طرز تهیه کیک خیس شکلاتی خوشمزه ساده

دسته بندی ها : مقالات
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی همان چیزی است که برای تجربه یک عصرانه دلچسب در کنار خانواده یا دوستانتان به آن نیاز دارید. طرز پخت کیک خیس از چیزی که تاکنون فکرش را می‌کردید، ساده‌تر است و فقط کافی است براساس دستور کیک خیس عمل کنید. این کیک را می‌توان در انواع مختلفی تهیه کرد. در این مقاله به آموزش طرز تهیه انواع کیک خیس ساده وانیلی، شکلاتی و زعفرانی با فر و بدون فر می‌پردازیم. این مطلب کاربردی نقشه راه شما برای پخت خوشمزه‌ترین کیک خیس‌‌ها با طعم‌های مختلف است؛ پس مطالعه آن را از دست ندهید.
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی خوشمزه ساده

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی فوق العاده خوشمزه

برای پخت کیک خیس شکلاتی، طرز تهیه و دستورالعمل‌های مختلفی پیش روی شماست. نکته مهم در پخت کیک، استفاده از نمک ابی است؛ چرا که نمک باعث پف و بافت اسفنجی کیک می‌شود. در نتیجه، کیک خیس خوشمزه‌تری تهیه خواهید کرد. مواد لازم در دستور پخت کیک خیس کاکائویی شامل موارد زیر است:

  • آرد: 2 پیمانه
  • شکر: 2 پیمانه
  • جوش شیرین: 2 قاشق چای‌خوری
  • کاکائو: 4/3 پیمانه
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: 1 قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: 1 پیمانه
  • قهوه دم کرده: 1 پیمانه
  • شیر: 1 پیمانه
  • تخم مرغ: 2 عدد بزرگ
  • عصاره وانیل: 1 قاشق چای‌خوری

با این مواد ساده، می‌توانید دسری فوق‌العاده یا یک میان‌وعده با طعمی بی‌نظیر برای عصرانه خود تهیه کرده و آن را با یک فنجان چای یا قهوه نوش جان کنید.

طرز تهیه کیک خیس مجلسی با طعم شکلات برای جشن‌ها و مهمانی‌ها

دستور پخت کیک خیس شکلاتی مجلسی به‌گونه‌ای است که باید در ابتدا فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا قبل از قرار دادن قالب و مایع کیک از قبل گرم شود. سپس مواد خشک شامل آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و شکر را با هم در کاسه بزرگی الک کنید. روغن، قهوه و شیر را به مواد خشک الک شده اضافه کرده و با‌سرعت متوسط همزن در 1 دقیقه مخلوط کنید. تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و مجددا 2 دقیقه دیگر هم بزنید تا خمیر نسبتا شل و رقیقی حاصل شود.

در نهایت کف قالب را چرب و آر‌د‌پاشی کنید، مایع کیک را درون آن بریزید و به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید. قبل از خارج کردن کیک از فر، خلال دندانی را در مرکز آن فرو کنید؛ اگر چیزی به خلال نچسبیده باشد، کیک خیس مجلسی شکلاتی شما پخته است. حال وقت آن است که آیسینگ کیک را آماده کنید. طرز تهیه کیک خیس شکلاتی با گردو نیز به همین طریق است؛ با این تفاوت که قبل از قرار دادن مایع در فر باید به آن گردوهای خرد شده اضافه کنید.

طرز تهیه کیک خیس ساده بدون شکلات

طرز تهیه کیک خیس مجلسی با طعم شکلات برای جشن‌ها و مهمانی‌ها

دستور پخت کیک خیس شکلاتی مجلسی به‌گونه‌ای است که باید در ابتدا فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا قبل از قرار دادن قالب و مایع کیک از قبل گرم شود. سپس مواد خشک شامل آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و شکر را با هم در کاسه بزرگی الک کنید. روغن، قهوه و شیر را به مواد خشک الک شده اضافه کرده و با‌سرعت متوسط همزن در 1 دقیقه مخلوط کنید. تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و مجددا 2 دقیقه دیگر هم بزنید تا خمیر نسبتا شل و رقیقی حاصل شود.

در نهایت کف قالب را چرب و آر‌د‌پاشی کنید، مایع کیک را درون آن بریزید و به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید. قبل از خارج کردن کیک از فر، خلال دندانی را در مرکز آن فرو کنید؛ اگر چیزی به خلال نچسبیده باشد، کیک خیس مجلسی شکلاتی شما پخته است. حال وقت آن است که آیسینگ کیک را آماده کنید. طرز تهیه کیک خیس شکلاتی با گردو نیز به همین طریق است؛ با این تفاوت که قبل از قرار دادن مایع در فر باید به آن گردوهای خرد شده اضافه کنید.

آموزش طرز تهیه شربت کیک خیس شکلاتی

برای آموزش طرز تهیه کیک شکلاتی خیس، باید به طرز تهیه آیسینگ شکلاتی نیز بپردازیم. مواد لازم برای برای تهیه آیسینگ کیک خیس کاکائویی شامل موارد زیر است:

  • آرد: 5 قاشق غذاخوری
  • شیر: 1 پیمانه
  • کره نرم شده: 2/1 پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • عصاره وانیل: 1 قاشق چای‌خوری
  • اسپرینکل رنگی: 2 تا 4 قاشق غذاخوری (اختیاری)

طرز تهیه آیسینگ برای کیک خیس شکلاتی

برای تهیه آیسینگ کیک خیس باید آرد و شیر را در قابلمه کوچکی با همزن بزنید تا یک‌دست شود. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید و همزمان به مدت 1 تا 2 دقیقه ترکیب را هم بزنید تا غلیظ شود. سپس مواد را به کاسه کوچکی منتقل کنید، روی آن را بپوشانید و در یخچال بگذارید تا خنک شود.

در کاسه بزرگ‌تری، کره، شکر و وانیل را 3-4 دقیقه با همزن بزنید تا کرم‌رنگ شود. مخلوط شیر سرد شده را اضافه کرده و 10 دقیقه هم بزنید. در نهایت نیز می‌توانید اسپرینکل‌ها را نیز به آیسینگ شکلاتی اضافه کنید. در برخی مراکزی که برای خرید نمک صورتی یا آبی مراجعه می‌کنید، اسپرینکل‌های رنگی را نیز می‌توان تهیه کرد. روی کیکی که خنک شده با خلال دندان سوراخ‌هایی ایجاد کنید و آیسینگ را روی کیک و کناره‌های آن بریزید. هم‌چنین در‌صورت تمایل می‌توانید کمی پودر کاکائو روی کیک الک کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.

طرز تهیه کیک خیس ساده بدون شکلات و با طعم وانیل

اگر کیک‌های وانیلی را به کیک کاکائویی ترجیح می‌دهید، این دستورالعمل گزینه مناسبی برای شماست. طرز تهیه کیک خیس ساده در فر نیز تقریبا مانند طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد در توستر است. در این بخش آموزش کیک خیس ساده بدون فر و با فر را می‌آموزید. مواد لازم برای دستور کیک خیس ساده به شرح زیر است:

  • آرد: 2 پیمانه
  • شکر: 1.5 پیمانه
  • نمک: 1 پنس
  • بیکینگ پودر: 1.5 قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: 1 پیمانه
  • شیر: 1.5 پیمانه
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • وانیل: نوک قاشق چای‌خوری

کیک خیس وانیلی یکی از انواع کیک خیس های بسیار خوشمزه و ساده است که اکثر افراد طعم آن را دوست دارند. نحوه پخت و طرز تهیه کیک خیس وانیلی را در ادامه شرح داده‌ایم.

دستور پخت کیک خیس ساده وانیلی با طعمی عالی و بی‌نظیر

انواع کیک‌های روش پخت متفاوتی دارند به‌عنوان مثال طرز تهیه کیک یزدی با طرز تهیه کیک خیس متفاوت است و مواد به‌خصوصی نیز برای هر کدام از کیک‌ها مورد‌استفاده قرار می‌گیرد. اما نحوه پخت کیک خیس ساده با دستور پخت کیک شکلاتی خیس یکسان است.

مانند آنچه درباره طرز تهیه کیک خیس مجلسی شکلاتی توضیح دادیم، فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا گرم شود. سپس آرد و بیکینگ پودر را مخلوط و حداقل سه بار الک کنید. شیر، شکر و روغن را در ظرفی بریزید و 5 دقیقه با همزن بزنید تا مایع غلیظی به دست آید. مقداری از مواد را (تقریبا 1 پیمانه) جدا کنید و کنار بگذارید. سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر با همزن بزنید. سپس آرد الک شده را به مواد خیس اضافه کنید و به‌صورت دورانی هم بزنید. در مرحله آخر مایع کیک را در قالب چرب و آرد‌پاشی شده بریزید و درون فر قرار دهید.

طرز تهیه کیک خیس بدون فر و با بهترین روش پخت

بعد از آموزش دستور پخت کیک خیس ساده وانیلی در فر، بهتر است پخت کیک خیس بدون فر را نیز بیاموزید. برای این کار باید همه مراحل پخت کیک خیس در فر را انجام دهید؛ با این تفاوت که باید مواد را داخل قابلمه بریزد و آن را روی حرارت شعله گاز قرار دهید. به یاد داشته باشید که شعله گاز باید روی ملایم‌ترین حالت ممکن تنظیم شود. در پایان بعد از پخته شدن کیک در قابلمه، سوراخ‌هایی روی کیک ایجاد کنید و مخلوط آیسینگ را روی آن بریزید تا کیک خیس شود.

نکته‌ای که در روش پخت کیک خیس اهمیت دارد، این است که کیک بافت مناسبی داشته باشد تا مایع آیسینگ به‌خوبی در لابه‌لای آن نفوذ کند. پختن یک کیک با بافت پوک و اسفنجی برای افراد حرفه‌ای به آسانی آب خوردن است. افرادی در زمینه آشپزی حرفه‌ای هستند و به نکات ریز ترفندهای آشپزی توجه می‌کنند، اغلب می‌پرسند که «فلفل دلمه نر برای پخت و پز است یا ماده؟» ما در مقاله‌ای از بلوسال 24 در این مورد توضیحاتی را ذکر کرده‌ایم که مطالعه این موارد به شما در پخت‌وپز فلفل دلمه کمک می‌کند.

طرز تهیه کیک خیس ساده بدون شکلات

آموزش پخت کیک خیس زعفرانی؛ طعمی سازگار با ذائقه ایرانی‌ها

آخرین مورد از انواع کیک خیس، کیک زعفرانی خیس است. این کیک با طعمی هیجان‌انگیز با ذائقه ما ایرانی‌ها بسیار سازگار بوده و کمتر کسی می‌تواند در برابر عطر و طعم فوق‌العاده آن مقاومت کند. طرز تهیه کیک زعفرانی خیس به‌گونه‌ای است که نیاز به مواد زیر دارد:

  • تخم مرغ: 3 عدد
  • شکر: 1 و نیم پیمانه
  • شیر: نصف پیمانه
  • گلاب: نصف پیمانه
  • روغن: نصف پیمانه
  • آرر: 2.5 پیمانه
  • بیکینگ پودر: 2 قاشق چای‌خوری
  • زعفران آب کرده: 4/1 پیمانه
  • وانیل: 8/1 قاشق چای‌خوری

مواد مورد‌نیاز برای تهیه شربت در دستور کیک خیس زعفرانی

  • آب: 4/1 پیمانه
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • پودر هل: 8/1 قاشق چای‌خوری

برای پخت کیک خیس زعفرونی ابتدا تخم‌‌مرغ‌ها را در ظرفی بشکنید و بعد از افزودن وانیل، با همزن بزنید. سپس به‌آرامی شکر را اضافه و 10 دقیقه دیگر بزنید تا حجم تخم‌مرغ‌ها دو برابر شود (پف کند). زعفران آب کرده، روغن، شیر و گلاب را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. در نهایت آرد و بیکینگ پودر و نمک را الک کرده و مواد مایع را اضافه کنید. مانند آنچه در بخش‌های قبل توضیح دادیم، مایع را در قالب ریخته و در فر قرار دهید.

در طرز پخت کیک زعفرانی خیس، شربت را از یاد نبرید. برای تهیه شربت کیک خیس زعفرانی آب، شکر و پودر هل را در ظرفی ترکیب کرده و روی شعله قرار دهید تا کمی غلیظ شود. در پایان نیز با خلال دندان یا چنگال سوراخ‌هایی روی کیک خنک شده ایجاد کنید و شربت را روی آن بریزید.

طرز تهیه کیک خیس زعفرانی

اگر شما به آشپزی علاقه‌مند هستید و قصد دارید با ترفندهای مختلف در پخت انواع غذاها آشنا شوید، ما در بلاگی از مجله بلوسالت 24، مقاله‌ای در مورد مزه دار كردن ماهي قزل آلا قبل از سرخ كردن روش‌هایی را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

خرید نمک‌های آبی و صورتی از فروشگاه بلوسالت برای تهیه کیک خیس

در این مقاله طرز تهیه کیک خیس شکلاتی، ساده وانیلی و هم‌چنین زعفرانی را توضیح دادیم. فقط یک بار استفاده از نمک‌های آبی و صورتی بلوسالت کافی است تا متوجه تغییر بافت و طعم کیک خیس خود نسبت به دفعات قبل شوید. در پایان اگر سوالی درباره تهیه کیک خیس دارید، خوشحال می‌شویم در بخش نظرات پاسخگوی شما باشیم.

سوالات متداول

01آیا طرز تهیه کیک خیس با آب جوش بدون شیر نیز با همین دستور است؟

بله افزودن شیر در مواد کیک خیس کاملا سلیقه‌ای بوده و شما می‌توانید برای درست کردن کیک خیس شکلاتی بدون شیر نیز از همین دستور استفاده کنید.

02نقش نمک در کیک خیس چیست؟

افزودن مقداری نمک در کیک، خصوصا کیک‌های خیس اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا باعث اسفنجی شدن بافت کیک شده و از این رو شربت کیک خیس به‌راحتی در بافت‌های آن نفوذ می‌کند.

03برای تهیه کیک خیس چه‌قدر زمان نیاز است؟

زمان آماده سازی مواد اولیه کیک خیس حدودا 25 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن حدود 35 دقیقه زمان نیاز دارد.

نظرات کاربران

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 11 اردیبهشت 1402 نیلوفر مجیدی پاسخ دهید

    من خودم کافه دارم و برای تهیه کیک خیس شکلاتی و سایر کیکها کمی نمک استفاده میکنیم، یجورایی راز اسفنجی تر شدن کیکه 😊

    • 30 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      نیلوفر عزیز سلام
      ممنون از اینکه همراه ما هستید و خوشحالیم که تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.

  • 12 اردیبهشت 1402 نیلو یگانه پاسخ دهید

    یعنی برای تهیه کیک خیس شکلاتی از نمک آبی سمنان استفاده کنیم؟؟؟؟

    • 24 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      نیلو عزیز سلام
      بله همونطور که در طرز تهیه کیک خیس شکلاتی گفته شده استفاده از نمک طعم خوشایندی به کیک شما میده.
      ممنون که همراه ما هستید

  • 13 اردیبهشت 1402 دل آرام رضایی پاسخ دهید

    خیلی جالبه من دنبال طرز تهیه کیک خیس شکلاتی میگشتم با خواص نمک آبی آشنا شدم و جالب تر اینکه نمک آبی برای سمنان هست.

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      دل آرام عزیز سلام
      ممنون از اینکه همراه ما هستید و خوشحالیم که تجربه های خوتان را با ما به اشتراک گذاشتید.

  • 15 اردیبهشت 1402 تینا جوکار پاسخ دهید

    سلام من خیلی دوست دارم یک خیس زعفرانی یا شکلاتی درست کنم اما در مورد ریختن نمک داخل کیک مطمئن نیستم و اینکه این نوع کیک رو چقدر میشه نگهداری کرد؟؟

    • 2 خرداد 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      تینا عزیز سلام
      خوشحالیم از اینکه همراه بلوسالت هستی.
      بنا به تجربه توصیه می شود که برای تهیه کیک خیس حتما از نمک استفاده کنید.
      زیرا نمک بافت کیک خیس زعفرانی یا شکلاتی را یکدست و اسفنجی می کند.

  • 16 اردیبهشت 1402 السا علیان پاسخ دهید

    من امروز کیک خیس ساده بدون شکلات رو با نمک درست کردم و عالی شد

    • 31 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      السا عزیز سلام
      خوشجالیم از اینکه همراه ما هستید و ممنون که تجربه های خوتان را با ما به اشتراک گذاشتید.

  • 17 اردیبهشت 1402 باران امینی پاسخ دهید

    اینجا گفتید بافت کیک خیس خیلی مهمه و نمک آبی در ایجاد چنین بافتی تاثیر زیادی داره، نمک معمولی هم داشته باشیم قابل استفاده است؟؟

    • 28 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      باران عزیز سلام
      ممنون از اینکه همراه ما هستید
      نمک آبی در مقایسه با نمک های معمولی سرشار از املاح معدنی بوده که طعم عالی و بافت یکدستی به کیک می دهد.

  • 20 اردیبهشت 1402 ملینا خسروی پاسخ دهید

    من برای تهیه کیک خیس کاکائویی از دستور اینجا و اضافه کردن نمک استفاده کردم اما کیکم پف نکرد، جایی رو اشتباه کردم؟

    • 21 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      سلام ملینا عزیز
      برای پف دار شدن کیک نحوه مخلوط کردن مواد قبل از ریختن داخل قالب بسیار مهم است.
      بهتر است با سرعت کم شروع به هم زدن در جهت عقربه های ساعت کنید تا کیک شما پف دار و اسفنجی شود.

  • 20 اردیبهشت 1402 محمدعلی موسوی پاسخ دهید

    ببخشید واسه کیک خیس شکلاتی میشه شیر رو حذف کرد؟؟

    • 21 اردیبهشت 1402 مدیریت سایت پاسخ دهید

      محمد علی عزیز سلام
      استفاده از شیر برای تهیه کیک خیس شکلاتی کاملا سلیقه ای بوده و می توانید به جای شیر آب میوه یا آب استفاده کنید.

2020-2024 BLUESALT24 - All Rights Reserved©