چگونه کوکو سیب زمینی درست کنیم؟
تهیه کوکو سیب زمینی اصلا کار سختی نیست. نکات و ترفندهای مهمی در مراحل مختلف پخت یک کوکو سیب زمینی پخته و خوشمزه وجود دارد که سعی کردیم در این مطلب به شما آموزش دهیم. معمولا در مرحله اول پخت کوکو سیب زمینی خوشمزه، بعد از شستن سیب زمینیها، آنها را آبپز میکنند، سپس رنده کرده و داخل یک کاسه بزرگ میریزند. اما پیشنهاد ما این است که سیب زمینیها را یا آبپز نکرده یا هم مدت زمانی را که آنها را در آب، روی حرارت میجوشانید، کاهش دهید و در واقع نیم پز کنید. در صورتی که سیب زمینی را آبپز میکنید، بهتر است درون آب مقداری نمک اضافه کنید و برای این کار نمک آبی قیمت مناسبی دارد و با توجه به خواص بهترین گزینه است. اما اگر مرحله آبپز کردن سیب زمینی را انجام نمیدهید، نیازی به این کار نیست.
مواد مواد نیاز برای کوکو سیب زمینی ساده:
- تخم مرغ
- پیاز
- سیبزمینی
- روغن سرخ کردنی
- نمک و ادویه جات مختلف شامل انواع فلفل و زردچوبه و پاپریکا
- شوید یا تره
طریقه پختن کوکو سیب زمینی:
- ابتدا سیب زمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید.
- مرحله بعد رنده کردن سیب زمینی است که بعد از آن باید آب حاصل از رنده کردن را بگیرید و سیب زمینیهای آبگرفته را در ظرف تقریبا بزرگی بریزید.
- پیاز را پوست بگیرید و به صورت جداگانه رنده کنید. با فشار دست آب آن را بگیرید و به ظرف سیب زمینی اضافه کنید. افزودن پیاز کاملا اختیاری است اما برای پخت کوکو سیب زمینی خوشمزه پیشنهاد میکنیم که این کار را انجام دهید.
- تخم مرغها را در کاسه جداگانهای بشکنید. دلیل این که تخم مرغ در کاسه جدا شکسته میشود، یکی برای بررسی سالم بودن تخم مرغ است و یکی هم برای اینکه تخم مرغها باید قبل از اضافه شدن کاملا هم زده شوند.
- تخم مرغهای هم زده را به ترکیب سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا یکدست شود.
- مرحله بعد، مرحله بازی و خلاقیت با ادویهجات و نمکهای مختلف و پختن کوکو سیب زمینی با سلیقه شخصی شماست. قیمت نمک صورتی و سایر نمکها آنقدر کم است که با استفاده از آنها هم، در عین به صرفه بودن کوکو سیب زمینی، بتوانید از بهترین طعمدهندهها استفاده کنید. در بخش بعد مفصلتر درباره ادویههای سیب زمینی میخوانید.
ادویهها؛ راز خوشمزگی کوکو سیب زمینی
پیشنهاد میکنیم برای مرحله 6 از محصولات بلو سالت استفاده کنید. با اضافه کردن نمک میوه که در شیرینیپزی برای کمک به پف کردن شیرینی استفاده میشود، میتوانید به کوکوهای خود پف دهید تا حجیمتر شوند. نمک را به مخلوط اضافه کنید و به همراه شوید خشک، فلفل قرمز و سیاه پاپریکا و مقدار کمی پودر سیر کاملا هم بزنید. در این مرحله میتوانید به جای شوید از تره خورد شده هم استفاده کنید که به کوکوی شما طعمی نزدیک به سمبوسه جنوبی هم خواهد داد.
ادامه مراحل پخت کوکو سیب زمینی
بعد از افزودن نمک آبی و صورتی و سایر نمکها و طعمدهندههای جادویی، تخم مرغ و سایر مواد گفته شده، مخلوط خود را آنقدر هم میزنیم تا تقریبا کرم رنگ شود و بافت یکدستی به خود بگیرد. مایه آماده شده را برای 20 تا 30 دقیقه در یخچال قرار داده تا مواد مختلف به خورد هم رفته و یک مایه منسجم داشته باشید. البته اگر عجله دارید، میتوانید از این مرحله صرف نظر کنید.
تابه را روی گاز قرار داده تا کمی گرم شود، سپس مقداری روغن بریزید و بعد از گرم شدن روغن در اندازههای کوچک از مایه برداشته و در روغن بیندازید. در این مرحله از دستور پخت کوکو سیب زمینی، میتوانید به مایه کوکو شکل داده و از قالبهای مخصوص هم برای شکلهای مختلف استفاده کنید. کوکوها را بعد از سرخ شدن کافی خارج کرده و در کنار گوجه فرنگی برش داده شده، خیارشور، کمی ترشی و نان داغ و تازه سرو کنید.
روشهای متفاوت پختن کوکو سیب زمینی جدید
کوکو به دلیل اینکه ماده اصلی آن سیب زمینی است، خواص زیادی دارد. خواص سیب زمینی در کنار خواص سایر مواد این غذا، مثل طعمدهندهها، در کوکو سیب زمینی مشاهده میشود. مثلا درمان میگرن با نمک موجود در کوکو سیب زمینی، یا بهبود عملکرد قلب از فواید مصرف سیب زمینی است. به طرز پختن کوکو سیب زمینی به صورت ساده و روتین در بالا اشاره کردیم اما این غذا مانند بسیاری از غذاهای خوشمزه ایرانی، روشهای پخت متفاوتی دارد. در این قسمت چند روش برای پخت این غذای بینظیر معرفی میکنیم.
پخت کوکو سیب زمینی با پنیر پیتزا
پنیر پیتزا یکی از موادی است که به هر ترکیبی اضافه شود، به خوشمزه شدن چند برابری آن کمک میکند. یکی از این غذاها کوکو سیب زمینی است. برای این کار پنیر را روی مایه کوکو قرار داده و سپس سرخ کنید. البته راه سادهتر برای استفاده از پنیر پیتزا در کوکو استفاده از فر و قالبهای آماده است. میتوانید پنیر را روی کوکو بریزید و آن را در فر قرار دهید. البته کوکوی بدون پنیر را هم میتوان در فر پخت؛ به این منظور کافی است قالب را به خوبی چرب کنید و سپس مایه را کف قالب بریزید.
پخت کوکو سیب زمینی زعفرانی
زعفران خوشمزهترین ادویه ایرانی است که اضافه کردن آن به کوکو سیب زمینی میتواند باعث رنگ زیبا و خوشمزه شدن کوکوی شما شود. بهترین زمان برای اضافه کردن زعفران به کوکو وقتی است که همه مواد مثل تخم مرغ و پیاز را اضافه کردید و کمی هم زدید. حدود یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به مایه اضافه کنید و کامل هم بزنید تا رنگ و بوی زعفران را به خود بگیرد. البته برای باز شدن رنگ و طعم بیشتر زعفران بهتر است مایه را نیم ساعت درون یخچال قرار دهید و سپس درون روغن سرخ کنید.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی سوخاری
یکی دیگر از روشهای پخت کوکو استفاده از آرد سوخاری است. برای پخت کوکو سیب زمینی سوخاری، مایه کوکو باید کمی شلتر درست شود. در این روش پخت باید ادویه جات را به آرد سوخاری اضافه کنید. اضافه کردن نمک صورتی 125 گرمی کریستالی به آرد سوخاری باعث میشود که لایه سوخاری روی کوکو، خوش نمک شود. مایه کوکو را بردارید و با دست به آن شکل دهید. سپس درون آرد سوخاری غلت داده تا کاملا پوشانده شود و بعد از آن سرخ کنید تا کوکو سوخاری شما آماده شود.
پخت خوشمزهترین کوکو سیب زمینی با نمکهای آبی و صورتی بلوسالت
کوکو سیب زمینی غذا ساده و ارزانی بوده که با توجه به اینکه مدت زمان آماده کردن آن خیلی کم است، در زمانهایی که وقت زیادی ندارید میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. کوکو یک غذای سالم و میانوعدهای عالی است که با روشهای مختلفی که در این مقاله گفتیم، میتوانید بپزید و لذت ببرید. در پایان اگر سوالی در این باره دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران