طعم دار کردن ماهی در 3 روش ساده خانگی

اگر قصد دارید برای اعضای خانواده یا مهمانهایتان یک غذای لذیذ با ماهی درست کنید، ما 3 روش در این مقاله برای طعم دار کردن ماهی به شما پیشنهاد میکنیم. قطعا با آشنایی این روشها و بهکار بردن هر کدام از آنها میتوانید غذایی با طعم فوقالعاده درست کنید.
بسته به اینکه میخواهید ماهی قزل آلا را در فر درست کرده، سرخ یا کبابی کنید، در مراحل متفاوتی باید ادویه مخصوص ماهی را اضافه و آن را طعم دار کنید. براساس توصیه سرآشپزان مطرح دنیا، نباید تاثیر خرید نمک آبی و استفاده از آن برای طعم دار کردن ماهی را در نتیجه نهایی غذا دست کم گرفت.
برای درست کردن ماهی قزل آلا در فر باید کاملا پولکها را بتراشید و داخل شکم را هم تمیز کنید. بعد از شستن ماهی، وقت طعم دار کردن آن میرسد. سادهترین روش برای مزه دار كردن ماهي قزل الا قبل از قرار دادن آن در فر این است که گوشت ماهی را در ترکیبی از نمک (ترجیحا نمک صورتی)، فلفل سیاه، زعفران و آبلیموی تازه بغلتانید و 2-3 ساعت به آن استراحت دهید. سپس کف ظرف پیرکسی را چرب کنید، چند برش لیمو ترش تازه، پیازها و فلفل دلمهای رنده شده را کف آن بچینید و بعد ماهی را روی آنها قرار دهید تا در طول فرایند پخت هم مزه دار شود.
توجه داشته باشید اگر میخواهید ماهی شما طعم لذیذتر و همچنین فواید بیشتری داشته باشد از نمک صورتی هیمالیا برای طعم دار کردن آن استفاده کنید. بلوسالت 24 سایت خرید نمک صورتی است. ما در قسمت فروشگاهی سایت این نوع نمک را در بستهبندیهای گوناگون و به شکلهای مختلف (پودری و کریستال) عرضه خواهیم کرد.
برای اینکه ماهی قزل آلا را کبابی کنید، ابتدا پولکهای سطح بدن ماهی را بتراشید. بعد از تمیز کردن داخل شکم و شستن ماهی، هر سمت ماهی را با چاقوی تیزی 10 برش هر کدام به اندازه 0.5 سانتیمتر بزنید. با این کار ماهی کاملا مغز پخت شده و همچنین آب داخلش جمع نمیشود. طرز مزه دار كردن ماهي قزل الا کبابی بهگونهای است که باید کل سطح ماهی را به روغن زیتون آغشته کنید و نمک و فلفل بزنید. شکم ماهی را هم میتوانید با جعفری خرد شده و یک حلقه لیمو ترش پر کنید.
یکی از ترفندهای مزه دار کردن ماهی کبابی این است که پوست لیمو ترش را بگیرید، حلقوی برش بزنید، کف سینی فر بچینید و ماهیها را روی برشهای لیمو قرار دهید. سپس پوست لیموها را هم به همراه تکههای کره روی ماهی بگذارید. این موضوع یکی از رازهای خوشمزگی ماهی کبابی است.
ما در بلاگ بلوسالت 24 ترفندهای جذاب و کارآمد آشپزی را در مقالات مختلفی معرفی کردهایم. یکی از بهترین آنها مقاله راز خوشمزگی سالاد ماکارونی است. اگر به آشپزی علاقهمند هستید و دوست دارید این راز را کشف کنید، مطالعه نحوه تهیه سالاد ماکارونی را از دست ندهید.
برای مزه دار کردن ماهی سالمون توصیه میشود که از ترکیب نمک، سس سویا و زنجبیل استفاده کنید. بهاینمنظور زنجبیل تازهای را پوست بگیرید و آن را با دو حبه سیر، 3 عدد پیازچه و کمی نمک در غذاساز بریزید. همچنین برای خنثی کردن طبع سرد ماهی، 1 قاشق غذاخوری روغن کنجد و 1 قاشق غذاخوری دانه کنجد به این ترکیب اضافه کنید. سپس یک چهارم پیمانه روغن زیتون و 3 قاشق غذاخوری سس سویا بیافزایید. برخی افراد باتوجهبه سلیقه غذایی خود انواع فلفل دلمه ای رنگی را نیز در این ترکیب خرد میکنند تا ماهی طعم متفاوتتری بگیرد.
سپس ماهیهای سالمون پاک کرده را همراه با این مرینیت در کیسه زیپ دار بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. هر 10 دقیقه به آن سری بزنید و فیلهها را برگردانید تا همه قسمتهای ماهی مزهدار شود. یادتان باشد که قبل از پخت باید این مرینیت را دور بریزید.
بهترین روش مزه دار كردن ماهي شیر استفاده از سس ترش مزه است. برای طعم دار کردن ماهی شیر با این روش، ابتدا ماهی را در اندازههای دلخواه برش بزنید و در ترکیبی از زعفران، آبلیمو، فلفل، پیاز، روغن و نمک بخوابانید. بعد از 4 ساعت ماهی را از مواد بیرون بیاورید و سرخ یا کباب کنید.
برای مزه دار کردن ماهی شیر با سس ترش، کمی روغن یا کره را در تابه بریزید و گشنیز و شنبلیله خرد شده را در آن تفت دهید. سپس تمر هندی را در مقداری آب جوش بریزید، محلول را از صافی رد و به سبزیجات اضافه کنید. در مرحله آخر آب انار، گردو، پیاز داغ، فلفل، نمک و ادویهها را به مواد اضافه و صبر کنید تا سس به غلظت دلخواه برسد. در نهایت ماهی سرخ شده را با این سس سرو کنید. استفاده از این ترفندها و تکنیکها برای پخت ماهی، کمک میکند تا غذای لذیذتر و با طعمی بینظیری تهیه کنید.
برای طعم دار کردن ماهی شیر بهتر است از سس ترش مزهای استفاده کنید. به این منظور ابتدا ماهی شیر را در اندازههای دلخواه برش بزنید و به مدت 4 ساعت در ترکیبی از زعفران، آبلیمو، فلفل، پیاز، روغن و نمک بخوابانید. با توجه به خواص نمک دریا ترجیحا از این نوع نمک برای طعم دار کردن ماهی شیر استفاده کنید. بعد از 4 ساعت ماهی را از مواد بیرون بیاورید و سرخ یا کباب کنید.
برای مزهدار کردن ماهی با سس ترش، کمی روغن یا کره را در تابه بریزید و گشنیز و شنبلیله خرد شده را در آن تفت دهید. سپس تمر هندی را در مقداری آب جوش بریزید، محلول را از صافی رد و به سبزیجات اضافه کنید. در مرحله آخر آب انار، گردو، پیاز داغ، فلفل، نمک و ادویهها را به مواد اضافه و صبر کنید تا سس به غلظت دلخواه برسد. در نهایت ماهی سرخ شده را با این سس سرو کنید.
چنانچه تمایل دارید ترفند پختن لپه ناپز در غذا را نیز یاد بگیرید؛ پیشنهاد میکنیم مقاله بلوسالت 24 را مطالعه کنید. با روشهایی که در این مقاله ذکر شده است، بهراحتی میتوانید چالش پختن لپه دیرپز را برطرف کنید.
هر کدام از روشهای فوق را که برای طعم دار کردن ماهی انتخاب کردید، باید نکات مهمی را رعایت کنید؛ درغیراینصورت بوی بد آن از بین نمیرود. قبل از هر چیز نقش نمک را در مزه دار کردن ماهی جدی بگیرید. افزودن نمکهای باکیفیتی مانند نمک آبی و صورتی تاثیر بسزایی در طعم این غذای دریایی دارد و همچنین بهترین نمک برای فشار خون نیز به شمار میرود؛ بنابراین شما با استفاده از نمک آبی در غذاهایی مانند ماهی میتوانید به بهبود فشار خون خود نیز کمک کنید.
نکته مهم دیگر روش مزه دار كردن ماهي با پیاز است. به این منظور بهتر است آب پیاز و آب سیر را با هم مخلوط کنید و ماهی را نیم ساعت قبل از پخت در آن بخوابانید. در این شرایط ممکن است بافت ماهی خیلی نرم و هنگام پخت متلاشی شود. برای جلوگیری از این اتفاق، در آبی که ماهی در آن میپزد، کمی سرکه و نمک اضافه کنید. در نهایت نیز به یاد داشته باشید، درصورتیکه میخواهید ماهی مزهدار شده را کبابی کنید، قبل از قرار دادن آن در فر، روی سینی را آرد سفید یا سوخاری درشت بریزید و سپس ماهی را روی آن بگذارید.
در این مقاله روشهای طعم دار کردن ماهی براساس نوع ماهی را توضیح دادیم. همچنین گفتیم نوع نمک مورداستفاده برای مزه دار کردن ماهی چه تاثیر شگرفی بر طعم آن دارد. مزهدار کردن ماهی پیش از سرخ کردن آن، رمز خوشمزگی ماهی است. این مرحله به ظاهر ساده اما بسیار مهم است. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. اگر تجربه یا سوالی در این باره دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی بلوسالت 24 باشیم.
مزه دار کردن ماهی با زعفران یکی از بهترین روشهای طعم دادن به ماهی برای پخت، سرخ کردن و کباب است. این نوع روش مزه دار كردن ماهی، یکی از محبوبترین روش متناسب با ذائقه ما ایرانیها است.
بهترین طعم دهنده ماهی زعفران است. از این رو برای طعم دار كردن ماهي قزل آلا شکم پر بهترین روش، آغشته کردن ماهی به مخلوطی از زعفران ساییده شده، زردچوبه، پودر سیر، نمک، پودر فلفل سیاه و یا تمبر هندی و آرد سوخاری است.
مواد لازم براي طعم دار كردن ماهي باتوجهبه ذائقه شما متفاوت است؛ معمولا مواد طعم دار كردن ماهي عبارتاند از: نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران، رب انار، کنجد، عسل، سس سویا، پیاز، لیمو، سیر و زنجبیل.
نظرات کاربران