درست كردن خيارشور خانگی در 5 مرحله

دسته بندی ها : مقالات
انواع شور و ترشی طعم متمایز و در عین حال خوشایندی را به غذا می‌بخشند. در میان دنیای شگفت‌انگیز شور و ترشی، خیارشور طرفداران پروپاقرصی دارد؛ چرا که از این دورچین هم برای غذاهای ایرانی و هم برای فست فودهایی مانند ساندویچ استفاده می‌شود و در هر دو حالت، طعم آن مطابق با ذائقه اکثر ایرانی‌هاست. در این مقاله روش درست کردن خیارشور خانگی را با سرکه و بدون سرکه یاد می‌گیرید. طعم خیارشوری که با دستورالعمل‌های زیر تهیه می‌شود، تا همیشه در ذهن مهمانان ماندگار خواهد شد. پس مطالعه این مطلب کاربردی را از دست ندهید.
درست کردن خیارشور

طريقه درست كردن خيار شور سركه‌ای

قبل از هر چیز، توصیه می‌کنیم خرید نمک آبی سمنان را به اندازه تهیه خیار تازه قلمی جدی بگیرید؛ زیرا با توجه به محتوای سدیم کمتر در این نوع نمک، افراد دچار فشار خون بالا نیز می‌توانند خیارشور دست پخت شما را میل کنند و دغدغه چندانی از این بابت نداشته باشند. برای اینکه خیارشور سرکه‌ای درست کنید، به مواد زیر نیاز دارید:

  • خیار تازه قلمی: ۲ کیلو
  • ترخون: ۳ یا ۴ ساقه
  • شوید خرد شده: نصف استکان
  • فلفل سبز تند: ۲ عدد
  • سیر: یک بوته
  • ادویه ترشی: نصف قاشق غذاخوری
  • نمک آبی یا صورتی: دو قاشق غذاخوری
  • آب جوشیده سرد شده: به اندازه لازم
  • سرکه سفید: یک فنجان
طريقه درست كردن خيار شور سركه‌ای

طرز درست كردن خيارشور خوشمزه

قبل از هر چیز یک ظرف شیشه‌ای خشک و تمیزی را انتخاب کنید که درب آن محکم بسته شده و هیچ هوایی واردش نشود. در غیر این صورت دیر یا زود خیارشور کپک می‌زند. برای درست کردن خیارشور سرکه‌ای مطابق دستور زیر عمل کنید:

  1. سیر و سبزیجات را پاک کنید، بشویید و روی پارچه‌ای پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
  2. خیارهای قلمی را نیز بشویید، خشک کنید و در شیشه بچینید.
  3. در لابه‌لای خیارها سیر، شوید و ترخون بریزید و همزمان ظرف را به زمین بکوبید تا جا باز شود.
  4. سرکه سفید و نمک صورتی را اضافه کنید.
  5. در پایان آب جوشیده و سرد شده را روی خیارها بریزید، یک حبه قند در آن بیندازید و درب ظرف را محکم ببندید. حدود 10 روز بعد خیارشور قابل مصرف خواهد بود. همچنین تا 3 ماه می‌توانید خیارشور را در یخچال نگهداری کنید.

نکته مهم: اگر دوست دارید خیارشور طعم ترشی کمتری داشته و همچنین تردتر باشد، مقدار سرکه را کمتر کنید. هر چه مقدار سرکه بیشتر باشد، خیارشورها نرم‌تر و طعم آن ترش‌تر خواهد شد.

درست کردن خیارشور خانگی بدون سرکه

اگر سرکه ندارید، جای نگرانی نیست. همیشه در آشپزی جایگزین‌هایی برای موادی که در دسترس نیست، پیدا می‌شود. برای مثال در شیرینی‌پزی می‌توان به جای جوش شیرین از نمک میوه استفاده کرد. در مقاله دیگری توضیح داده‌ایم که نمک میوه چیست.  به منظور درست کردن خیارشور بدون سرکه به مواد زیر نیاز دارید:

  • خیار تازه قلمی: ۱ کیلو
  • سبزی (ترخون و مرزه): ۱ دسته
  • فلفل تند: ۳ عدد
  • سیر: ۶ حبه
  • نمک: ۱ پیمانه
  • آب: 9 پیمانه
درست کردن خیارشور خانگی بدون سرکه

نحوه درست كردن خيارشور ساده

همان طور که پیش از این نیز توضیح دادیم، قبل از هر چیز باید شیشه خشک و تمیزی را برای درست کردن خیارشور انتخاب کنید تا در طول فرایند آماده سازی و نگهداری بعد از آن، خیارشورها کپک نزنند. سپس مطابق با مراحل زیر عمل کنید:

  1. خیارهای قلمی را خوب بشویید و با دستمال نخی خشک کنید. وجود هر گونه رطوبتی روی خیارها، باعث می‌شود که خیارشور کپک بزند. بعد از اینکه خیارها کامل خشک شدند، با کمک خلال دندانی آن‌ها را سوراخ کنید.
  2. خیارها را به همراه سبزی‌های خشک یا تازه درون شیشه بریزید. آب و نمک را جداگانه در پارچی بریزید و هم بزنید. سپس فلفل‌ها را در شیشه قرار دهید، آب و نمک را اضافه و حداقل 4 روز در دمای محیط قرار دهید تا رنگ خیارها کمی زرد شود. بعد از این مدت زمان شیشه خیارشور را به یخچال منتقل کنید.

نکته: از آنجایی که نمک دریا برای لاغری خواص بسیاری دارد، توصیه می‌کنیم اگر در حال کاهش وزن هستید، برای تهیه خیارشورتان از این نوع نمک استفاده کنید. به طور کلی، خیارشور از شکسته شدن مولکول‌های مواد نشاسته‌ای جلوگیری می‌کند و این مواد جذب بدن نمی‌شوند. بنابراین به کسانی که تحت رژیم‌های لاغری هستند، مصرف بیشتر خیارشور همراه با غذا پیشنهاد می‌شود.

زمان درست شدن خیار شور چقدر است؟

زمان درست شدن خیارشور به نوع موادی بستگی دارد که برای تهیه آن استفاده کرده‌اید. به طور کلی، هر چقدر میزان نمک محلول خیارشور بیشتر باشد، خیارشور زودتر آماده شده و قابل مصرف خواهد بود. علاوه بر این، جنس خیار نیز در زمان آماده شدن خیارشور تاثیر دارد. براساس گفته بسیاری از سرآشپزان حرفه‌ای، رسیدن خیارشور 10 تا 15 روز طول می‌کشد.

اگر می‌خواهید خیارشورتان سریع‌تر برسد، می‌توانید قبل از اینکه به شیشه منتقل کنید، کمی خیارها را بپزید و به خیار در حال پخت کمی محلول آب نمک اضافه کنید. نمک در نرم شدن سریع‌تر خیارها موثر است اما اینکه این موضوع برای همه مواد غذایی صدق می‌کند یا نه، چیزی است که باید در مقاله دیگر ما «نمک برنج رو خرد می‌کنه» بخوانید.

زمان درست شدن خیار شور چقدر است؟

درست کردن سالم‌ترین خیارشورها با نمک آبی و صورتی بلوسالت

در این مقاله دو روش درست کردن خیارشور را توضیح دادیم و گفتیم برای اینکه خیارشورتان سریع‌تر قابل مصرف شود، چه راهکاری پیش روی شماست. نکته مهم در تهیه خیارشور استفاده از نمک به اندازه و البته باکیفیت است که بافت خیار را نه خیلی سفت و نه خیلی نرم کند. در این زمینه پیشنهاد ما این است که به جای نمک سفید معمولی از نمک‌های صورتی و آبی استفاده کنید. نمک صورتی طعم شورتری نسبت به نمک سفید آشپزخانه دارد و بنابراین فقط میزان کمی از آن کافی است تا خیارشورتان همان طعمی را بگیرد که مدنظر شماست. در نتیجه وقتی نیازی به افزودن مقدار نمک بیشتر نباشد، خیارها شکل خود را حفظ می‌کنند و نرم نمی‌شوند.

در پایان این مقاله از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی درباره روش درست کردن خیارشور و نگهداری آن دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی بلو سالت به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهند بود.

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “درست كردن خيارشور خانگی در 5 مرحله”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2020-2024 BLUESALT24 - All Rights Reserved©