر می‌کنند و برای هضم سریع‌تر غذا نیز موثر هستند. اگر پوست شما مستعد جوش و آکنه‌ است، احتمالا بعد از صرف این غذا به دلیل چربی بالا کله پاچه، سر و کله جوش‌ها به ویژه جوش‌های سر‌سفید پیدا می‌شود. در این شرایط پیشنهاد می‌کنیم از خواص روغن زیتون و نمک برای صورت غافل نشوید و با نمک، اسکراب شفابخشی برای رفع جوش‌هایتان درست کنید.

طرز پخت کله پاچه در زودپز

بررسی ارزش غذایی و خواص کله پاچه؛ با خواص بی‌نظیر کله پاچه آشنا شوید

در نگاه اول کله پاچه غذای ناسالمی به‌نظر می‌رسد؛ اما خواص و مزایای بسیاری نیز دارد. کله پاچه حاوی سلنیوم است که از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد بدن محافظت کرده و عملکرد صحیح تیروئید را تضمین می‌کند. همچنین این غذا سرشار از ویتامین B6 است. این ویتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و خستگی را می‌زداید.

فسفر و کولین موجود در کله پاچه به ترتیب، در سلامت استخوان‌ها و دندان و همچنین سلامت سیستم قلبی و عروقی موثر هستند. ضمن اینکه اگر در پخت کله پاچه از نمک صورتی استفاده کنید، خواص آن دوچندان می‌شود. یک بسته نمک صورتی 185 گرمی دانه شکری حداقل تا چند ماه پاسخگوی نیاز شما برای پخت غذاهای مختلف خواهد بود.

تهیه یک کله پاچه خوشمزه و سالم در خانه به همراه نمک‌های معدنی بلو‌سالت

در این مقاله طرز تهیه کله پاچه خانگی را به شما آموزش دادیم و با ترفندهایی برای پخت سریع‌تر این غذا نیز آشنا شدیم. حال می‌دانید چطور باید برای پخت این غذای لذیذ، خودتان در خانه دست به کار شوید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هرگونه سوالی درباره طرز پخت کله پاچه دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان عزیز مجله بلو‌سالت به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان، پاسخگوی سوالاتتان خواهند‌ بود.