برای زود پختن سیرابی چه کنیم؟

دسته بندی ها : مقالات
یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی‌ها سیرابی است! اکثر ما خاطرات شیرینی از رفتن به سیرابی محل در کودکی داشته‌ایم. برخی افراد ترجیح می‌دهند به جای خرید سیرابی آماده، خودشان در خانه سیراب شیردان گوسفندی یا گوساله بپزند تا بابت تمیز پاک شدن آن هم خیالشان راحت باشد.
اگر سیرابی نپخت چه کنیم؟

اما مشکل این است که معمولا 5 ساعت زمان برای پخت کامل سیرابی نیاز است. بدین‌ترتیب رایج‌ترین سوالی که برای این افراد مطرح می‌شود این است که «برای زود پختن سیرابی چه کنیم؟» در این مقاله هر آنچه را که باید درباره پختن سیرابی در کمترین زمان بدانید، در اختیار شما قرار می‌دهیم. شک نکنید با به کار گرفتن این راه‌‌حل پخت سریع سیرابی فرآیندی بدون دغدغه برای شما خواهد بود.

طرز پاک کردن سیرابی و آماده‌سازی برای پخت با ساده‌ترین روش‌ها

از آن‌جایی‌که سیرابی از معده گاو درست می‌شود، ممکن است حاوی بقایایی از آخرین وعده غذایی حیوان باشد که قطعا تمایلی به خوردن آن ندارید. در برخی موارد، سیرابی خریداری شده رنگی مایل به سبز یا خاکستری دارد که باید قبل از پخت آن را کاملا تخلیه و تمیز کنید. البته سیرابی‌های پاک شده نیز در بازار وجود دارند که رنگ آن روشن‌تر بوده و از نظر تمیز کردن و آبکشی به آماده‌سازی کمتری نیاز دارند.

ما در ادامه روش‌هایی را ذکر کرده‌ایم که به‌راحتی می‌توانید برای پاک کردن سیرابی از آن‌ها بهره ببرید. فقط توجه داشته باشید که توصیه می‌‌کنیم برای تمیز شدن بهتر سیرابی حتما از نمک آبی استفاده کنید. این نوع نمک خواص بسیاری دارد؛ علاوه‌بر این که باعث تمیز شدن بهتر سیرابی نیز می‌شود. برای مشاهده قیمت نمک ابی در بسته‌بندی‌های مختلف، می‌توانید به صفحه این محصول در سایت مراجعه کنید.

برای زود پختن سیرابی چه کنیم؟

نحوه پاک کردن سیرابی با نمک؛ بهترین روش آماده کردن سیرابی برای پخت سریع

بسته به نوع سیرابی خریداری شده، فرایند تمیز کردن متفاوت خواهد بود. اکثر سیرابی‌های خریداری شده از قصابی‌ها باید از قبل تمیز شده باشند. با این حال، توصیه می‌کنیم خودتان هم در خانه سیرابی را با چند ماده در دسترس تمیز و پاک کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای پاک کردن سیرابی، سنگ نمک صورتی و مالیدن آن به سیرابی است. با استفاده از نمک صورتی خرید سیرابی پاک نشده دغدغه‌ای برای‌تان ایجاد نخواهد کرد.

با این کار، همه ذرات کوچک روی دیواره‌های سیرابی که در بدن گاو هضم نشده‌اند، شسته می‌شوند. در صورت لزوم، می‌توانید از یک مسواک تمیز برای قسمت‌های غیرقابل دسترس، استفاده کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید تا دیگر هیچ ذره خارجی باقی نماند.

پاک کردن سیرابی با جوش شیرین برای ضدعفونی کردن آن

برای تميز كردن سيرابي با جوش شيرين باید در قابلمه آب بریزید و زیر آن را روشن کنید تا به جوش آید. سپس یک تا دو قاشق غذاخوری پودر جوش شیرین اضافه کنید و هم بزنید تا کامل حل شود. پس از این کار سیرابی را به آب جوش و در واقع محلول رقیق جوش شیرین اضافه کرده و بلافاصله پوسته‌های سیرابی را با چاقو جدا کنید. در نهایت سیرابی را چند بار آبکشی کنید تا بوی جوش شیرین از بین برود.

زود پختن سیرابی

علاوه‌بر روش پخت سریع سیرابی، بسیاری از افراد هنگام آشپزی با چالش‌های دیگری نیز روبه‌رو می‌شوند؛ یکی از آن‌ها طعم دار كردن ماهي قزل آلا کبابی است که ما در مقاله‌ای از بلوسالت 24 در این باره توضیحاتی را ارائه کرده‌ایم.

اگر سیرابی نپخت چه کنیم؟ پختن سیرابی در کمترین زمان ممکن

اولین راهی که به ذهن هر کسی برای پخت سریع‌تر مواد غذایی می‌رسد، استفاده از زودپز است. پخت سیرابی در زودپز نیز یکی از بهترین روش‌ها برای تهیه این غذا در کمترین زمان محسوب می‌شود. زمان پخت سیرابی در زودپز حدود 2 ساعت طول می‌کشد که در مقایسه با پخت 4 تا 5 ساعته در قابلمه زمان کوتاهی است. برای طعم دادن به سیرابی برخی افراد همراه این غذا در زودپز، انواع فلفل دلمه ای را نیز خرد کرده و به سیرابی اضافه می‌کنند. به این ترتیب این غذا طعم خاص و متفاوتی می‌گیرد.

نحوه پخت سریع سیرابی

مواد و ترکیبات لازم برای پخت سریع سیرابی

برای کوتاه‌ کردن مدت زمان پخت سیرابی باید از مواد و ترکیبات خاصی استفاده کنید که به شرح زیر هستند:

  • سیراب و شیردان: 1 دست
  • قلم گوسفندی یا گوشت گوسفندی: به مقدار لازم
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • دارچین: 1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

در صورت وجود شرایط خاص مثل سردرد، توصیه می‌شود از نمک‌های رنگی مانند نمک آبی و صورتی در غذا استفاده کنید. زیرا این نمک‌ها حاوی مواد معدنی بوده و هم‌چنین باعث گردش خون بهتر می‌شود؛ بنابراین استفاده از روش درمان سردرد با نمک‌های رنگی بهتر از درمان سردرد با نمک ساده خواهد بود.

روش تهیه و زمان پخت سیرابی در زودپز

سیرابی‌ها را قبل از پخت باید کاملا تمیز کنید و بشویید تا سفید مایل به صورتی شوند. سپس سیرابی‌های شسته شده را به قطعات کوچک خرد کنید تا سریع‌تر بپزند و سپس به زودپز منتقل کنید. برای پختن سیرابی در زودپز روی سیرابی‌ها، پیازهای خلالی را بریزید و همه مواد فوق را به آن بیفزایید. افزودن قلم یا گوشت گوسفندی باعث می‌شود که غذا لعاب و قوام بیشتری داشته باشد. معمولا بعد از دو ساعت سیرابی در زودپز می‌پزد و بعد از این مدت زمان می‌توانید نمک و دارچین را اضافه و غذا را سرو کنید.

زمان پخت سیرابی در زودپز

توجه داشته باشید که مدت زمان پخت سیرابی در قابلمه حدود 4 الی 5 ساعت زمان نیاز دارد که شما با استفاده از زودپز می‌توانید سیرابی را در کمتری زمان ممکن بپزید. فراموش نکنید که استفاده از نمک‌های صورتی یا آبی طعم بهتری به غذای شما می‌دهد و هم‌چنین استفاده از آن‌ها نیز خواص متعددی دارد. ما در مقاله‌ای در مورد خواص نمک صورتی در طب سنتی توضیحاتی را به شما عزیزان ارائه کرده‌ایم که با مطالعه این مقاله می‌توانید اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید.

چکار کنیم سیرابی زود بپزه؟ معرفی بهترین راه حل زود پختن سیرابی

در‌صورتی‌که بعد از گذشت مدت زمان 2 ساعت، هم‌چنان سیرابی‌ پخته نشد، آن را به قابلمه منتقل کرده و کمی آب اضافه کنید. در مخلوط آب و سیرابی یک انجیر یا یک کیوی بیاندازید. این دو میوه تاثیر چندانی در طعم غذا ندارند؛ اما به پخت سریع‌تر سیرابی کمک می‌کنند و باعث می‌شوند انواع گوشت سریع‌تر پخته و آماده سرو شوند. نکته مهم دیگر برای زود پختن سیرابی این است که به‌هیچ عنوان نباید هیچ نوع نمکی را ابتدای آشپزی به آن اضافه کنید. به‌طورکلی در برخی مواقع علت دیر پختن سیرابی افزودن زودهنگام نمک به غذا است.

چنانچه قصد دارید در مورد پایین آوردن تب کودک با نمک اطلاعات مفیدی کسب کنید، ما در یک مقاله از بلوسالت به‌طورکامل شما را در زمینه نحوه پایین آوردن تب کودک با نمک راهنمایی کرده‌ایم.

ایجاد طعمی عالی و لذیذ در سیرابی با نمک‌های بلوسالت

در این مقاله توضیح دادیم که برای زود پختن سیرابی چه کنیم و چه موادی در پخت سریع سیرابی موثر هستند. به‌طورکلی به یاد داشته باشید که نمک نقش بسیار مهمی در تهیه سیرابی دارد؛ از مرحله پاک کردن سیرابی با سنگ نمک گرفته تا دقت در زمان افزودن این طعم‌دهنده شور مزه، همه در نتیجه کار شما موثر هستند. شما می‌توانید باکیفیت‌ترین سنگ نمک‌ها را از فروشگاه بلو سالت خریداری و به این ترتیب تمیزی صد در صدی سیرابی را تضمین کنید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر گونه سوال یا تجربه‌ای درباره پختن سیرابی دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان گرامی بلوسالت به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

01گرفتن بوی سیرابی هنگام پخت چگونه است؟

برای از بین بردن بوی ناخوشایند سیرابی ابتدا سیرابی‌ها را در قابلمه بریزید و مقداری فلفل سیاه و کمی زردچوبه (برای گرفتن بوی زُهم یا بد سیرابی) و مقداری پیاز خلالی و دو حبه سیر کوچک و در نهایت یه پارچ آب جوش خالی کنید. اجازه می‌دهیم سیرابی‌ها برای مدت ۱ الی۲ ساعت با حرارت ملایم روی گاز بمانند تا به‌خوبی پخته و نرم شوند.

02میزان آب مورد نیاز برای پختن سیرابی چه‌قدر است؟

توصیه می‌شود در شروع پخت، آب کافی در قابلمه بریزید تا در میانه پخت نیاز به اضافه کردن آب نباشد، چون روی طعم سیرابی تاثیر منفی می‌گذارد اما اگر در میانه پخت سیرابی، آب درون قابلمه کم شد، برای پخت بهتر باید به آن آب جوش اضافه کنیم.

03زمان پخت سیرابی در قابلمه چه قدر است؟

زمان پخت سیرابی در قابلمه به اندازه 4 الی 5 ساعت است؛ بنابراین توصیه می‌شود برای پخت سریع سیرابی حتما از زودپز استفاده کنید که برای پخت نیاز به 2 ساعت زمان دارد.

نظرات کاربران

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 11 اردیبهشت 1402 عاطفه الوند پاسخ دهید

    سلام به همه دوستان، سیرابی برای خانمهای باردار هم خیلی عالیه، ما برای تمیز کردن سیرابی بهش نمک میزنیم و با کشیدن چاقو سطحش رو کاملا پاکسازی میکنیم، برای زود پختن سیرابی و خلاص شدن از بوی اون هم هنگام پخت یک قاشق جو داخلش میریزیم که عالی میشه😊

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام عاطفه عزیز
      خوشحالیم همراه ما هستید و ممنون که تجربه اتون رو با ما به اشتراک گذاشتید

  • 12 اردیبهشت 1402 طاها برغداری پاسخ دهید

    چه نکته فوق العاده ای نمی دونستم نباید هیچ نوع نمکی را ابتدای آشپزی اضافه کنم چون نمک زودهنگام باعث دیرپز شدن مواد میشه. البته من عاشق سیرابی با نمک هستم. عالی بود سپاس

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام طاها عزیز
      خوشحالیم که همراه بلوسالتت هستید، دقیقا همینطوره نمک مانع پخت سریع مواد غذایی می شود.

  • 13 اردیبهشت 1402 کبری عبدلی پاسخ دهید

    دوستان برای پخت سریع سیرابی از زودپز استفاده بشه بهتره به دو دلیل یک-به خوبی پخته میشه و دو -خواص خودش رو از دست نمیده، توی زودپز از ابتدا میشه نمک غذا هم اضافه کرد.

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام کبری عزیز
      خوشحالیم که همراه ما هستی و تجربه اتون رو با ما به اشتراک گذاشتید

  • 14 اردیبهشت 1402 مائده فضلی پاسخ دهید

    دوستان مالیدن سنگ نمک به سیرابی باعث شور شدن بیش از اندازه و تغییر طعم سیرابی نمیشه؟

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام مائده عزیز
      خوشحالیم همراه ما هستید، خیر نمک اضافی با شسته شدن سیرابی از بین می رود.

  • 15 اردیبهشت 1402 هلیا گلی پاسخ دهید

    باورم نمیشه تو مخلوط آب و سیرابی انجیر یا کیوی بیاندازم سیرابی زودتر میپزه؟؟؟

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام هلیا عزیز
      خوشحالیم همراه ما هستید، از این روش استفاده کنید و تجربه اتون رو با ما به اشتراک بگذارید.

  • 17 اردیبهشت 1402 شکوه منزوی پاسخ دهید

    منم ترجیح میدم خودم در خانه سیرابی شیردان بپزم تا بابت تمیز پاک شدن آن هم خیالم راحت باشه.

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام شکوه عزیز
      خوشحالیم همراه ما هستید و ممنون که تجربه اتون رو با ما به اشتراک گذاشتید

  • 19 اردیبهشت 1402 احمد فراهانی پاسخ دهید

    ولی یکی از بهترین لذتهای خوراکی سیرابی که تمیز شسته شده و خوب پخته و جا افتاده بعد با نمک شور مزه اش کنی و بخوری…….عالیه عالی

    • 28 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام احمد عزیز
      دوست عزیز ممنون از اینکه همراه ما هستی و نظرت رو با ما به اشتراک گذاشتی…

  • 19 اردیبهشت 1402 پانیز بیات پاسخ دهید

    افرادی که به سیرابی عشق می ورزن رو درک نمیکنم. بنظرم خوراکی چندشیه چه با نمک صورتی و آبی و چه بدون اونها

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام پانیز عزیز
      خوشحالیم همراه ما هستید
      درسته برخی افراد علاقه ای به تست کردن سیرابی ندارند

2020-2024 BLUESALT24 - All Rights Reserved©