طرز پختن کله پاچه خانگی | آموزش پختن کله پاچه گوسفندی

یکی از مهمترین نکات برای خوشمزهتر و البته سالمتر شدن کله پاچه این است که از نمک آبی اصل استفاده کنید؛ چرا که این نوع نمک محتوای سدیم کمتری دارد و به ویژه برای افرادی که فشار خون بالا دارند، گزینه ایدهآلی است. برای پختن کله پاچه در خانه به موارد زیر نیاز دارید:
· کله گوسفند: 1 عدد
· پاچه گوسفند: 4 عدد
· پیاز درشت: 1 عدد
· نخود: 100 گرم
· آبلیمو ترش (ترجیحا تازه): ۵ قاشق غذاخوری
· چوب دارچین: ۲ عدد
· سیر: ۲ حبه
· زنجبیل: ½ قاشق چایخوری
· نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
علاوه بر نمک آبی، میتوانید از نمک صورتی نیز برای پخت کله پاچه استفاده کنید. قیمت نمک صورتی ایران نسبت به خواص بیشمار آن کاملا ارزشش را دارد که کمی بیشتر بابت تهیه مواد اولیه کله پاچه هزینه کنید.
طرز تهیه کله پاچه ساده خانگی سادهتر از چیزی است که همیشه فکرش را میکردید. وقتی کله و پاچهها را آماده کردید، خوب آنها را بشویید و تمیز کنید یا به قصابی مطمئنی ببرید تا برایتان تمیز کنند. سپس طبق مراحل زیر عمل کنید:
1. از شب قبل نخودها را در آب بخیسانید و در یخچال بگذارید. با این کار هم نفخ نخود گرفته میشود و هم زودتر میپزد. هر چند ساعت یک بار، آب نخودها را عوض کنید.
2. کله و پاچههای تمیز را در قابلمه نسبتا بزرگی بگذارید و آنقدر آب بریزید تا سطح آب چند بند انگشت بالاتر از کله پاچه باشد. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
3. زمانی که آب به جوش بیاید، روی سطح آب کفهای قهوهای رنگی مشاهده خواهید کرد. آب قابلمه را عوض کنید و دوباره روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. این مرحله را تا جایی تکرار کنید که آب به جوش آمده صاف و زلال باشد. به این طریق، کله پاچه تمیزتری خواهید داشت.
4. پیاز را پوست بکنید و به صورت خلالی برش بزنید. پیاز خرد شده را به همراه دارچین، زردچوبه، سیر و نخود در قابلمه بریزید.
5. شعله گاز را روی درجه ملایم تنظیم و صبر کنید تا مواد داخل قابلمه حداقل به مدت 5 ساعت بپزند. در طول این مدت زمان کله پاچه باید کاملا با آب پوشیده شده باشد.
6. در پایان طی 30 دقیقه پایانی پخت کله پاچه، نمک را اضافه و در ظرف مناسبی همراه با آبلیمو و فلفل سیاه سرو کنید.
اگر برای پخت کله پاچه عجله دارید، میتوانید ترفندها و راه حل زود پختن سیرابی در قابلمه را امتحان کنید. به این ترتیب، کله پاچه در مدت زمان کوتاهتری آماده میشود.
طرز تهیه کله پاچه و سیرابی در زودپز نیز تفاوت چندانی با پخت آن در قابلمه ندارد. با این تفاوت که بعد از مرحله 3 کله و پاچه تمیز را در زودپز بریزید و به آن فلفل سیاه، پیاز خلالی، زردچوبه و سیر را به آن اضافه کنید. سپس زودپز را پر از آب کنید و درب آن را ببندید تا به مدت 3 ساعت بپزد. بعد از پخت نیز، به آن نمک بیافزایید و مطابق آنچه در بخش قبل توضیح دادیم، این غذای خوشمزه را سرو کنید.
اگر پوست مستعد جوش و آکنهای داشته باشید، به دلیل محتوای چربی بالا احتمالا بعد از صرف این غذا، سروکله جوشها به ویژه جوشهای سرسفید پیدا شود. در این شرایط پیشنهاد میکنیم از خواص روغن زیتون و نمک برای صورت غافل نشوید و با نمک، اسکراب شفابخشی برای رفع جوشهایتان درست کنید.
به طور کلی 3 نکته مهم در زود پختن کله پاچه دخیل هستند. اول اینکه با وجود خواص و مزایایی که نمک برای سلامتی انسان دارد و به عنوان مثال از پاشویه آب نمک برای تب استفاده میشود، نباید این افزودنی شورمزه را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید و حتما باید در نیم ساعت پایانی افزوده شود. نکته دوم برای پخت سریعتر کله پاچه این است که به آب آن، مقداری جو یا بلغور اضافه کنید. آخرین نکته هم استفاده از زودپز است که در بخش قبل طرز پختن کله پاچه در آن را یاد گرفتید.
یکی از مهمترین فوت و فنهای کوزهگری پخت کله پاچه این است که بوی زهم آن را بگیرید. برای رفع این بوی بعد حتما چند بار آب کله پاچه را عوض کرده و تا جایی این کار را تکرار کنید که کف تیره رنگی روی سطح آب نبینید. افزودن نخود به کله پاچه هم بوی زهم آن را میگیرد. یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن کله پاچه خانگی استفاده از ادویههای معطر است. زردچوبه، دارچین و برگ بو از جمله ادویههای معطری هستند که برای پخت کله پاچه مورداستفاده قرار میگیرد. نکته آخر اینکه هنگام افزودن نمک آبی و در 15 دقیقه پایانی پخت، کمی آبلیمو اضافه کنید تا به خورد غذا برود. یک بسته نمک آبی 125 گرمی کریستالی برای چند بار پخت کله پاچه خوشمزه و سالم کافی است.
در نگاه اول کله پاچه غذای ناسالمی به نظر میرسد؛ اما خواص و مزایای بسیاری نیز دارد. کله پاچه حاوی سلنیوم است که از سلولها در برابر رادیکالهای آزاد بدن محافظت کرده و عملکرد صحیح تیروئید را تضمین میکند. همچنین این غذا سرشار از ویتامین B6 است. این ویتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و خستگی را میزداید.
فسفر و کولین موجود در کله پاچه به ترتیب، در سلامت استخوانها و دندان و همچنین سلامت سیستم قلبی و عروقی موثر هستند. ضمن اینکه اگر در پخت کله پاچه از نمک صورتی استفاده کنید، خواص آن دوچندان میشود. یک بسته نمک صورتی 185 گرمی دانه شکری حداقل تا چند ماه پاسخگوی نیاز شما برای پخت غذاهای مختلف خواهد بود.
در این مقاله طرز پختن کله پاچه را خواندید و حال میدانید چطور باید برای پخت این غذای لذیذ، خودتان در خانه دست به کار شوید. در پایان از شما دعوت میکنیم هرگونه سوالی درباره طرز پخت کله پاچه دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی مجله بلو سالت به اشتراک بگذارید. کارشناسان در کوتاهترین فرصت ممکن، پاسخگوی شما خواهند بود.
نظرات کاربران