طرز تهیه دونات و پیراشکی در خانه

در ابتدا طرز تهیه دونات ساده و حلقهای را به شما آموزش خواهیم داد. برای تهیه این دونات فقط کافیست که مواد خمیر پیراشکی را تهیه کنید. لیست مواد لازم برای تهیه دونات یا پیراشکی ساده به شرح زیر است:
علاوهبر موارد بالا، به روغن برای سرخ کردن پیراشکیها نیز نیاز دارید. مقدار نمک موردنیاز برای تهیه پیراشکی و دونات بسیار کم است؛ اما برای ترد شدن بیشتر پیراشکی پیشنهاد میکنیم از نمک ابی اصل استفاده کنید.
برای تهیه خمیر دونات، ابتدا باید خمیر مایه فوری را به همراه یک قاشق چایخوری شکر داخل آب ولرم بریزید. سپس مواد را بهخوبی با هم مخلوط کنید و اجازه دهید تا مخمر کف کند. این مخلوط باید حدود 10 تا 15 دقیقه در محیط گرم قرار گیرد تا مخمر فعال شود و شروع به کف کردن کند. توجه داشته باشید که برای نتیجه بهتر، محیط باید بدون جریان هوا و نسبتا گرم باشد.
در این فاصله کرهای که به دمای محیط رسیده است را با شکر مخلوط میکنیم. سپس تخممرغ و وانیل را نیز اضافه کنید و مواد را به مدت 1 دقیقه هم بزنید تا بهطور کامل با هم مخلوط شوند. در این مرحله خمیر مایه به عمل آمده به همراه شیر باید به مواد اضافه شوند. سپس مخلوط آرد الک شده و نمک را به تدریج به مواد اضافه میکنیم و ورز میدهیم. توجه داشته باشید که خمیر آماده شده باید نرم و چسبنده باشد. در نهایت خمیر را در یک کاسه روغنی قرار دهید. کاسه را به مدت 45 دقیقه یا یک ساعت در یک محیط گرم بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
درصورت تمایل به استفاده از نمک صورتی در دونات، میتوانید از بخش فروشگاهی سایت خرید نمک صورتی را انجام دهید.
بعد از اینکه خمیر به عمل آمد، مجددا آن را ورز میدهیم تا هوای اضافی خارج شود. سپس روی یک تخته یا سطح صاف و تمیز مقداری آرد بپاشید و به کمک یک وردنه خمیر را به قطر یک سانتیمتر پهن کنید و قالب بزنید. بعد از قالب زدن مجددا روی دوناتها را با یک پارچه بپوشانید و به مدت 30 دقیقه صبر کنید. بعد از گذشت این مدت حجم دوناتها دوباره دو برابر میشود. جالب است که تهیه این دسر ساده فرنگی مانند طرز تهیه کله پاچه و غذاهای ایرانی به زمان کافی و صبر بالا نیاز دارد.
برای برش زدن دوناتها میتوانید از یک قالب گرد یا سر لیوان استفاده کنید. وسط دوناتها نیز باید با یک قالب کوچکتر سوراخ شوند تا دوناتها شکل حلقهای پیدا کنند. بهتر است برای اینکه شکل ظاهری دوناتها هنگام انتقال به روغن تغییر نکند آنها را بهصورت جداگانه روی یک تکه کاغذ روغنی چرب قرار دهید. در نهایت خمیرهای قالبزده را در یک ظرف پر از روغن داغ میاندازیم تا بهطورکامل بپزد و بهصورت یکدست سرخ شود. توجه داشته باشید که شعله زیر ظرف باید ملایم باشد.
طرز تهیه پیراشکی کرم دار تقریبا شبیه به طرز تهیه دونات ساده است. مواد موردنیاز برای خمیر پیراشکی یکسان هستند و فقط شما به چند ماده اضافه برای کرم پیراشکی نیاز دارید. مواد موردنیاز برای کرم پیراشکی به شرح زیر است:
برای تزئین روی پیراشکیها میتوانید از مقداری شکر یا پودر قند به همراه وانیل استفاده کنید. برای طرز تهیه کیک یزدی با پف عالی نیز میتوانید این مواد را برای تزیین روی کیک به کار ببرید.
مراحل آماده سازی خمیر پیراشکی کرم دار کاملا با طرز تهیه دونات ساده یکسان است و تنها تفاوت این دو مدل پیراشکی مربوط به تهیه کرم میشود. در مدت استراحت خمیر برای به عمل آمدن، فرصت کافی برای تهیه خامه یا کرم پیراشکی را خواهید داشت.
برای تهیه کرم ابتدا شکر، نمک و آرد را در یک کاسه مخلوط کنید. سپس در یک ظرف جداگانه زردههای تخممرغ را با همزن بهطور کامل هم بزنید تا یکدست شود. بعد از این مرحله نوبت آن است که مخلوط آرد را به آرامی به زردهها اضافه کنید تا به حالت خمیری در بیاید.
در این مرحله به شیر گرم نیاز داریم؛ بنابراین 1.5 فنجان شیر را داخل یک قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط گرم میکنیم. توجه داشته باشید که نیازی نیست شیر را بجوشانید. حالا شیر را به آرامی به مخلوط زرده و آرد اضافه کنید و بهصورت مداوم هم بزنید. بعد از اضافه کردن شیر، باید مخلوط را روی حرارت متوسط بگذارید و برای رسیدن به غلظت مناسب به مدت 3 دقیقه بهصورت مداوم هم بزنید. در 10 ثانیه آخر، حرارت زیر ظرف را برای جوشیدن مخلوط بالا ببرید. در این 10 ثانیه هم، عمل هم زدن را قطع نکنید. بعد از انجام این وانیل را به خامه آماده شده اضافه کنید و خوب هم بزنید. روی خامه را با یک نایلون بپوشانید و حداقل به مدت 4 ساعت داخل یخچال قرار دهید.
بعد از آماده کردن کرم و خمیر پیراشکی، نوبت به مرحله آخر آمادهسازی، یعنی سرخ کردن و پرکردن پیراشکی میرسد. ابتدا باید خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده صاف کنید. سپس خمیر را به کمک یک قالب گرد یا کاتر برش بزنید. به مدت نیم ساعت روی خمیرها را با یک دستمال تمیز بپوشانید و در محلی گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. سپس خمیرها را داخل روغن داغ بیاندازید و بهطور کامل و یکنواخت سرخ کنید. پیراشکیهای سرخ شده و داغ را داخل یک ظرف شکر بغلطانید و مدت نیم ساعت صبر کنید تا خنک شوند.
حالا نوبت این است که داخل پیراشکیها را با کرم خامهای پر کنید. مخلوط کرمی را داخل یک قیف بریزید. سپس به کمک چاقو گوشهای از پیراشکی را سوراخ کرده و کرم را به وسیله قیف داخل پیراشکی بریزید. حالا میتوانید پیراشکی کرم دار تازه و لذیذ خانگی را سرو کنید.
با مراجعه به بلاگ بلوسالت 24 علاوهبر تهیه دسرها و شیرینیها میتوانید طرز تهیه حلیم بادمجان و انواع غذاهای ایرانی را نیز بهصورت ساده و اصولی یاد بگیرید.
اگر دوست دارید یک دونات حرفهای و به سبک کافهای و بازاری در خانه آماده کنید، رعایت چند نکته برای طرز تهیه پیراشکی در منزل مهم هستند. در لیست زیر نکاتی را برایتان آماده کردهایم که به کمک آنها میتوانید یک دونات پفکی و لذیذ آماده کنید.
با رعایت نکات پخت دونات از نتیجه نهایی شگفتزده خواهید شد و احساس عالی و رضایتبخشی خواهید داشت.
در این مقاله با طرز تهیه دونات خانگی و انواع دونات حلقهای و دونات کرمدار آشنا شدیم. شاید طرز تهیه دونات فوری نباشد، اما بعد از حرفهای شدن در تهیه خمیر، میتوانید بهراحتی حجم بالایی پیراشکی برای میانوعده و پذیرایی از دوستان فرزندتان در یک جشن تولد یا مهمانی عصرانه تهیه کنید. بدون شک به کمک این شیرینیهای گرد کوچک و جذاب، لحظهها شیرینتر و لذتبخشتر خواهند شد. برای تزیین و جذابتر شدن پیراشکی میتوانید علاوهبر شکر، از کرم شکلاتی استفاده کنید. برای این کار راحتترین روش، فرو کردن دوناتها در شکلات ذوب شده است. اگر هنوز نکتهای درباره طرز تهیه دونات ساده و طرز تهیه پیراشکی کرم دار باقی مانده است که به آن اشاره نکردهایم، خوشحال میشویم نکات مهم تهیه پیراشکی خانگی را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران