پخت نان در خانه، طرز تهیه نان در خانه
عطر جادویی نان تازهای که در خانه میپیچد، هر کسی را سر ذوق میآورد و نوید زندگی گرمابخشی را میدهد که در آنجا در جریان است. به همین دلیل، برای یک بار هم که شده، باید پختن نان خانگی را امتحان کنید. احتمالا با کمی جستجو در فضای اینترنت برای طرز پخت نان در خانه به دستورالعملهایی رسیده باشید که صرفا نان لواش یا سایر نانهای معمولی را آموزش میدهند. از این رو تصمیم گرفتیم برای اینکه گزینههای متنوعتری پیش رویتان باشد، در این مقاله دستور پخت 3 مدل نان خانگی را آموزش دهیم. از شما دعوت میکنیم تا انتها همراه ما باشید.
طرز تهیه نان بدون گلوتن در خانه
اگر خودتان یا هر کدام از عزیزانتان به بیماری سلیاک مبتلا هستید، حتما میدانید که باید نان بدون گلوتن مصرف کنید؛ در غیر این صورت به مشکلات گوارشی متعددی دچار میشوید. برای حفظ سلامت هر چه بیشتر سیستم گوارشیتان، خرید نمک صورتی و استفاده از آن را برای پخت نان در اولویت قرار دهید؛ چرا که این نوع نمک با خواص ضدباکتریایی خود همه سموم دستگاه گوارش را از بین میبرد.
مواد موردنیاز:
- مخمر خشک فعال: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- شیر بدون چربی گرم: 1 پیمانه
- تخم مرغ بزرگ به دمای اتاق رسیده: 2 عدد
- روغن کانولا: 3 قاشق غذاخوری
- سرکه سیب: 1 قاشق چایخوری
- آرد بدون گلوتن: 2 و ½ پیمانه
- صمغ زانتان: 2 و ½ قاشق چایخوری
- ژلاتین بدون طعم: 1 قاشق چایخوری
- نمک: ½ قاشق چایخوری
طرز پخت نان بدون گلوتن در خانه:
- ماهیتابهای با سایز مناسبی را چرب کنید و کف آن را آرد بدون گلوتن بپاشید.
- در کاسه کوچکی، مخمر و شکر را در شیر گرم حل کنید. با همزن تخم مرغ، روغن، سرکه و مخلوط مخمر را با هم مخلوط کنید. آرد، صمغ زانتان، ژلاتین و نمک را کم کم بیافزایید. با سرعت کم به مدت 1 دقیقه و سپس با سرعت متوسط 2 دقیقه بزنید.
- خمیر را به تابه آماده شده منتقل و روی آن را با کفگیر مرطوب صاف کنید. روی ظرف را بپوشانید و حدود 25 دقیقه در جای گرمی بگذارید تا خمیر به بالای ظرف برسد.
- فر را با دمای 375 درجه گرم کنید. روی ظرف را با فویل شل بپوشانید و 20 دقیقه در فر بگذارید تا قهوهای طلایی شود.
طرز تهیه نان ترتیلا با آرد ذرت
تورتیلاهای خانگی به قدری لطیف و خوشمزه هستند که بعد از یادگیری طرز تهیه نان تورتیلا، دیگر این مدل نانهای آماده را نمیخرید. طرز پخت نان تورتیلا در خانه هم مانند طرز تهیه کیک ساده با شیر چندان سخت نیست.
مواد مورد نیاز:
- آرد همه منظوره: 2 پیمانه
- نمک: ½ قاشق چایخوری
- آب: ¾ پیمانه
- روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
طرز پخت نان ترتیلا در ماهیتابه:
- در کاسه بزرگی آرد و نمک را با هم مخلوط کنید. آب و روغن را هم بیافزایید. روی سطح آردپاشی شده خمیر را 10-12 بار ورز دهید و در صورت نیاز کمی آرد یا آب اضافه کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود. اجازه دهید 10 دقیقه استراحت کند.
- خمیر را به 8 قسمت تقسیم کنید. روی یک سطح کمی آردپاشی شده، هر قسمت را با وردنه صاف کنید.
- در یک ماهیتابه چدنی چرب شده یا دیگر ماهیتابههای سنگین، هر طرف تورتیلاها را به مدت 1 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا کمی قهوهای شوند. سپس سرو کنید.
طرز تهیه نان خانگی با آرد گندم و تخمه آفتابگردان
اگر نان تستهای آماده را میپسندید، این مدل طرز پخت نان خانگی را پیشنهاد میکنیم. بعد از صرف این نان، از طعم بینظیرش احتمالا به سرم قندی نمکی نیاز پیدا کنید! چرا که عطر و طعم آن، هوش از سر هر کسی که عاشق انواع نانها باشد، میپراند.
مواد موردنیاز:
- مخمر خشک فعال: 28 گرم
- آب گرم: 3 و ¼ پیمانه
- آرد نان: ¼ پیمانه
- روغن کانولا: 1⁄3 پیمانه
- عسل: 1⁄3 پیمانه
- نمک: 3 قاشق چایخوری
- آرد گندم کامل: 6 تا 7 و ½ پیمانه
- مغز تخمه آفتابگردان: ½ پیمانه
- کره ذوب شده: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان تست آسان:
- در کاسه بزرگی مخمر را در آب گرم حل کنید. آرد نان، روغن، عسل، بهترین نمک خوراکی و 4 پیمانه آرد کامل را اضافه کنید. آنقدر بزنید تا یکدست شود. مغزهای آفتابگردان و آرد باقیمانده را با هم مخلوط کنید تا خمیر سفتی به دست آید.
- روی سطح آردپاشی شده 6-8 دقیقه ورز دهید تا صاف و کشدار شود. در ظرفی که کف آن چرب شده، قرار دهید و یک بار بچرخانید تا روی آن چرب شود. روی آن را بپوشانید و حدود 1 ساعت در جای گرم بگذارید تا دو برابر شود.
- خمیر را به 3 قسمت به شکل نان تقسیم کنید و مجددا روی آن را بپوشانید. 30 دقیقه دیگر صبر کنید تا حجم هر قسمت دو برابر شود.
- خمیر نان را در دمای 350 درجه فر به مدت 35-40 دقیقه قرار دهید تا قهوهای طلایی شوند. در نهایت برس آغشته به کره ذوب شده را به نانها بمالید.
طرز تهیه ی نان طعمدار در خانه
اگر دوست دارید نان طعمدار درست کنید، پیشنهاد ما این دستور پخت نان خانگی است. در این نان از کدو حلوایی به عنوان طعم دهنده استفاده میشود؛ اما اگر طعم کدو حلوایی را دوست ندارید، میتوانید جایگزین آن از هویج استفاده کنید. البته مطمئن شوید که کسی یا حیوان خانگیتان به کدو حلوایی حساسیتی نداشته باشد و مانند نمک در غذای سگ آسیبی به او نرسد.
مواد موردنیاز:
- مخمر خشک فعال: 28 گرم
- نمک: 2 قاشق چایخوری
- جوز هندی آسیاب شده: ¼ قاشق چایخوری
- آرد همه منظوره: 6 تا 6 و ½ پیمانه
- شیر: 1 و ¼ پیمانه
- کره: ½ پیمانه
- عسل: ½ پیمانه
- کدو حلوایی له شده: 1 و 1⁄3 پیمانه
- تخم مرغ بزرگ، کمی هم زده شده: 1 عدد
- دانههای خشخاش یا کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه نان طعم دار در خانه:
- در کاسه بزرگی مخمر، نمک، جوز هندی و 3 پیمانه آرد را مخلوط کنید. در یک قابلمه کوچک شیر، کره و عسل را گرم و به مواد خشک اضافه کنید. با سرعت متوسط 2 دقیقه بزنید. کدو حلوایی را اضافه کنید و آرد باقی مانده را به اندازهای بیافزایید تا خمیر نرمی به دست آید (خمیر چسبناک خواهد بود).
- خمیر را روی سطح آردپاشی شده برگردانید و 6-8 دقیقه ورز دهید تا صاف و کشدار شود. در ظرف چرب شده قرار دهید و یک بار بچرخانید تا روی آن چرب شود. روی آن را بپوشانید و یک ساعت در جای گرم بگذارید تا دو برابر شود.
- خمیر را به شکل 24 توپ تقسیم کنید و روی تابههای چدنی با کمی فاصله قرار دهید. با حوله آشپزخانه بپوشانید و حدود 45 دقیقه در جای گرم بگذارید تا دو برابر شود.
- فر را با دمای 375 درجه گرم کنید. روی توپها را با تخم مرغ زده شده بمالید و دانهها را بپاشید. 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید تا قهوهای طلایی تیره شود.
برای این نوع نان هم خرید نمک آبی 185 گرمی دانه شکری توصیه میشود.
پخت خوشمزهترین نانهای دنیا با نمکهای آبی و صورتی بلو سالت
در این مقاله طرز پخت 4 مدل نان خانگی را آموزش دادیم که برای همه آنها میتوانید از نمک آبی یا صورتی استفاده و به این ترتیب، سلامت هر چه بیشتر نان را تضمین کنید. در پایان اگر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و همیشگی بلو سالت خواهیم بود.
نظرات کاربران