طعم دار کردن ماهی در 3 روش ساده خانگی

بسته به اینکه میخواهید ماهی قزل آلا را در فر درست کرده، سرخ یا کبابی کنید، در مراحل متفاوتی باید ادویه مخصوص ماهی را اضافه و آن را طعم دار کنید. براساس توصیه سرآشپزان مطرح دنیا، برای طعم دار کردن ماهی تاثیر خرید نمک آبی اصل و استفاده از آن را در نتیجه نهایی دست کم نگیرید.
برای درست کردن ماهی قزل آلا در فر باید کاملا پولکها را بتراشید و داخل شکم را هم تمیز کنید. بعد از شستن ماهی، وقت طعم دار کردن آن میرسد. سادهترین روش برای مزه دار کردن ماهی قبل از قرار دادن آن در فر این است که گوشت ماهی را در ترکیبی از نمک (ترجیحا نمک هیمالیا)، فلفل سیاه، زعفران و آبلیموی تازه بغلتانید و 2-3 ساعت به آن استراحت دهید. سپس کف طرف پیرکسی را چرب کنید، چند برش لیمو ترش تازه، پیازها و فلفل دلمهای رنده شده را کف آن بچینید و بعد ماهی را روی آنها قرار دهید تا در طول فرایند پخت هم مزه دار شود. در نگاه اول قیمت نمک هیمالیا کمی بالا به نظر میرسد، اما طعمی که به ماهی میدهد، ارزشش را دارد کمی بیشتر هزینه کنید.
برای اینکه ماهی قزل آلا را کبابی کنید، ابتدا پولکها را تراشیده و بعد از تمیز کردن داخل شکم و شستن آن، هر سمت ماهی را با چاقوی تیزی 10 برش هر کدام به اندازه 0.5 سانتیمتر بزنید تا ماهی کاملا مغز پخت شده و همچنین آب داخلش جمع نشود. برای مزه دار كردن ماهی قزل آلا کبابی کل سطح ماهی را به روغن زیتون آغشته کنید و نمک و فلفل بزنید. شکم ماهی را هم میتوانید با جعغری خرد شده و یک حلقه لیمو ترش پر کنید. یکی دیگر از نکات مهم طعم دار کردن ماهی کبابی این است که پوست لیمو ترش را بگیرید، حلقوی برش بزنید، کف سینی فر بچینید و ماهیها را روی برشهای لیمو قرار دهید. پوست لیموها را هم به همراه تکههای کره روی ماهی بگذارید.
برای طعم دار کردن ماهی سالمون توصیه میشود که از ترکیب بهترین نمک خوراکی، سس سویا و زنجبیل استفاده کنید. به این منظور زنجبیل تازهای را پوست بگیرید و آن را با دو حبه سیر و 3 عدد پیازچه و کمی نمک در غذاساز بریزید. همچنین برای خنثی کردن طبع سرد ماهی، 1 قاشق غذاخوری روغن کنجد و 1 قاشق غذاخوری دانه کنجد به این ترکیب اضافه کنید. سپس یک چهارم پیمانه روغن زیتون و 3 قاشق غذاخوری سس سویا بیافزایید، ماهیهای سالمون پاک کرده را همراه با این مرینیت در کیسه زیپ دار بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. هر 10 دقیقه به آن سری بزنید و فیلهها را برگردانید تا همه قسمتهای ماهی مزهدار شود. قبل از پخت باید این مرینیت را دور بریزید.
هنگام پخت ماهی، میتوانید روی آن را هم با مواد دیگری بپوشانید تا طعم و لعاب بیشتری به خود بگیرد. این روش برای طعم دار کردن ماهی شوریده نیز پیشنهاد میشود. برای مزه دار کردن ماهی در حال پخت، روی آن را با 2 قاشق غذاخوری عسل، 1 قاشق چایخوری سس سویا و نصف قاشق چای خوری سس سیراچا بپوشانید. طعم این چاشنی بسیار قوی است و فقط به اندازهای مصرف کنید که به طعم ماهی غالب نشود.
برای طعم دار کردن ماهی شیر بهتر است از سس ترش مزهای استفاده کنید. به این منظور ابتدا ماهی شیر را در اندازههای دلخواه برش بزنید و به مدت 4 ساعت در ترکیبی از زعفران، آبلیمو، فلفل، پیاز، روغن و نمک بخوابانید. با توجه به خواص نمک دریا ترجیحا از این نوع نمک برای طعم دار کردن ماهی شیر استفاده کنید. بعد از 4 ساعت ماهی را از مواد بیرون بیاورید و سرخ یا کباب کنید.
برای مزهدار کردن ماهی با سس ترش، کمی روغن یا کره را در تابه بریزید و گشنیز و شنبلیله خرد شده را در آن تفت دهید. سپس تمر هندی را در مقداری آب جوش بریزید، محلول را از صافی رد و به سبزیجات اضافه کنید. در مرحله آخر آب انار، گردو، پیاز داغ، فلفل، نمک و ادویهها را به مواد اضافه و صبر کنید تا سس به غلظت دلخواه برسد. در نهایت ماهی سرخ شده را با این سس سرو کنید.
هر کدام از روشهای فوق را که برای طعم دار کردن ماهی انتخاب کردید، باید نکات مهمی را رعایت کنید؛ در غیر این صورت بوی بد آن از بین نمیرود. قبل از هر چیز نقش نمک را در مزه دار کردن ماهی جدی بگیرید. در نگاه اول شاید نقش این افزودنی در بین مواد طعم دهنده دیگر، چندان مهم نباشد و حتی به اندازه مصرف نمک برای سردرد عجیب به نظر برسد، اما این طور نیست و افزودن نمکهای باکیفیتی مانند نمک آبی و صورتی تاثیر بسزایی در طعم این غذای دریایی دارد.
نکته مهم دیگر روش مزه دار کردن ماهی با پیاز است. به این منظور بهتر است آب پیاز و آب سیر را با هم مخلوط کنید و ماهی را نیم ساعت قبل از پخت در آن بخوابانید. در این شرایط ممکن است بافت ماهی خیلی نرم و هنگام پخت متلاشی شود. برای جلوگیری از این اتفاق، در آبی که ماهی در آن میپزد، کمی سرکه و نمک اضافه کنید. در صورتی که میخواهید ماهی مزه دار شده را کبابی کنید، قبل از قرار دادن آن در فر، روی سینی را آرد سفید یا سوخاری درشت بریزید و سپس ماهی را روی آن بگذارید.
در این مقاله روشهای طعم دار کردن ماهی براساس نوع ماهی را توضیح دادیم و گفتیم نوع نمک مورداستفاده برای مزه دار کردن ماهی چه تاثیر شگرفی بر طعم آن دارد. اگر تجربه یا سوالی در این باره دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی بلو سالت باشیم.
نظرات کاربران