هنگامی که درباره مصرف نمک در طول روز صحبت میکنیم، منظور ما نمک موجود در نمکپاشی که بر سر سفره میگذاریم، نیست. اغلب غذاهایی که ما در طول شبانه روز میخوریم، دارای نمک هستند که شاید حتی از آنها مطلع هم نباشیم. این بدان معنی است که شاید بسیاری از غذاهایی که ما میخوریم هم شور نباشند و در عین حال، نمک زیادی در خود داشته باشند. در اینجا اطلاعات بیشتری درباره نمک پنهان در مواد غذایی در اختیار شما قرار میدهیم تا بهتر آنها را بشناسید و در مصرف این غذاها دقت بیشتری داشته باشید.
نمک پنهان در جوش شیرین
یکی از رایجترین موادی که در طول روز بسیاری از افراد از آن استفاده میکنند، نمک طعام و همچنین جوش شیرین است که سدیم زیادی در خود جای میدهند. مطمئناً همه شما هنگام پخت غذا از نمک استفاده میکنید. برای هر فرد زیر 50 سال، تقریباً 5 گرم نمک در طول شبانه روز کافی است و بیشتر از این حد میتواند به سلامت او آسیب بزند. خرید نمک صورتی هیمالیا به شما کمک میکند که باکیفیتترین نمک طعام را در غذای خود استفاده کنید و در عین حال سلامت خود را تضمین کنید.
علاوه بر نمک طعام، جوش شیرین نیز حاوی مقدار زیادی سدیم است که ما هنگام پخت کیک از آن استفاده میکنیم. شاید برای شما جالب باشد که بدانید هر یک قاشق چایخوری جوش شیرین دارای نزدیک به 1363 میلیگرم نمک است. البته به یاد داشته باشید که علاوه بر کیک، در نان هم از جوش شیرین استفاده میشود. کیک و کلوچههایی که ما در طول روز میخوریم هم با استفاده از جوش شیرین یا بکینگپودر پخته میشوند که هر دوی این مواد دارای نمک زیادی هستند. به این صورت که هر یک قاشق بیکینگپودر حاوی 530 میلیگرم سدیم است. به همین دلیل هم در خوردن کیک، کلوچه و بیسکویتهای موجود در مغازهها زیادهروی نکنید.
نمک پنهان در سوپهای آماده موجود در فروشگاه
علاوه بر جوش شیرین و بیکینگ پودر، سوپهای آماده موجود در فروشگاهها نیز دارای نمک پنهان در مواد غذایی هستند. این سوپها میتوانند میزان سدیم دریافتی بدن شما را تا حد بسیار زیادی افزایش دهند و باعث بروز مشکلات زیادی در جسم شما شوند.
برای جلوگیری از این مشکل، پیشنهاد میکنیم مصرف سوپهای آماده را به حداقل برسانید یا در صورت استفاده از آن، بهتر است دیگر نمک به سوپ خود نزنید. علاوه بر این راهحلها، شما میتوانید به همراه سوپ، سبزیهای مختلف زیادی مانند گشنیز، جعفری یا کرفس میل کنید.
نمک پنهان در پنیر
احتمالا اغلب شما پنیرهای شوری خوردهاید که قطعاً در خود مقدار قابلتوجهی نمک و سدیم دارند. علاوه بر این، پنیرهای چرب دارای کلسترول بسیار بالایی هستند که میتوانند آسیب دوچندانی به بدن وارد کنند.
ازاینرو استفاده بیش از اندازه از پنیرهای چرب و شور موجود در بازار میتوانند تا حد زیادی باعث بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین افزایش فشار خون شوند. همچنین توجه داشته باشید که هنگامی که درباره پنیر صحبت میکنیم، منظور ما تمام پنیرهای موجود در بازار است که شامل پنیرهای صبحانه و خامهای هم میشوند.
نمک پنهان در کالباس و سوسیس
از دیگر گروههای غذایی که دارای مقدار قابلتوجهی نمک هستند، میتوان به موارد مانند سوسیس و کالباس اشاره کرد. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که مصرف این مواد فراوریشده را به حداکثر دو مرتبه در طول ماه، کاهش دهید.
لازم به ذکر است که یک برش از ژامبون گوشت که تقریباً 8 گرم وزن دارد، حاوی نزدیک به 194 میلیگرم سدیم است. این در حالی است که نمک پنهان در مواد غذایی سالامی در هر برش به 226 میلیگرم میرسد. در نتیجه، اگر از یک ساندویچ ژامبون گوشت در یک وعده از غذای خود استفاده کنید، دیگر نباید هیچیک از غذاهایی که ذرهای نمک دارند هم مصرف نمایید.
نمک پنهان در تنقلات
تنقلات حاوی مقدار بسیار زیادی نمک هستند که میتوانند باعث افزایش فشار خون و سایر بیماریهای مربوطه شوند. انواع چیپس و پفکهای موجود در فروشگاهها دارای مقدار بسیار زیادی سدیم هستند. هنگامی که پنیرهای شور هم با ترکیبات این تنقلات ترکیب میشوند، مقدار سدیم آنها تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا میکند. طبق اطلاعاتی که به دست آمده، استفاده از تنقلات و مواد شور منجر به افزایش فشار خون در کودکان نیز میشود.
علاوه بر افزایش فشار خون و وجود سدیم فراوان در این تنقلات، آنها میتوانند تا حد زیادی باعث چاق شدن کودکان هم شوند. به همین دلیل پیشنهاد میشود که کودکان از مصرف تنقلات تا حد امکان خودداری کنند. برای کاهش وزن هم میتوانید نگاهی به خواص نمک دریا برای لاغری بیندازید و آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
نمک پنهان در انواع کنسروها
شاید برای شما جالب باشد که انواع کنسروهای موجود در بازار نیز حاوی مقدار بسیار زیادی سدیم هستند. برای مثال، تنها یک فنجان ذرت کنسرو شده بیشتر از 130 میلیگرم سدیم با خود به همراه دارد که رقم قابلتوجهی است.
به همین دلیل هم پیشنهاد میکنیم که برای در امان ماندن از نمک پنهان در مواد غذایی کنسروها، خود سبزی تازه خریداری کرده و در خانه بخارپز کنید. این کار باعث میشود که سدیم دریافتی در کنسرو شما تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
نمک پنهان در دانهها و مغزهای بو داده
دانههای بوداده طرفداران بسیار زیادی دارند و اغلب ما ترجیح میدهیم بهجای خرید یک پاکت از دانه یا مغزهای خام با قیمت مناسبتر، یک پاکت کوچکتر و گرانتر از مغزهای بوداده خریداری کنیم. این در حالی است که سدیم موجود در این مغزهای بوداده بسیار زیاد است و میتواند منجر به بروز مشکلات زیادی در سلامتی شما شوند.
به یاد داشته باشید که مصرف دانهها و مغزهای خام میتوانند تأثیر بسیار مثبتی برای بدن شما داشته باشند. این در حالی است که نهتنها مصرف دانههای بوداده شور برای بدن فایدهای ندارد، بلکه میتواند منجر به بروز مشکلات بسیار زیادی در سلامتی شما نیز شود. با اطلاع از قیمت نمک آبی و صورتی شما میتوانید یکی از مقرونبهصرفهترین و باکیفیتترین نمکهای موجود را خریداری کنید و با استفاده از آن، دانههای خام خود را طعم دهید.
نظرات کاربران