طرز تهیه مرصع پلو، غذای لاکچری مناسب مجالس

دسته بندی ها : مقالات
قطعا پذیرایی از مهمانان با غذایی که به آن جواهر پلو می‌گویند و به‌عنوان غذای اعیانی دوره صفویه شناخته می‌شود، به بهترین نحو هنری آشپزی شما را به نمایش می‌گذارد. این غذا همان مرصع پلو شیرازی یا قزوینی است که به کمک آن می‌توانید یک پذیرایی تمام عیار از مهمانانتان داشته باشید. اگر چندان تجربه آشپزی ندارید، نگران نباشید! ما در این مقاله طرز تهیه مرصع پلو را به زبانی ساده و به‌صورت گام‌به‌گام به شما آموزش می‌دهیم. همچنین بعد از مطالعه این مقاله می‌توانید مرصع پلو را به بهترین شکل برای پذیرایی از مهمانانتان‌ تزیین کنید. 
آموزش طرز تهیه مرصع پلو به روش مجلسی

قدم اول؛ آماده‌سازی مواد لازم برای تهیه مرصع پلو

اگر تصمیم گرفته‌اید برای پذیرایی از مهمانانتان‌ یک غذای سنتی و خوشمزه و در عین‌حال اعیانی تهیه کنید، مرصع پلو بهترین انتخاب است. برای تهیه این پلوی ترکیبی به مواد زیر نیاز دارید:

  • برنج سفید: 4 پیمانه
  • پیاز بزرگ: 3 عدد
  • گوشت گوسفندی یا سینه مرغ: 400 گرم
  • خلال بادام: یک چهارم پیمانه
  • خلال پسته: یک چهارم پیمانه
  • خلال پوست پرتقال: یک چهارم پیمانه
  • زرشک و کشمش: هر‌کدام نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب: نصف پیمانه
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

برای تهیه مرصع پلو قزوینی و شیرازی می‌توانید هم از مرغ و هم از گوشت گوسفندی استفاده کنید؛ بنابراین در‌صورت اطلاع از ذائقه و سلیقه مهمانانتان این آزادی عمل را خواهید داشت که مرصع پلو را با گوشت یا مرغ درست کنید. در کنار این موضوع استفاده از نمک آبی، خاصیت غذا را حفظ و پذیرایی شما را منحصربه‌فرد خواهد کرد. برای اطلاع از قیمت نمک ابی می‌توانید به بخش فروشگاهی سایت مراجعه کنید.

لیست مواد اصلی و تزیین مرصع پلو

قدم دوم طرز تهیه مرصع پلو؛ نحوه مزه‌دار کردن و تهیه گوشت

برای تهیه مرصع پلو مجلسی، ابتدا باید مایه گوشتی داخل پلو آماده شود. برای این کار مرغ یا گوشت را به شکل مکعبی خرد کنید. سپس گوشت را با پیازی که حلقه‌ای خرد کرده‌اید، به همراه نمک، فلفل، آبلیمو و زعفران داخل یک ظرف بریزید و مخلوط کنید. سپس روی ظرف یک سلفون بکشید و به مدت 1 تا چند ساعت در یخچال بگذارید تا مزه‌دار شود.

در این فاصله یکی از پیازها را به‌صورت خلالی خرد کنید. سپس با مقداری روغن پیازها را تفت دهید تا نرم و طلایی شود. مرغ یا گوشت مزه‌دار شده را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید. 30 دقیقه زمان کافیست تا مرغ‌ها با شعله ملایم پخته شوند. در‌صورتی‌که از گوشت گوسفند استفاده کرده‌اید، زمان بیشتری برای پخت نیاز است. در این مرحله می‌توانید میزان نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران غذا را نیز میزان کنید. در نهایت بر‌اساس ذائقه می‌توان مقداری آبلیمو و دارچین نیز به مایه گوشت اضافه کرد.

نحوه آماده‌سازی گوشت مرصع پلو

نمک صورتی یک انتخاب عالی برای مزه‌دار کردن مایه گوشت مرصع پلو است. در بخش فروشگاه سایت می‌توانید قیمت نمک صورتی هیمالیا را مشاهده کنید.

قدم سوم؛ طرز تهیه برنج مرصع پلو به روش مجلسی

برنج را از چند ساعت قبل با چند لیوان آب سرد خیس دهید. یک قابلمه بزرگ را با آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا به نقطه جوش برسد. مقداری نمک به آب اضافه کنید و سپس برنج را داخل قابلمه بریزید تا بپزد. بعد از اینکه اطراف دانه‌های برنج نرم شد، آن را آبکش کنید.

برای ته‌دیگ مرصع پلو معمول است که از خود برنج استفاده شود و معمولا ته‌دیگ از نوع زعفرانی است؛ بنابراین باید مقداری روغن را به همراه زعفران کف قابلمه بریزید. سپس برنج را اضافه کرده و به‌طورکامل کف قابلمه پخش کنید. در نهایت بقیه برنج را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید که برنج دم بکشد. شعله را ابتدا زیاد و پس از بخار دادن، کم کنید. برای پخت بهتر می‌توانید از شعله پخش‌کن استفاده کنید.

در بلاگ بلو‌سالت 24 طرز تهیه انواع غذاها، دسر‌ها و نان‌ها مانند طرز تهیه نان خانگی با آرد گندم در اختیار شما عزیزان قرار دارد.

قدم چهارم؛ طرز تهیه مواد تزیین مرصع پلو

بخش مهمی از اصالت و هویت مرصع پلو به نحوه تزیین آن برمی‌گردد؛ بنابراین بدون شناخت نحوه تزیین این غذا نمی‌توانید یک مرصع پلو اصیل و مجلسی درست کنید. به همین خاطر در این مقاله بخشی را به‌طور جداگانه به آموزش طرز تهیه مواد تزیین مرصع پلو اختصاص داده‌ایم.

برای تزیین مرصع پلو ابتدا باید خلال پوست پرتقال را داخل آب بریزید و به مدت یک ساعت خیس دهید. سپس پوست پرتقال‌ها را با آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. بعد از گرفتن تلخی پوست پرتقال، نوبت به تفت دادن می‌رسد. پوست پرتقال را با 2 قاشق غذاخوری روغن و 1 قاشق شکر تفت دهید. استفاده از شکر باعث می‌شود تا حالت رنگ پوست پرتقال‌ شیشه‌ای شود.

سپس سایر مواد برای تزیین مرصع پلو، شامل خلال بادام، خلال پسته، زرشک و کشمش را با مقداری آب و گلاب خیس دهید. بعد از 10 دقیقه آن‌ها را آبکشی کنید. داخل یک تابه کمی روغن بریزید و هریک از مواد را به‌صورت جداگانه تفت دهید.

نکات آموزشی تزیین مرصع پلو

قدم پنجم؛ آموزش نحوه تزیین مرصع پلو

برنج آماده شده را داخل دیس یا ظرف مورد‌نظرتان بکشید. مقداری از برنج را برای ترکیب با زعفران جدا کنید. برای تزیین مرصع پلو می‌توانید مایه گوشت را بین برنج یا روی آن بریزید. برای این کار نصف برنج را داخل دیس بریزید. مایه گوشت را بین برنج قرار دهید و سپس بقیه برنج را بریزید.

حالا نوبت به تزیین روی برنج می‌رسد. یکی از روش‌های تزیین مرصع پلو این است که سطح برنج را به بخش‌های مساوی تقسیم کنید و مواد تزیین شامل برنج زعفرانی، زرشک، کشمش، خلال پسته، خلال بادام و خلال پرتقال را به‌صورت ردیفی و قرینه روی برنج بریزید. در‌صورت تمایل می‌توانید بخشی از مایه گوشتی را نیز روی سطح برنج قرار دهید. یک روش تزیین سریع و ساده نیز این است که همه مواد را به همراه برنج زعفرانی مخلوط کنید و روی برنج بریزید.

آموزش نحوه تزیین مرصع پلو شیرازی

اگر بعد از سرو مرصع پلو به‌عنوان غذای اصلی به دنبال یک دسر مناسب برای پذیرایی از مهمانانتان هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله طرز تهیه کوکی گردویی را مطالعه کنید.

نکات مهم و رازهای خوشمزگی مرصع پلو

برای اینکه از مهمانانتان با یک مرصع پلو مجلسی خوش آب و رنگ و منحصربه‌فرد پذیرایی کنید، باید با رازها و فوت‌وفن خوشمزگی این غذا آشنا باشید. در لیست زیر نکات مهم طرز تهیه مرصع پلو مجلسی را با شما به اشتراک گذاشته‌ایم:

  • برای طعم‌دار کردن گوشت یا مرغ حتما از زعفران استفاده کنید و زمان کافی برای استراحت مواد اختصاص دهید.
  • پوست پرتقال را چند بار آبکشی کنید و بجوشانید تا تلخی آن به‌طورکامل گرفته شود.
  • برای اینکه برنج ظاهر بهتر و مجلسی‌تری داشته باشد آن را کمی زودتر آبکش کنید.
  • برای اینکه برنج قد بکشد آن را از چند ساعت قبل در آب سرد خیس دهید.
  • برای زیباتر شدن ظاهر غذا و پخت کامل، مرغ یا گوشت را هم‌اندازه و ریز خرد کنید.
  • برای اینکه مواد روی برنج طعم بهتری داشته باشند آن‌ها را با مقداری گلاب خیس دهید.
  • اگر به دنبال طعم بی‌نظیر هستید به جای پوست پرتقال از پوست نارنج استفاده کنید.

در نهایت برای تهیه یک مرصع پلو خوشمزه و مجلسی باید در استفاده از زعفران حتما دست و دلباز باشید. نکات و رازهای خوشمزگی غذا یکی از بخش‌های مهمی است که هر آشپز حرفه‌ای برای متمایز شدن با دیگران باید به آن توجه داشته باشد. با اطلاع از این رمز و رازها برای هر مشکلی می‌توان چاره‌ای داشت. مثلا می‌دانیم برای نرم شدن سیرابی چه کنیم یا چه کار کنیم که مرصع پلوی خوشمزه‌تری داشته باشیم.

سفره‌ای رنگارنگ و مناسب پذیرایی از مهمان با مرصع پلو

مرصع پلو شیرازی یا قزوینی، با رنگ‌های جذاب و طعم فراموش‌نشدنی‌اش، یک انتخاب بی‌نظیر برای پذیرایی از مهمانان در مجالس و مهمانی‌ها است. این غذای مجلسی با ترکیبی از برنج، مرغ یا گوشت، زعفران و مخلوطی زیبا از خلال‌های پوست پرتقال، زرشک، کشمش و آجیل‌ها باب طبع هر ایرانی است و با ترکیب زیبایش نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. مرصع پلو به عنوان یک غذای لاکچری، نمایشی از فرهنگ غنی و سنت‌های آشپزی ایرانی است و قطعا در هر مجلسی خاطره‌ای خوشمزه و دلنشین بر جای می‌گذارد. اگر شما نیز فوت و فنی برای خوشمزه‌تر شدن یا تزیین مرصع پلو بلد هستید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه مرصع پلو، غذای لاکچری مناسب مجالس”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2020-2024 BLUESALT24 - All Rights Reserved©