مواد لازم برای تهیه استانبولی مناسب برای مهمانی
مواد لازم برای تهیه استانبولی مناسب برای مهمانی کمی نسبت به استانبولیهای معمولی متفاوت و لیست مواد اولیه متنوعتر است. لیست مواد موردنیاز برای تهیه استانبولی مجلسی (مناسب برای 6 نفر) به شرح زیر است:
- برنج ایرانی: 4 پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده: 3 پیمانه
- گوشت (چرخ کرده یا خورشتی): 300 گرم
- رب گوجهفرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد
- پودر دارچین: به مقدار لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
- زعفران دمکرده: به مقدار لازم
برای تهیه استانبولی مجلسی به جای گوشت از مرغ نیز میتوانید استفاده کنید. این موضوع کاملا به ذائقه شما و مهمانانتان بستگی دارد. به جای نمک معمولی نیز میتوانید آماده کردن یک غذای سالم و لذیذ از نمک آبی سمنان استفاده کنید.
طرز تهیه استانبولی با گوشت به روش رستورانی و مجلسی
استانبولی جزو آن دسته از غذاهایی است که برای تهیه آن، ابتدا باید مایه غذا را آماده کنید. سپس بعد از آبکشی برنج، مایه آماده شده و برنج با هم ترکیب شده و استانبولی آماده میشود. در ادامه نحوه آمادهسازی این غذا را بهصورت مرحله به مرحله بررسی میکنیم.
در بلاگ بلوسالت 24 طرز تهیه انواع غذاها و دسرها مانند طرز تهیه پنکیک به روش رستورانی و کافهای در اختیارتان قرار دارد.
نحوه آمادهسازی و پخت لوبیا سبز برای استانبولی پلو مجلسی
یکی از مهمترین کارهایی که برای تهیه استانبولی پلو باید انجام دهید، آماده کردن لوبیا سبز است. برای استانبولی پلو مجلسی، برای اینکه غذا ظاهری زیباتر داشته باشد، لوبیا را کمی بزرگتر و به شکل اریب برش میزنند. برای اینکه لوبیا داخل غذا خام و سفت نباشد، بهتر است قبل اضافه کردن آنها به مایه غذا، لوبیاها کمی پخته شوند؛ بنابراین داخل یک قابلمه مناسب، مقداری آب بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد. سپس لوبیاها را با مقداری نمک به آب اضافه کنید. بعد از 15 دقیقه، لوبیاها به حالت نیمهپخته در میآیند و برای اضافه کردن به مایه استانبولی مناسب هستند.
یک روش دیگر برای آماده کردن لوبیا سبز برای استانبولی، تفت دادن آن است؛ اما اگر دوست دارید لوبیاها داخل استانبولی پلو نرمتر باشند، بهتر است از همین روش پخت لوبیا سبز استفاده کنید. با استفاده از نمک صورتی، لوبیاها تردتر و خوشطعمتر میشوند. البته توجه داشته باشید که نمک صورتی قیمت بیشتری نسبت به نمک معمولی دارد.
طرز تهیه مایه استانبولی پلو به همراه نکات مهم تهیه استانبولی برای مهمانی
برای آمادهسازی مایه استانبولی ابتدا پیازها را بهصورت نگینی خرد میکنیم. در یک ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و صبر میکنیم تا روغن به اندازه کافی داغ شود. سپس پیازها را داخل ماهیتابه میریزیم و هم میزنیم. بعد از چند دقیقه که پیازها کمی سبک شدند، نمک و زردچوبه را به پیاز اضافه میکنیم. وقتی پیازها کمی طلایی شدند، نوبت اضافه کردن گوشت میرسد. در این مرحله میتوانید در ماهیتابه را بگذارید و به گوشت فرصت دهید تا کمی نرم شود.
سپس لوبیا سبز را اضافه کرده و با مواد مخلوط کنید. در این مرحله نوبت به اضافه کردن رب گوجهفرنگی میرسد. رب را در یک ظرف جداگانه میتوانید با مقداری روغن تفت دهید و کمی آب به آن اضافه کنید. سپس سس آماده شده را به همراه نمک، فلفل و دارچین به مواد پخته شده اضافه کنید. مواد باید کاملا با هم مخلوط شوند و کمی روی حرارت ملایم بمانند تا طعم و مزه مواد بهطور کامل به خورد هم بروند.
تا آماده شدن غذا میتوانید با تنقلاتی مانند پفک هندی از مهمانانتان پذیرایی کنید. با طرز تهیه پفک هندی بدون روغن و سالم، مهمانانتان سرگرم میشوند و شما میتوانید به راحتی به کارهایتان برسید.
طرز تهیه استانبولی پلو؛ نحوه آمادهسازی برنج
یک نکته مهم درخصوص طرز تهیه استانبولی ساده و مجلسی، نحوه پخت برنج است. برای اینکه برنج استانبولی کشیده و بلند باشد، از چند ساعت قبل برنج را با آب سرد خیس دهید. سپس یک قابلمه آب را روی شعله گاز قرار دهید. وقتی آب جوشید، برنجها را به آب جوش اضافه کنید. توجه داشته باشید که در این روش، برنج با سرعت بالاتری پخته میشود. همچنین برنج استانبولی باید کمی زندهتر آبکش شود؛ بنابراین برای اینکه دانههای برنج بعد از پخت به همدیگر نچسبند، برنج را نسبت به پلو ساده، کمی زودتر آبکش کنید. بهاینترتیب استانبولی آماده شده ظاهر زیباتری خواهد داشت.
همچنین برای اینکه برنج کشیدهتری داشته باشید، بهتر است نمک را در ثانیههای آخر به آب و برنج اضافه کنید. درصورت تمایل میتوانید برای تغییر رنگ دانههای برنج، کمی زردچوبه نیز به آب در حال جوش اضافه کنید.
مرحله آخر طرز تهیه استانبولی برای مهمانی، نحوه مخلوط کردن مایه و برنج
در این مرحله ابتدا باید تهدیگ استانبولی پلو را آماده کنید. برای استانبولی مجلسی معمولا از ته دیگ سیب زمینی یا نون استفاده میشود. برای آماده کردن تهدیگ ابتدا مقداری روغن داخل قابلمه بریزید. بعد از داغ شدن روغن برای اینکه تهدیگ ظاهر زیبا و مجلسیتری داشته باشد، از مقداری کنجد و زعفران میتوانید استفاده کنید. سپس سیب زمینی یا نان را کف قابلمه قرار دهید. حالا نوبت این است که لایه برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. سپس یک لایه از مایه استانبولی را روی سطح برنج بچینید. در هر مرحله زعفران دمکرده را نیز اضافه کنید. این فرآیند چیدمان لایهلایه را تا جایی که همه مواد و برنج تمام شود، ادامه دهید. روش لایهبندی به توزیع یکنواخت مزه و عطر در کل پلو کمک میکند و باعث میشود غذای شما ظاهر زیباتری داشته باشد. درنهایت، در قابلمه را با دمکنی بپوشانید و اجازه دهید تا برنج بهطور کامل دم بکشد.
برای حسن ختام مهمانی نیز میتوانید با یک کیک خیس شکلاتی فوق العاده خوشمزه و چای تازه دم از مهمانانتان به بهترین نحو پذیرایی کنید.
نکات مهم طرز تهیه استانبولی؛ چگونه یک استانبولی مجلسی درست کنیم
برای تهیه استانبولی مجلسی و مناسب برای مهمانی، چند نکته کلیدی وجود دارد که به افزایش کیفیت و طعم این غذا کمک میکند:
- از برنج با کیفیت استفاده کنید.
- برای پخت برنج، ابتدا آب را جوش بیاورید و سپس برنج را به آب اضافه کنید.
- برای اینکه کشیدهتر شدن دانههای برنج، آن را از چند ساعت قبل با آب سرد خیس دهید.
- برای اینکه استانبولی پلو ظاهری مجلسی و عطر و طعمی متفاوت داشته باشد از زعفران استفاده کنید.
- لوبیا سبز باید به اندازه پخته شود تا نرم و دلچسب باشد. باید حفظ زیبایی ظاهر غذا، از پختن زیاد لوبیاها خودداری کنید.
- برای اینکه استانبولی پلو عطر و طعم بهتری داشته باشد، همه مواد مایه استانبولی باید بهخوبی پخته شوند.
- با اضافه کردن ادویههایی مانند دارچین یا زیره، استانبولی آماده شده عطر و طعم منحصربهفردی خواهد داشت. البته اضافه کردن این ادویهها کاملا به ذائقه شما و مهمانانتان بستگی دارد.
- برای جلوگیری از چسبیدن دانههای برنج به یکدیگر، برنج و مواد را بهصورت لایهلایه بچینید.
- برای زیباتر شدن تهدیگ از کنجد و زعفران استفاده کنید.
مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم، مهمترین نکات طرز تهیه استانبولی برای مهمانی هستند. با رعایت این نکات میتوانید یک استانبولی لذیذ، خوش عطر و شکیل، به روش مجلسی و رستورانی تهیه کنید.
میزبانی درجه یک از مهمانان با پخت استانبولی مجلسی
در این مقاله با طرز تهیه استانبولی پلو برای مهمانی و رمز و رازهایی که باعث دلپذیرتر شدن طعم و ظاهر این غذا میشود آشنا شدیم. انتخاب مواد اولیه باکیفیت و استفاده از ادویههای مرغوب و طبیعی مانند نمک آبی و صورتی، نکتهای کلیدی برای تهیه استانبولی خوش طعم و متفاوت است. با رعایت نکاتی که در این مقاله برای پخت برنج و آمادهسازی مایه استانبولی مطرح کردیم، بدون شک میتوانید یک استانبولی پلو مجلسی عالی و خاطرهانگیز برای مهمانهایتان تهیه کنید که نه تنها چشمنواز است بلکه طعمی فوقالعاده دارد. با این دستور پخت، یک تجربه میزبانی فراموشنشدنی برای مهمانهایتان رقم بزنید. اگر نکتهای برای پخت استانبولی مجلسی وجود دارد که در این مقاله به آن اشاره نکردهایم، خوشحال میشویم که در بخش نظرات، تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران