مواد موردنیاز برای تهیه انواع سس بشامل لازانیا و پاستا
یکی از مهمترین نکاتی که برای تهیه سس بشامل لازانیا و پاستا باید به آن توجه کنید، مقدار مواد موردنیاز است. یعنی باید بدانید برای طرز تهیه سس بشامل برای یک بسته لازانیا و پاستا به چه مقدار شیر، آرد و کره نیاز دارید. در جدول زیر مواد موردنیاز برای تهیه سس بشامل به همراه مقدار آنها را آوردهایم:
مواد موردنیاز سس بشامل | میزان |
آرد سفید | ¼ پیمانه |
شیر | 2.5 پیمانه |
کره | 50 گرم |
نمک، فلفل، جوز هندی آسیابشده | به مقدار لازم |
اضافه کردن جوز هندی اجباری نیست، اما طعم عمیقی به سس میدهد. برای طعمدهی عمیقتر به سس میتوانید به جای نمکهای معمولی از نمک معدنی آبی استفاده کنید. باتوجهبه خواص و مزایایی که این نمک دارد، قیمت نمک آبی سمنان مقرونبهصرفه خواهد بود.
طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا با استفاده از شیر
کره را در یک قابلمه روی حرارت متوسط آب کنید. سپس آرد اضافه کرده و با کره مخلوط کنید. به کمک یک قاشق چوبی باید کره و آرد را بهطور مداوم به مدت 1 تا 2 دقیقه هم بزنید. بهاینترتیب مزه خامی آرد گرفته میشود و یک مخلوط کرمی و یکدست خواهید داشت. در مرحله آخر به تدریج شیر را اضافه کنید و بهصورت مداوم هم بزنید. با انجام این کار از گلوله شدن آرد جلوگیری میشود. بعد از حدود 6 تا 8 دقیقه سس به غلظت مناسب و دلخواهتان برسد. در نهایت سس را با مقداری نمک، فلفل و جوز هندی آسیابشده مزهدار کنید. برخی افراد براساس سلیقه و ذائقهشان ممکن است مقداری پنیر پارمزان هم به سس اضافه کنند.
یک نکته در مورد طرز تهیه سس بشامل که باید به آن توجه داشته این است که سس را کمی رقیقتر بردارید. زیرا سس سفید بعد از سرد شدن به سرعت سفت میشود. برای طعمدهی بیشتر نیز به شما استفاده از نمک صورتی هیمالیا را پیشنهاد میکنیم. برای اطلاع از قیمت هر کیلو نمک صورتی میتوانید به بخش فروشگاهی سایت سر بزنید.
طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا و پاستا با خامه
برای پاستا و لازانیا میتوانید سس بشامل را با خامه نیز تهیه کنید. برای تهیه این سس به 2 قاشق غذاخوری کره، 2 قاشق غذاخوری آرد سفید، 1.5 پیمانه شیر، نصف پیمانه خامه، 1/4 پیمانه پنیر پارمزان رنده شده، نمک، فلفل و در صورت تمایل جوز هندی نیاز خواهید داشت. اضافه کردن خامه باعث میشود سس غلظت و طعم بیشتری داشته باشد.
برای طرز تهیه سس بشامل با خامه ابتدا کره را در یک قابلمه با حرارت متوسط ذوب کنید. سپس باید آرد اضافه شود و به مدت 2 دقیقه هم بزنید تا در اصطلاح رو (Roux) شود. به آرامی شیر و خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا گولهها از بین بروند و سس کمکم غلیظ شود. در آخر پنیر پارمزان رنده شده، نمک، فلفل و جوز هندی را اضافه کنید و خوب هم بزنید. اگر سس خیلی غلیظ شد، کمی شیر به آن اضافه کنید. سس بشاملی که با خامه و پنیر آماده شده است، طعم عمیقتر و بافت کرمیتری به لازانیا و پاستا میدهد. سس آماده شده را میتوانید بلافاصله در لازانیا یا پاستا استفاده کرده یا برای چند روز در یخچال نگهداری کنید. توجه داشته باشید که برای طرز نگهداری اسفناج پخته و انواع سسها باید از ظروف دردار و مناسب استفاده کنید.
طرز تهیه سس بشامل با قارچ؛ طعمدهی و قوام بیشتر به سس
تهیه سس بشامل با قارچ یک ایده عالی برای افزودن طعم و بافت به سس کلاسیک فرانسوی است. برای تهیه سس بشامل با قارچ به 2 قاشق غذاخوری کره، 2 قاشق غذاخوری آرد، 2 پیمانه شیر، 1 پیمانه قارچ، نمک و فلفل نیاز دارید. براساس ذائقه و سلیقهتان میتوانید از سیر و جوز هندی آسیابشده هم استفاده کنید.
برای تهیه این سس ابتدا در یک ماهیتابه، 1 قاشق غذاخوری کره را ذوب کرده و قارچها را اضافه کنید. قارچها را تا زمانیکه طلایی و نرم شوند، تفت دهید. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید. باقیمانده کره را با آرد به مدت 2 دقیقه هم بزنید و تفت دهید. سپس به آرامی شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا گولهها از بین بروند و سس کمکم غلیظ شود. در مرحله بعد قارچهای پخته شده و سیر خرد شده را به سس اضافه کنید و هم بزنید. سس را به مدت 6 تا 8 دقیقه بپزید تا به غلظت دلخواه برسد. در نهایت نیز نمک، فلفل و جوز هندی را برای طعمدهی به سس اضافه کنید. برای تهیه خوراکیهای مانند سس و ترشی، توجه به نسبت و اندازه مواد مانند نسبت آب و سرکه در ترشی گل کلم بسیار مهم است.
نکات مهم و رازهای خوشمزگی تهیه سس بشامل
یکی از مهمترین نکاتی که برای تهیه یک سس بشامل یکدست باید به آن توجه داشته باشید، هم زدن مداوم سس با یک قاشق چوبی یا لیسک است. این کار از گلوله شدن و ته گرفتن سس جلوگیری میکند. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، برداشتن سس از روی حرارت در زمان مناسب است. زمانیکه سس به غلظت دلخواهتان رسید، آن را سریع از روی حرارت بردارید. زیرا سس بشامل بهسرعت سفت میشود. البته درصورت غلیظ شدن سس میتوانید از مقداری شیر استفاده کنید.
به کمک رعایت این نکات میتوانید یک سس بشامل حرفهای رستورانی آماده کنید. ما در هر مقاله، نکات مهم آشپزی و فوت و فن کوزهگری مانند اگر لپه قیمه نپخت چه کنیم را برای تهیه یک غذای خوشمزه به شما آموزش خواهیم داد.
طعمدهی عمیقتر به سس بشامل با نمکهای آبی و صورتی
در این مقاله با طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا پاستا آشنا شدیم. این سس و چاشنی محبوب برای غذاهای ایتالیایی به کمک سه ماده ساده و در عرض چند دقیقه آماده میشود. این سس را میتوانید بلافاصله برای افزودن به لازانیا و پاستا استفاده کنید یا برای چند روز در یخچال بگذارید. با استفاده از موادی مانند خامه، پنیر پارمزان، جوز هندی، سیر، قارچ و نمکهای معدنی آبی و صورتی نیز میتوانید طعم و بافت عمیقتری به آن بدهید. اگر نکتهای در خصوص آماده کردن سس بشامل هست که به آن اشاره نکردهایم، خوشحال میشویم در بخش نظرات با ما و خوانندگان عزیز بلاگ بلوسالت 24 به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران