اولین مرحله طرز تهیه دلار؛ آمادهسازی مواد لازم
برای تهیه دلار ماست و آب دوغ خیار قبل از هر چیز باید مواد اولیه موردنیاز را مهیا و آماده کنید. برای تهیه این چاشنی خوشمزه که برای مزهدار کردن ماست، انواع ترشی، کاهو و آب دوغ خیار به کار میرود به مواد زیر نیاز دارید:
- سبزیهای معطر (گشنیز، نعنا، چوچاق، خالواش)
- نمک
- سیر
شمالیها معمولا برای دلار ماست از سیر هم استفاده میکنند. این موضوع اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد. توجه داشته باشید که اگر دلار را برای مزهدار کردن میوهها استفاده میکنید، باید سیر از ترکیبات دلار حذف شود. برای تهیه یک دلار باکیفیت و سالم نیز توصیه میکنیم از مرکز فروش نمک آبی در تهران، نسبت به خرید نمک معدنی و جایگزین کردن آن با نمکهای یددار اقدام کنید.
روش اول؛ طرز تهیه دلار با استفاده از نمکار
نمکار نام یک ظرف سفالی سنتی است. بسیاری از گیلانیها و در برخی مناطق مازندران از این ظرف سنتی برای تهیه دلار استفاده میشود. در این روش سبزیها را به اندازه مناسب در ظرف نمکار میریزید. سپس با استفاده از یک سنگ گرد صیقلی سبزیها را له میکنید. در هر مرحله نمک را نیز باید به سبزیهای ساییده شده اضافه کرد. نمکی که برای تهیه این چاشنی استفاده میشود، برای جلوگیری از کپک زدن دلال نباید کم باشد؛ بنابراین برای تهیه یک محصول سالم پیشنهاد میکنیم از نمکهای معدنی استفاده کنید. برای اطلاع از قیمت هر کیلو نمک صورتی و آبی میتوانید به بخش فروشگاهی سایت بروید یا با کارشناسان بلوسالت 24 در تماس باشید.
نکات مهم برای تهیه بهترین دلال با نمکار
مقدار نمکی که برای تهیه دلار استفاده میکنید به ذائقه شما بستگی دارد؛ اما توجه داشته باشید که میزان نمک کم نباشد. زیرا بهعلت مرطوب بودن سبزی، ممکن است دلار کپک بزنید. برای اینکه سابیدن سبزیها با سنگ در نمکار راحتتر باشد میتوانید ابتدا سبزیها را کمی با استفاده از چاقو ریز کنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که بهترین نمک خوراکی و کم ضررترین نمکی برای تهیه دلال، نمک آبی سمنان است.
روش دوم؛ طرز تهیه دلار با دستگاه آسیاب
با ساخت دستگاههای جدید روش تهیه دلار پیشرفتهتر و سریعتر شده است. برای تهیه دلال با دستگاه آسیاب، سبزیها را داخل دستگاه میریزیم و با درجه ریز آسیاب میکنیم. تهیه دلار با آسیاب سریعتر و راحتتر است و به کمک این دستگاه میتوانید در زمانی کم مقدار زیادی دلال تهیه کنید. همچنین آسیاب سبزیها با دستگاه منظم و یکدستتر خواهد بود. توجه داشته باشید که مصرف بیشازحد نمک برای تیروئید پر کار مضر است و در دلال هم مقدار قابلتوجهی نمک ریخته میشود. برای اینکه قادر به استفاده از این چاشنی خوشمزه باشید توصیه میکنیم به جای نمکهای یددار از نمکهای معدنی مانند نمک آبی و صورتی استفاده کنید.
نکات مهم برای نگهداری از دلال؛ بهترین بستهبندی و انتخاب ظرف مناسب
بعد از تهیه دلار، آن را داخل ظرفهای شیشهای یا پلاستیکی بریزید. توجه داشته باشید که در ظرف باید به خوبی بسته شود. ظرف را داخل یخچال بگذارید و از قرار دادن آن در محیطهای گرم یا جلوی نور آفتاب خودداری کنید. یک راه عالی برای بستهبندی و افزایش ماندگاری دلار، ریختن آن در زیپ کیپ و قرار دادن در فریزر است. برای مصرف دلال، کمی قبل از استفاده آن را از فریزر بیرون بیاورید و میزان دلال موردنیازتان را از داخل زیپ کیپ جدا کنید.
اضافه کردن سیر به درار باعث افزایش مدت زمان ماندگاری این چاشنی سبز میشود. یکی دیگر از راههای افزایش ماندگاری دلار، اضافه کردن نمک است؛ بنابراین توصیه میکنیم نمک را از همان ابتدا به دلار اضافه کنید. یکی از فواید و کاربردهای مهم نمک جلوگیری از گندیدگی مواد غذایی است. نمک فوایدی بسیاری دیگری نیز دارد. بهعنوان مثال لایه برداری پوست صورت با نمک نیز انجام میشود. برای رفع گرفتگی عضلات میتوانید در حمام از صابون نمک استفاده کنید.
سبزی دلار شامل چیست؛ راههای تهیه سبزی دلار
مهمترین بخش آمادهسازی، تهیه سبزی دلار است. برخی از این سبزیها در همه نقاط کشور و سبزیفروشیها وجود دارند و برخی دیگر فقط در منطقهای خاص رشد میکنند و جزو سبزیهای محلی محسوب میشود. برای تهیه دلار به سبزیهای زیر نیاز دارید:
- نعنا
- گشنیز
- چوچاق
- خالیواش
باتوجهبه اینکه برخی از سبزیهای موردنیاز برای تهیه دلار محلی هستند، تهیه سبزی موردنیاز برای درست کردن دلار کمی دشوار است. برای خرید سبزی دلار تازه و باکیفیت، دو راه وجود دارد. اولین راه این است که سبزی را از خود استان گیلان یا مازندران خریداری کنید. یک راه دیگر هم برای تهیه سبزی دلار وجود دارد. برای تهیه سبزی موردنظرتان به فروشگاههای تخصصی مراجعه کنید.
تهیه دلار سالم و باکیفیت با نمکهای معدنی آبی و صورتی
در این مقاله با طرز تهیه دلار آشنا شدیم. تهیه این چاشنی خوشمزه شمالی را هم به روش سنتی و هم با استفاده از دستگاه آسیاب میتوانید انجام دهید. دلار از ترکیب دو ماده اصلی یعنی سبزی و نمک تهیه میشود. به همین دلیل نوع نمکی که در این چاشنی استفاده میکنید برای سلامتیتان اهمیت بسیاری دارد. بهترین نمک برای تهیه درار نمک آبی و صورتی است. با استفاده از این نمکهای طبیعی، چاشنی شما طعم عمیقتری خواهد داشت. همچنین افرادی که دچار مشکلات خاص مانند تیروئید پرکار هستند، بهراحتی میتوانند از این چاشنی استفاده کنند. اگر در خصوص تهیه نمک آبی و صورتی سوالی دارید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
نظرات کاربران