چه نوع فلفل دلمه ای برای پختن مناسب است؟

قبل از اینکه به موضوع استفاده از فلفل دلمهایها در غذا بپردازیم، باید بتوانید فلفل خوب را تشخیص دهید و تهیه کنید. این کار به اندازه خرید نمک آبی اصل در طعم بخشیدن به غذا مهم است و اصلا نباید اهمیت خرید فلفل دلمهای مرغوب را دست کم بگیرید. فلفلهایی را بخرید که سفت، تیره رنگ و براق هستند. چنین فلفلهایی مدت زمان بیشتری ماندگار خواهند بود، ضمن اینکه سفت بودنشان باعث میشود راحتتر بتوانید در شکل و اندازه موردنظرتان خورد کنید.
از آنجایی که فلفل دلمهای قرمز مدت زمان طولانیتری متصل به ریشه باقی میماند، بیشترین مواد مغذی را دارد. در واقع فلفل دلمهای سبز قبل از اینکه زرد، نارنجی و در نهایت قرمز شود، زودتر برداشت میشود. به همین دلیل فلفل دلمهای قرمز تقریبا 11 برابر بتاکاروتن بیشتر و 1.5 برابر ویتامین C بیشتری نسبت به فلفل دلمهای سبز دارد.
در این بخش از مقاله با انواع فلفل دلمهای رنگی آشنا میشوید و میآموزید از هر نوع فلفل در چه غذاهایی میتوانید استفاده کنید. نکته جالب اینکه به همراه هر نوع فلفل دلمهای، افزودن اندکی نمک صورتی میتواند تاثیر شگرفی در طعم و مزه غذا ایجاد کند و به همین دلیل خرید و فروش نمک صورتی تا این اندازه طرفدار دارد.
فلفل دلمهای قرمز سرشار از ویتامین C است و میتواند خطر ابتلا به برخی از مشکلات سلامتی مزمن یا مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد. این فلفل دارای بالاترین مواد مغذی در بین فلفلهای شیرین است و در عین داشتن کالری، کربوهیدرات و چربی کم طعم بینظیری دارد. این سبزی کم کالری را میتوانید به صورت پخته یا خام در سالاد، سوپ و کاسرول (نوعی پیش غذای فرانسوی) استفاده کنید.
فلفل سبز شیرین غنی از ویتامین C است. بدن انسان نمیتواند این ویتامین را ذخیره کند؛ زیرا محلول در آب است و بنابراین باید به طور منظم آن را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. ویتامین C برای فعالیتهای مختلف بدن از جمله عملکرد صحیح سیستم ایمنی، تشکیل کلاژن، متابولیسم مواد غذایی و غیره موردنیاز است.
علاوه بر این فلفل دلمهای سبز به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و از سلولهای شما در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکند. در میان دنیای فلفل دلمهایها، انواع سبز رنگ تلخی بیشتری دارد. بنابراین اگر میخواهید از این نوع فلفل برای غذا استفاده کنید، کوچکترینها را انتخاب کنید؛ زیرا فلفلهای سبز کوچکتر شیرینتر هستند. همراه با این نوع فلفل، استفاده از نمک آبی را فراموش نکنید. در مقاله دیگری توضیح دادهایم که نمک آبی از کجا بخریم.
فلفل دلمهایهای زرد رنگ در اصل فلفل سبز رسیدهای هستند که به دلیل pH خاک تغییر رنگ دادهاند. این نوع فلفل دلمهای فقط در خاکهای گرم رشد میکند و به دما و رطوبت بسیار حساس است. ضمن اینکه طعم شیرینی دارد و بسیار آبدار است. شما میتوانید از این سبزی خوشرنگ در غذاهای مختلف از جمله پیتزا و انواع سالاد استفاده کنید تا ظاهر جذابتری پیدا کنند و مغذیتر شوند.
طراوت و تازگی فلفل به میزان رسیده بودن آن هنگام برداشت بستگی دارد. ماندگاری فلفل دلمهای سبز بیشتر از فلفل دلمهای قرمز و زرد و البته خوشمزهتر است. شما میتوانید فلفل دلمهای تازه را به مدت یک هفته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید. البته قبل از قرار دادن در یخچال، نباید فلفلها را بشویید. همچنین انواع فلفل دلمهای تا 6 ماه در ظروف دربسته در فریزر قابل نگهداری هستند.
با این حال فلفلهای منجمد شده هنگام پخت بافت ترد خود را از دست میدهند، اما میتوان از آنها در سوپها و انواع خورشها استفاده کرد. در صورت تمایل به خوردن نمک در کودکان توصیه میکنیم همیشه فلفل دلمهای در خانه داشته باشید و از انواع فلفلهای رنگی برای جذابتر کردن غذای کم نمک کودک استفاده کنید.
فلفل دلمهایها، فارغ از رنگشان از نظر جنسیت نیز با هم تفاوت دارند. اگر انتهای فلفل دلمهای 3 برجستگی دیدید، آن فلفل نر و در صورت مشاهده 4 برجستگی ماده است. فلفل دلمهایهای ماده تخم بیشتری دارند و نسبت به نرها، شیرینتر هستند؛ اما در اثر پختن یا تفت دادن تلخ میشوند. بنابراین فلفل دلمهایهای ماده با 4 برجستگی بیشتر در تهیه سالاد و غذاهای سرد به کار میروند. گاهی برخی افراد بعد از اینکه از فلفل دلمهای ماده برای پخت استفاده کردند، راهکارهای گرفتن نمک غذا را برای کاهش تلخی استفاده میکنند که البته اثری نخواهد داشت.
از طرف دیگر فلفل دلمهایهای نر تخم کمتری دارند و نسبت به مادهها کمی تندتر هستند. از این نوع فلفل برای آشپزی و پخت غذا استفاده میشود. به این ترتیب هنگام تهیه فلفل دلمهای مناسب پخت، باید به نر و ماده بودن فلفلها دقت کنید و صرفا رنگ آنها، تفاوت چشمگیری ایجاد نمیکنند.
در این مقاله با انواع فلفل دلمهایهای سبز، قرمز، زرد و همچنین نر و ماده آشنا شدید و اکنون میدانید چگونه بهترینها را برای رنگ و لعاب بخشیدن به سفرهتان انتخاب کنید. در پایان از شما تقاضا داریم هرگونه سوال یا تجربهای درباره پخت غذا با فلفل دلمهای دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی بلو سالت به اشتراک بگذارید. کارشناسان در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.
نظرات کاربران